Ce este Colagenul?

Colagenul este o proteină care constituie aproape 80% din țesutul conjunctiv al corpului. Chiar dacă organismul uman produce în mod natural colagen, producția scade treptat, odată cu vârsta. De la vârsta de 25 de ani, cantitatea de colagen din piele scade cu aproximativ 2% în fiecare an. La vârsta de 35 de ani, efectele acestei scăderi a nivelului de colagen devin din ce în ce mai evidente: piele subțire și mai puțin tonifiată, păr și unghii fragile și riduri. Odată atinsă vârsta de 60 de ani, majoritatea oamenilor au cu 80% mai puțin colagen în organism comparativ cu cantitatea avută la 25 de ani.

Piele mai fermă cu colagen hidrolizat și acid hialuronic

Administrarea de colagen lichid hidrolizat face posibilă refacerea nivelului de colagen din organism, încetinind, astfel, procesul de îmbătrânire. Este nevoie de cel puțin 6000 mg de peptide de colagen pentru ca fibroblastele (celulele responsabile de producția colagenului) să activeze producția proprie a organismului din interiorul dermei. Cu cât doza este mai mare, cu atât efectul este mai sporit. Colagenul Deluxe conține 12.500 mg de colagen marin hidrolizat lichid. Atât forma lichidă, cât și conținutul bogat de colagen hidrolizat asigură o absorbție mult mai eficientă, deci rezultate mai rapide. Pentru rezultate optime, se recomandă consumul zilnic de colagen pentru minimum 2 luni.

Ce este colagenul

Colagen hidrolizat, fără gust de pește

Colagenul din compoziția produselor Deluxe, Repair și Pure este obținut din solzi de pește. Acesta este supus procesului de hidroliză prin care este descompus în peptide mici de colagen pentru o absorbție eficientă. Prin acest proces, colagenul rămâne fără gust și fără miros.

Nutrienți pentru piele, păr și unghii

Peptidele de colagen obținute în urma procesului de hidroliză sunt suficient de mici pentru a fi absorbite prin intestin și prin fluxul sangvin. La fel cum și substanțele nutritive sunt absorbite din alimente și distribuite în organism, și peptidele de colagen sunt distribuite prin sânge în corp, ajungând, astfel, la păr, piele și unghii pentru a le hrăni în profunzime cu un aport generos de colagen.

Gama Swedish Collagen