Astăzi, ai TRANSPORT GRATUIT PRIN GLS 🚚 la toate PRODUSELE - Folosește codul 0TRANSPORT Cumpără Acum!

Supliment cu colagen pentru piele – cum să îl alegi?

supliment cu colagen pentru piele

Știai că în organismul uman se recunosc peste 20 de tipuri de colagen? Ai auzit, cu siguranță, de colagen de tip I, II, sau III. Ei bine, sunt 20 astfel de tipuri ale acestei proteine. Dar știai că fiecare tip de colagen are o anumită funcție în organismul tău? Există un anumit tip de colagen mult mai benefic pentru piele, la fel cum există un anumit tip de colagen pentru articulații.

Așadar, dacă ai căutat suplimente cu colagen, cu siguranță ai dat peste toate aceste specificații.

Pe lângă diferitele tipuri de colagen, există și surse diferite de unde poate proveni colagenul. Avem, astfel, colagen din sursă bovină, colagen din sursă marină sau chiar și colagen vegan. De asemenea, pe piață găsești mai multe tipuri de suplimente cu colagen. La o simplă căutare vei da peste suplimente cu colagen lichid, colagen pulbere sau suplimente cu colagen sub formă de capsule. Să nu uitam de suplimentele cu colagen hidrolizat.

Sunt foarte multe informații pe care trebuie să le știi pentru a alege suplimentul cu colagen potrivit pentru nevoile tale. Așadar, ne-am gândit să venim în ajutorul tău cu un ghid complet despre colagen cu ajutorul căruia să îți dai seama ce ar trebui să alegi.

Câte ceva despre suplimentele cu colagen

suplimente cu colagen

După cum îți spuneam și la începutul articolului, în organismul nostru există mai bine de 20 de tipuri de colagen, mai exact 28. Totuși, cele mai cunoscute tipuri, despre care se vorbește cel mai mult sunt tipurile 1, 2 și 3. Pe acestea le găsești că ingredient principal în suplimentele cu colagen de pe piață.

Haide să descoperim care este rolul fiecărui tip de colagen și ce probleme poate rezolva în organismul tău.

Colagenul este cea mai abundentă proteină din organismul nostru. Se regăsește în mod natural la nivelul tendoanelor, oaselor, mușchilor, ligamentelor și la nivelul pielii. Aproximativ 75% din piele este reprezentat de colagen, acesta fiind proteina de bază care conferă pielii noastre elasticitate și fermitate.

În lipsa colagenului, nici oasele nu ar fi la fel de puternice, iar articulațiile și tendoanele și-ar pierde din mobilitate, provocând dureri supărătoare.

Organismul nostru sintetizează propriul colagen, deci sursa ta principală de colagen ești, ei bine, tu. Corpul tău produce propriile fibre de colagen prin intermediul fibroblastului. Fibroblastul este celula din țesutul tău conjunctiv a cărui rol principal este să producă colagen și elastină.

Până la vârsta de 30 de ani, corpul produce mai mult colagen decât are nevoie. Altfel, fibrele de colagen distruse vor fi în permanență înlocuite cu altele noi. Producția naturală de colagen ajunge la apogeu în intervalul de vârstă 20-25 de ani, după care scade cu câte 1% în fiecare an.

Acesta este principalul motiv pentru care, începând cu vârsta de 30 de ani, pielea își pierde, încet-încet, din elasticitate. Modificarea cea mai drastică apare în timpul menopauzei, când producția scade cu până la 30%.

Acesta este motivul pentru care ai nevoie de suplimente cu colagen după o anumită vârsta. Odată ce producția scade, este nevoie să suplimentezi nivelul cu alte surse externe de colagen.

Suplimente premium cu colagen hidrolizat pentru sanatate si frumusete

-12%
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN HIDROLIZAT TIP 1 ȘI 3 PURE PEPTIDE® - 12.500 MG

*Reduce Semnele Vizibile ale îmbătrânirii pielii

*Hidratează Eficient Pielea din Interior către Exterior

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Îmbogățește volumul Părului și îi conferă strălucire

*Ajută la Reducerea Durerilor Articulare

Prețul inițial a fost: 215,99 lei.Prețul curent este: 189,66 lei. TVA inclus

Economisești 26,33 lei

Mai puțin de 6,32 lei per zi de tratament!

-26%
NOU!
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN MARIN TIP 1 SI 3 - PURE PEPTIDE® 2500mg

*Stimuleaza cresterea parului si intareste firul de par

*Imbogateste volumul parului pentru un aspect frumos si sanatos

*Contribuie la sanatatea scalpului

*Poate combate caderea parului

Asigura doza zilnica de Biotina dintr-o singura cupa de 25 ml

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 51,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

-23%
NOU!
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN MARIN TIP 1 SI 3 - PURE PEPTIDE® 10000mg

Asigura 10.000 mg colagen hidrolizat intr-o singura cupa de 25 ml

Sustine frumusetea pielii, parului si a unghiilor

Reduce semnele vizibile ale imbatranirii precum riduri, cute si pliuri

Hidrateaza pielea din interior catre exterior

Mentine elasticitatea si fermitatea pielii

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 149,97 lei. TVA inclus

Economisești 46,02 lei

Mai puțin de 4,99 lei per zi de tratament!

-13%
NOU!
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Colagen Marin Hidrolizat 12.500mg + Retinol 800mcg

Absorbtie si eficienta sporita

Reduce aspectul ridurilor si previne formarea altora noi

Sustine frumusetea pielii, parului si a unghiilor

Hidrateaza in profunzime

Calmeaza iritatiile tenului acneic

Prețul inițial a fost: 224,22 lei.Prețul curent este: 194,98 lei. TVA inclus

Economisești 29,24 lei

Mai puțin de 6,49 lei per zi de tratament!

Tipurile de colagen

tipuri de suplimnete cu colagen

Colagenul de tip 1

Colagenul de tip 1 este cel mai răspândit în organismul nostru, fiind și cel care îți susține fermitatea și elasticitatea pielii. Tipul 1 de colagen joacă un rol esențial în menținerea structurii pielii noastre, reprezentând 80-90% din totalul de colagen care se regăsește în piele.

Deci, dacă te confrunți cu probleme precum riduri, celulită, vergeturi, piele lipsită de strălucire și fermitate, soluția ta este colagenul de tip 1.

Îți dorești piele sănătoasă, fermă și fără imperfecțiuni? Încearcă un supliment cu colagen de tip 1 și 3.

Colagenul de tip 2

Locul 2 în topul celor mai răspândite surse de colagen din organismul nostru se află colagenul de tip 3. Acestea se regăsește în intestine, mușchi, piele și vase de sânge.

De cele mai multe ori vei găsi suplimente cu colagen de tip 1 care conțin și colagen de tip 3. Aceste două tipuri se regăsesc, de cele mai multe ori împreună ca făcând parte din același supliment. De ce? Pentru că îndeplinesc funcții asemănătoare în organism, iar colagenul de tip 3 joacă un rol important și în producția naturală de colagen de tip 1.

Colagenul de tip 3

Acest tip de colagen este componenta principală a cartilagiilor, regăsindu-se și la nivelul vertebrelor sau ochilor. Acest tip de colagen este important pentru mobilitatea articulară, lipsa acestuia cauzând afecțiuni articulare neplăcute.

Deci, dacă suferi de afecțiuni ale oaselor, articulațiilor, ligamentelor sau tendoanelor, colagenul de tip 2 este potrivit pentru tine.

Suplimentele cu colagen - surse principale

suplimente cu colagen pentru piele

Suplimentele cu colagen conțin peptide de colagen hidrolizat. Colagenul, ca moleculă, este foarte mare, deci mai greu de absorbit. Prin procesul de hidrolizare, moleculele de colagen sunt sparte în mai multe peptide, fiind, astfel, mult mai ușor de absorbit în organism. De asemenea, biovalabilitatea suplimentului crește considerabil.

Colagenul este o proteină 100% animală, așadar și colagenul regăsit în suplimentele cu colagen provine din sursă animală. Astfel, pe piață regăsim suplimente care provin din surse bovine sau marine. De asemenea, știința a evoluat îndeajuns de mult încât să producă și suplimente cu colagen vegan, potrivite pentru cei care au ales să nu mai consume alimente de natură animală.

Colagen bovin

Una dintre cele mai comune surse de peptide de colagen provine din oasele și tendoanele bobinelor, fiind recunoscut sub denumirea de colagen bovin. Acest tip de colagen este de tip 1 și 3, fiind utilizat cu preponderență în suplimentele cu colagen menită să redea aspectul plăcut al pielii.

Colagen marin

Colagenul marin provine din pielea, solzii și oasele peștilor, fiind una dintre cele mai populare surse utilizate în crearea suplimentelor. Și colagenul marin este, preponderent, de tip 1 și 3, fiind benefic pentru sănătatea pielii, dar și a oaselor și articulațiilor.

Colagenul vegan

Având în vedere că vorbim despre o proteină de proveniență animală, poate părea greu de crezut că există un tip de colagen potrivit pentru vegani. Ei bine, află că există un tip de colagen care vine în ajutorul persoanelor vegane și le ajută să își refacă rezervele naturale ale organismului.

Proteinele de colagenul nu sunt altceva decât lanțuri de aminoacizi, printre care se află și lizina, prolina, arginina și hidroxiprolina. Colagenul de proveniență vegană are la bază acești aminoacizi  de care organismul are nevoie pentru a produce colagen de unul singur.

Colagenul vegan din gama Swedish Collagen este conține 7 aminoacizi necesari pentru producția naturală de colagen a organismului. Cu ajutorul L-glicinei, L-prolinei, L-alaninei, L-lizinei, L-argininei, L-leucinei și L-glutaminei, organismul primește aminoacizii necesari pentru a produce singur tot colagenul de care are nevoie. Pe lângă aminoacizi, suplimentul cu colagen vegan mai conține acid hialuronic, important pentru menținerea sănătății și frumuseții pielii și vitamina C, nutrient esențial în sinteza colagenului.

Ce supliment alegi?

tipuri de suplimente cu colagen

Acum ai toate informațiile de care ai nevoie pentru a știi care este tipul de colagen potrivit pentru tine. În funcție de obiectivele tale, poți alege dintr-o gamă variată de suplimente cu colagen cel care consideri că ți se potrivește. Optează pentru un supliment cu colagen lichid pentru o absorbție sporită sau alege un supliment cu colagen pulbere pentru o mai mare versatilitate.

Gama Swedish Collagen îți pune la dispoziție atât suplimente sub formă lichidă, cât și suplimente pulbere, cu o concentrație de până la 12.500 mg de colagen per doza zilnică.

Descoperă toate produsele din gama noastră și vezi care este cel mai potrivit pentru tine

-20%
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Colagen Hidrolizat Tip 1 și 3 Pure Peptide® - 12.500 mg

Reduce Semnele Vizibile ale îmbătrânirii pielii (Riduri, Cute, Pliuri)

*Hidratează Eficient Pielea din Interior către Exterior

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Ajută la Încetinirea procesului de Îmbătrânire a Pielii

*Ajută la Reducerea Durerilor Articulare

Prețul inițial a fost: 204,99 lei.Prețul curent este: 164,99 lei. TVA inclus

Economisești 40,00 lei

Mai puțin de 5,49 lei per zi de tratament!

-17%
Livrare Gratuita
BESTSELLER

Pulbere de Colagen Marin Hidrolizat de Tip 1 și 3 Pure Peptide® cu 10.000 mg

*Adjuvant pentru Frumusețe, Energie și Sănătate Generală

*Susține Frumusețea Pielii din Interior spre Exterior

*Ajută la Încetinirea Procesului de Îmbătrânire a Pielii

*Previne apariția Ridurilor si a Vergeturilor

*Întărește Părul și Unghiile

Prețul inițial a fost: 174,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 30,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

-26%
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN HIDROLIZAT TIP 1 ȘI 3 PURE PEPTIDE® DIN SURSE MARINE CU 10.000 MG

*Susține Hidratarea Pielii din Interior spre Exterior

*Menține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Ajută la îmbunătățirea Texturii Pielii

*Întărește Părul și Unghiile

*Contribuie la Reducerea Căderii Părului

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 51,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

-24%
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN LICHID CU 10.000 MG DE ORIGINE VEGANĂ

*Adjuvant Eficient în Îngrijirea Pielii, a Părului și a Unghiilor

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Întărește Părul și Unghiile

*Contribuie la Reducerea Căderii Părului

*Îmbogățește volumul Părului și îi conferă strălucire și vigoare

Prețul inițial a fost: 189,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 45,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *