In ultimii ani, industria cosmetica reprezinta un domeniu din ce in ce mai vast si diversificat atunci cand vine vorba de ingrijirea pielii si imbunatatirea aspectului tenului, indiferent de tipul acestuia – sensibil, uscat, mixt sau cu tendinta acneica.
Un segment important al acestei industrii este ca ofera solutii personalizate pentru diverse afectiuni dermatologice sau pur si simplu de intretinere a sanatatii pielii.
Asadar, o simpla plimbare prin magazine la rafturile destinate cremelor de ingrijire sau recomandarile venite de pe siteurile online pot fi coplesitoare si pot contine o multime de informatii care fac dificila alegerea celui mai util si benefic produs axat pe nevoile tenului tau.
Tenul acneic este o afectiune dermatologica frecvent intalnita atat in randul tinerilor, cat si al adultilor. Chiar daca nu reprezinta o afectiune grava de sanatate, ea poate fi o problema de ordin estetic care scade stima de sine si increderea in propria imagine.
Produsele din gama Swedish Collagen recomandate pentru ingrijirea tenului includ o gama larga de suplimente naturale si creme hidratante care ajuta la reducerea inflamatiei, eliminarea punctelor negre, reglarea excesului de sebum, in timp ce imbunatatesc aspectul pielii si luminozitatea datorita extractelor naturale din compozitie.
Descopera in urmatorul articol tot ce trebuie sa stii despre acnee si cum iti poti mentine tenul curat, luminos si hidratat cu ajutorul celor mai benefici nutrienti pentru sanatatea si frumusetea pielii acneice.
Ce este acneea si care sunt cauzele aparitiei?
Acneea este o afectiune dermatologica de la nivelul epidermei care se manifesta prin aparitia cosurilor, punctelor negre si a altor leziuni inflamatorii pe piele. Cel mai frecvent apare pe zona fetei, dar poate fi intalnita si pe gat, spate, piept sau umeri.
Acneea apare ca urmare a unei hipersecretii a glandelor sebacee care blocheaza foliculii de par, determinand acumularea de celule moarte si bacterii la nivelul pielii. In functie de cauze, acneea poate varia de la forme si manifestari usoare pana la severe si afecteaza atat adolescenti, cat si adulti.
Printre cele mai frecvente cauze care duc la aparitia acneei se afla:
- Productia excesiva de sebum de la nivelul pielii
- Modificarile hormonale care au loc in timpul pubertatii, sarcinii si menopauza
- Predispozitie genetica
- Folosirea unor produse cosmetice cu textura grasa care blocheaza porii
- Alimentatia nesanatoasa
- Stresul psihic si emotional care pot determina dezechilibre hormonale in organism.
Metode de ingrijire a tenului gras cu tendinta acneica
Ingrijirea tenului acneic necesita o abordare delicata si personalizata pentru a preveni agravarea semnelor si a leziunilor post-inflamatorii.
Primul pas pentru prevenirea simptomelor este rutina zilnica de ingrijire si folosirea produselor cosmetice special concepute pe nevoile tenului.
Iata ce poti face pentru a ingriji eficient tenul gras cu tendinta acneica:
- curata tenul de doua ori pe zi, dimineata si seara, cu un produs de curatare bland care contine ingrediente precum acid salicilic sau peroxid de benzoil care pot ajuta la reducerea excesului de sebum si la deschiderea porilor
- foloseste o crema hidratanta cu textura lejera pe baza de retinol, acid hialuronic, colagen si vitamina E care ajuta la mentinerea unui nivel optim de hidratare, in timp ce uniformieaza nuanta tenului si reduce aspectul cicatricilor cauzate de acnee
- evita stoarcerea cosurilor, deoarece acest lucru poate duce la raspandirea bacteriilor la nivelul tenului si la formarea de cicatrici
- evita produsele cosmetice de ingrijire cu textura grasa.
Mai puțin de 3.03 lei per zi de tratament!
Prețul inițial a fost: 139.99 lei.90.99 leiPrețul curent este: 90.99 lei. TVA inclusEconomisești 49.00 lei
Mai puțin de 3.03 lei per zi de tratament!
Prețul inițial a fost: 139.99 lei.90.99 leiPrețul curent este: 90.99 lei. TVA inclusEconomisești 49.00 lei
Mai puțin de 5.82 lei per zi de tratament!
Prețul inițial a fost: 268.78 lei.174.71 leiPrețul curent este: 174.71 lei. TVA inclusEconomisești 94.07 lei
Exista tratament pentru acnee?
Tratamentul pentru acnee depinde de severitatea acesteia si de tipul de leziuni prezente la nivelul pielii. Cele mai comune optiuni de tratament cu aplicare locala pe care medicul dermatolog specialist le poate avea in vedere sunt tratamentele topice care contin:
- Retinoizi: pentru prevenirea formarii cosurilor si reducerea inflamatiei
- Benzoyl peroxid: care ajuta la reducerea bacteriilor
- Acid salicilic: recomandat pentru tratarea cosurilor, a punctelor negre, deschiderea porilor, eliminarea celulelor moarte ale pielii si tratarea acneei, in general.
Pe langa ameliorarea semnelor si leziunilor cauzate de acnee, multe produse de ingrijire special concepute pentru tenul acneic pot ajuta la prevenirea aparitiei altor imperfectiuni, grabesc vindecarea si cicatrizarea pielii, in timp ce mentine un nivel optim de hidratare.
Nutrienti benefici pentru pielea cu tendinta acneica
Este deja cunoscut faptul ca frumusetea vine din interior! Pentru a avea o piele sanatoasa, radianta, cu aspect sanatos, trebuie sa actionam, in primul rand, din interior. Explicatia este cat se poate de simpla: sanatatea celuelor din straturile pielii este sustinuta pe termen lung cu ajutorul vitaminelor, mineralelor si actiunea nutrientilor potriviti.
Tenul gras, cu tendinta acneica poate avea un impact psihologic real, atat in cazul adolescentilor, cat si al adultilor. Cosurile, nodulii si cicatricile care apar pe pielea fetei nu afecteaza negative starea generala de sanatate, insa pot afecta increderea in sine si viata sociala.
De aceea, este important sa descoperi care sunt cei mai benefici nutrienti care sustin sanatatea pielii din interior, in timp ce la exterior pot oferi rezultate vizibile precum piele intens hidratata, luminoasa si curata, prevenind semnele produse de acnee precum cosuri, postule, cicatrici si alte leziuni.
- Colagen
Colagenul este o proteina esentiala care intra in structura pielii si a tesuturilor conjunctive, oferind elasticitate si fermitate. Odata cu trecerea timpului, productia naturala de colagen din organism scade, de aceea este esential ca rezervele acestuia sa fie mentine in limite normale cu ajutorul alimentatiei si a suplimentelor alimentare.
De asemenea, colagenul contribuie la uniformizarea nuantei tenului si reduce aspectul porilor dilatati. Printre alimentele care contin colagen se afla supa de oase, pielea de pui, pestele si albusul de ou.
Daca alimentatia zilnica nu permite consumul acestor tipuri de alimente, exista varianta suplimentelor alimentare pe baza de colagen lichid hidrolizat pure peptide si pudra, care asigura doza zilnica de colagen.
- Acid Hialuronic
Acid hialuronic este o molecula prezenta in mod natural in tesuturile pielii, avand un rol important pentru a mentine nivelul optim de hidratare al pielii. Este necesar ca tenul acneic sa beneficieze de hidratare, deoarece astfel este sustinut procesul natural de vindecare a pielii, iar leziunile cauzate de acnee pot fi vindecate mai rapid.
In plus, acidul hialuronic poate ajuta la reducerea inflamatiei si la calmarea pielii cu leziuni inflamatorii asociate cu acneea.
Acidul hialuronic lichid administrat impreuna cu colagenul poate aduce beneficii semnificative pentru aspectul pielii, datorita actiunii complementare. Aceste doua ingrediente lucreaza impreuna avand ca rezultat hidratarea pielii in profunzime, imbunatatirea fermitatii si mentinerea unui aspect tanar si radiant, indiferent de tipul de ten.
- Vitamina C
Vitamina C este un antioxidant puternic care nu doar intaresre imunitatea, ci contribuie si la mentinerea sanatatii pielii. Vitamina C actioneaza asupra celulelor ca un antioxidant care protejeaza impotriva stresului oxidativ cauzat de radicalii liberi, contribuind astfel la reducerea inflamatiei si la imbunatatirea aspectului general al pielii acneice.
De asemenea, ajuta la uniformizarea tonusului pielii, contribuie la estomparea petelor pigmentare si grabeste procesul de vindecare a cicatricilor post-acneice.
Printre alimentele bogate in vitamina C se afla macesele, catina, fructele de padure, citricele, broccoliul, conopida si patrunjelul.
Pentru a-ti asigura doza zilnica de vitamina C, poti opta pentru administrarea suplimentelor alimentare lichide care asigura o absorbtie rapida si eficienta a vitaminei C.
- Siliciu
Siliciul este un mineral esential pentru sanatatea pielii, mai ales pentru tenul care necesita sustinere si regenerare, asa cum este cel gras, cu tendinta acneica. Siliciul contribuie la echilibrarea productiei de sebum si hidrateaza in profunzime pielea.
Siliciul este compatibil cu alte ingrediente recomandate pentru tenul acneic, asa cum este colagenul, acidul hialuronic si vitamina C. Prin actiunea lor complementara, siliciul poate contribui la imbunatatirea absorbtiei celorlalti nutrienti, minerale si vitamine, influentand pozitiv rezultatele si starea de sanatate a pielii.
Colagen pentru Frumusețe
AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ
Mai puțin de 5.68 lei per zi de tratament!
Prețul inițial a fost: 189.66 lei.170.69 leiPrețul curent este: 170.69 lei. TVA inclusEconomisești 18.97 lei
AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ
Mai puțin de 4.49 lei per zi de tratament!
Prețul inițial a fost: 149.97 lei.134.97 leiPrețul curent este: 134.97 lei. TVA inclusEconomisești 15.00 lei
Colagen pentru Frumusețe
Mai puțin de 4.35 lei per zi de tratament!
Prețul inițial a fost: 144.99 lei.130.49 leiPrețul curent este: 130.49 lei. TVA inclusEconomisești 14.50 lei
Colagen pentru Frumusețe
AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ
Mai puțin de 4.35 lei per zi de tratament!
Prețul inițial a fost: 144.99 lei.130.49 leiPrețul curent este: 130.49 lei. TVA inclusEconomisești 14.50 lei