Acneea cosmetica: Cauze, simptome si remedii naturale pentru o piele frumoasa

Acneea cosmetica

Pielea este cel mai vizibil organ al corpului uman care indeplineste multiple functii de aparare a organismului in fata leziunilor si a microorganismelor, asigura functiile de respiratie si ne ajuta sa simtim tactil lucrurile din mediul inconjurator.

Cu totii ne dorim o piele frumoasa si sanatoasa, iar pentru asta apelam la diverse cosmetice si produse de ingrijire care sa imbunatateasca aspectul pielii. Pentru a ajuta pielea sa isi mentina frumusetea naturala, este important ca rutina zilnica de ingrijire sa contina produse adaptate pe nevoile tenului, altfel, aceasta poate dezvolta anumite afectiuni dermatologice precum acneea cosmetica.

Afla in cele ce urmeaza ce este acneea cosmetica, cum se manifesta, care sunt cauzele, dar si metode naturale de tratament pentru o piele frumoasa si radianta.

close up woman using serum

Acneea cosmetica este o forma usoara de acnee care apare in urma utilizarii produselor cosmetice care nu sunt compatibile cu nevoile tenului. Desi nu are consecinte negative asupra sanatatii, acneea cosmetica poate fi inestetica si incomoda. Apare sub forma unor cosuri mici sau papule pe suprafata pielii de pe fata, gat, scalp sau linia parului.

De regula, acneea cosmetica nu provoaca inflamatie, insa, in unele cazuri, poate deveni inflamatorie si poate fi eliminata cu ajutorul tratamentelor speciale.

Care sunt cauzele acneei cosmetice?

Acnee cosmetica cauze

Principala cauza care duce la aparitia acneei cosmetice este folosirea produselor cosmetice de ingrijire sau machiaj care nu sunt compatibile cu tenul dumneavoastra. Identificarea produsului care a dus la aparitia acneei este importanta pentru a evita pe viitor folosirea acestuia.

In cazul in care acneea se manifesta pe frunte sau la baza parului, este posibil ca produsele de curatare si ingrijire a parului sa fie factorul declansator. De asemenea, daca cosurile sau papulele apar pe suprafata fetei sau gat, este posibil sa fie cauzate de creme hidratante cu textura grasa sau fond de ten.

Odata ce a fost exclus din rutina zilnica de ingrijire produsul de ingrijire nepotrivit, acneea cosmetica incepe sa capete imbunatatiri vizibile.

Simptomele acneei cosmetice

Semnele si simptomele acneei cosmetice variaza in functie de tipul de piele si severitatea afectiunii. Cele mai comune leziuni sunt punctele albe sau negre, sub forma de cosuri, papule sau pustule.

Recomandari pentru un ten sanatos si radiant

BESTSELLER
CADOU

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 5,11 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 164,99 lei.Prețul curent este: 153,44 lei. TVA inclus

Economisești 11,55 lei

BESTSELLER
CADOU

Mai puțin de 4,49 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 144,99 lei.Prețul curent este: 134,84 lei. TVA inclus

Economisești 10,15 lei

BESTSELLER
CADOU

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4,49 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 144,99 lei.Prețul curent este: 134,84 lei. TVA inclus

Economisești 10,15 lei

CADOU

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4,49 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 144,99 lei.Prețul curent este: 134,84 lei. TVA inclus

Economisești 10,15 lei

Cum poti trata acneea cosmetica?

Acnee cosmetica tratament

Primul pas pentru ameliorarea semnelor acneei cosmetice este excluderea din rutina de curatare sau ingrijire produsul care a dus la aparitia acesteia. Ulterior, se recomanda folosirea produselor de curatare adaptate pe nevoile tenului sau scalpului, fara substante iritante sau grase.

In general, pentru tenul acneic sau cu tendinta acneica, se recomanda evitarea produselor cu textura grasa sau uleioasa, deoarece infunda porii si pot favoriza aparitia sau chiar evolutia acneei. O crema sau lotiune cu textura lejera, dermatocosmetica, este potrivita pentru tenul mixt sau gras. Exfolierea regulata poate ajuta la curatarea acneei cosmetice, de aceea este important sa aplici regulat in rutina ta de ingrijire un produs exfoliant din ingrediente naturale, cu efect purifiant precum coacaze negre, zahar, zat de cafea sau aloe vera.

De asemenea, demachierea tenului este extrem de importanta. Pentru a curata mai rapid acneea existenta si pentru a preveni formarea de noi cosuri sau papule, utilizati un demachiant sau dischete demachiante care contin acid salicilic. Acesta patrunde adanc in straturile pielii si este eficient pentru combaterea acneei si a punctelor negre. In plus, previne aparitia ridurilor si ajuta la regenerarea leziunilor fine.

Pasi simpli pentru prevenirea acneei cosmetice

smiley woman showing her acne with confidence

Pentru a preveni aparitia acneei cosmetice, dar si pentru a-ti mentine o piele sanatoasa si frumoasa, trebuie sa tii cont de cativa pasi importanti in rutina zilnica de ingrijire. Iata ce poti face:

  • Demachiaza-te in fiecare seara inainte de a merge la culcare
  • Alege produse de curatare si ingrijire dermatocosmetice, fara parfum
  • Alege o crema hidratanta cu textura lejera, fara ulei
  • Foloseste un exfoliant natural care contine acid salicilic
  • Spala-te pe maini frecvent, in special inainte sa aplici pe ten creme, lotiuni sau machiaj
  • Evita stoarcerea cosurilor
  • Evita expunerea excesiva la soare, deoarece determina pielea sa produca mai mult sebum
  • Consulta medicul dermatolog atunci cand apar primele semne ale acneei.

Alimente de evitat in cazul acneei cosmetice

Alimente de evitat

Alimentatia este extrem de importanta atunci cand vine vorba despre sanatatea organismului, avand actiune directa asupra functiilor acestuia, si implicit asupra aspectului pielii. Un regim alimentar bogat in vitamine, minerale si antioxidanti ii ofera corpului toti nutrientii de care are nevoie pentru a-si mentine buna functionare.

Exista, insa, unele alimente care favorizeaza aparitia inflamatiei in organism si cresc riscul de a dezvolta acnee.

Printre acestea se afla:

  • Alimente care contin zahar si carbohidrati rafinati: painea alba, produsele de patiserie si cofetarie, paste facute din faina alba, sucuri cabogazoase indulcite cu zahar
  • Produse lactate cu un continut ridicat de grasimi: branza brie, camembert, lapte de vaca, cascaval
  • Carnea grasa, bogata in grasimi: carnea de porc, de miel, de rata, carnea afumata, carnati, mezeluri

Fiecare organism este diferit, iar la unele persoane pot aparea semne vizibile si neplacute de acnee in urma consumului unor anumite tipuri de alimente. Pentru a vedea ce alimente functioneaza cel mai benefic pentru tine, consulta un medic nutritionist pentru realizarea testului de intoleranta si recomandarea unui regim alimentar potrivit nevoilor tale.

Nutrienti recomandati pentru o piele sanatoasa si frumoasa

photo seductive woman wrapped towel applying cream face

Alimentele pe care le consumam intr-un regim alimentar sanatos sunt bogate in substante nutritive benefice pentru piele, deoarece reduc inflamatia, sustin regenerarea celulara si hidrateaza in profunzime.

Printre acestea se numara:

  • Colagenul

Este cea mai abundenta proteina din corpul uman, produsa in mod natural de catre acesta, care contribuie la formarea tesuturilor conjunctive, cu multiple beneficii asupra pielii. Fibrele de colagen redau fermitatea si elasticitatea pielii, grabesc procesul de regenerare celulara si amelioreaza ridurile fine.

  • Vitamina C

Este un puternic antioxidant care protejeaza celulele impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi, stimuleaza productia de colagen si amelioreaza leziunile provocate de eruptii sau acnee. In plus, ii ofera tenului un plus de luminozitate.

  • Zincul

Zincul este un mineral care ajuta la vindecarea ranilor si a semnelor de la nivelul pielii, protejeaza impotriva razelor UV si sporeste productia de colagen a organismului. De asemenea, sustine sistemul imunitar si combate infectiile.

  • Acidul Hialuronic

Se gaseste in mod natural in organismul uman, avand numeroase beneficii asupra pielii. Hraneste pielea in profunzime, imbunatateste elasticitatea si ajuta la procesul de regenerare a pielii avand actiune cicatrizanta si reparatoare.

Redescopera-ti frumusetea naturala cu Swedish Colagen

BESTSELLER
CADOU

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 5,87 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 189,66 lei.Prețul curent este: 176,38 lei. TVA inclus

Economisești 13,28 lei

NOU!
CADOU

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4,64 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 149,97 lei.Prețul curent este: 139,47 lei. TVA inclus

Economisești 10,50 lei

NOU!
CADOU

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 6,04 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 194,98 lei.Prețul curent este: 181,33 lei. TVA inclus

Economisești 13,65 lei

CADOU

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4,49 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 144,99 lei.Prețul curent este: 134,84 lei. TVA inclus

Economisești 10,15 lei

  • https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/acne/symptoms-causes/syc-20368047
  • https://www.nhs.uk/conditions/acne/
  • https://www.skinclinic.ro/acneea-cosmetica/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *