Astăzi, ai TRANSPORT GRATUIT PRIN GLS 🚚 la toate PRODUSELE - Folosește codul 0TRANSPORT Cumpără Acum!

Totul despre SPF, aliatul pielii pe timp de vară

importanta spf

Odată cu venirea verii și a temperaturilor ridicate, este momentul să facem câteva schimbări în rutina de îngrijire. Cea mai importantă componentă din rutina ta de îngrijire pe timpul verii este SPF-ul sau crema cu factor de protecție solară pentru ten.

Aceasta este deosebit de importantă în general, însă vara are nevoie de toată atenția noastră pentru că petrecem mult mai mult timp în razele soarelui.  

Oricât de mult iubim soarele, căldura și timpul petrecut în aer liber, trebuie să ținem cont că expunerea îndelungată la soare nu face deloc cinste pielii. Soarele provoacă îmbătrânirea prematură a pielii, așadar pentru a ne bucura un timp îndelungat de o piele frumoasă și întinerită ar trebui să ne ferim cât mai mult de expunere. Nu și când există produse care să îți protejeze eficient pielea. 

Să descoperim împreună ce înseamnă SPF, cum acționează și multe alte informații utile despre o rutină de protecție solară adecvată. 

Despre razele UVA și UVB care ne afectează pielea

spf pentru piele

Lumina care ajunge de la Soare pe Pământ este alcătuită din mai multe radiații care nu sunt deloc prietenoase cu pielea, iar acestea sunt razele ultraviolete (UV). Sunt 3 tipuri de raze UV: UVA, UVB și UVC. 

Razele UVC sunt cele mai periculoase dintre toate aceste 3 tipuri. UVC pot provoca degradări biologice masive, însă acestea nu ating suprafața Pământului datorită faptului că sunt filtrate de stratul de ozon. 

Razele UVB reprezintă a doua categorie. Comparativ cu UVC, acestea ajung pe pământ și sunt extrem de puternice. Razele UVB sunt cele care ard pielea în timpul expunerii la soare. 

Razele UVA nu sunt la fel de puternice precum UVB, însă acestea sunt cele care ne dau cele mai multe bătăi de cap. De ce?  Acest tip de raze este cel care afectează celulele pielii, provocând petele, ridurile și liniile fine. Practic UVA provoacă îmbătrânirea prematură.

Descopera produsele noastre din gama Swedish Collagen pentru mentinerea sanatatii si frumusetii pielii

-23%
NOU!
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4,99 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 149,97 lei. TVA inclus

Economisești 46,02 lei

-17%
Livrare Gratuita
BESTSELLER

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 174,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 30,00 lei

-13%
NOU!
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 6,49 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 224,22 lei.Prețul curent este: 194,98 lei. TVA inclus

Economisești 29,24 lei

-24%
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 189,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 45,00 lei

Ce este SPF sau crema de protecție solară?

produse cu spf

SPF vine de la Sun Protection Factor și înseamnă „factor de protecție solară”. Practic SPF reprezintă un parametru de câte ori crește nivelul de protecție a piele cu aplicarea acestui tip de cremă. Practic, dacă aplici pe ten un produs cu SPF 15, tenul tău va fi de 15 ori mai protejat în fața razelor soarelui. 

Câte tipuri de creme cu SPF există?

Cremele cu SPF, sau mai bine spus, produsele cu SPF se clasifică după cât de multă protecție solară oferă pielii. Astfel că avem următoarele tipuri: 

  • Protecție solară scăzută – în această categorie intră produsele cu SPF 5 sau SPF 10. Acestea nu sunt recomandate pentru o expunere îndelungată la soare, având un factor mic de protecție. De cele mai multe ori, SPF 5 găsești în cosmetice precum balsam de buze sau fond de ten. 
  • Protecție solară medie și ridicată  – SPF 15, SPF 20 și SPF 30 sunt factorii care se încadrează la protecție medie și ridicată. Acestea sunt recomandate în cazul expunerii la soare pe o perioadă mai lungă. Totuși, pentru o expunere prelungită, SPF 30 este cea mai bună alegere. 
  • Protecție solară foarte ridicată – Dacă ne dorim o protecție solară extrem de ridicată, vom folosi produse cu SPF 50 sau chiar mai mare.  În cazul expunerii prelungite la soare, cea mai bună opțiune este să alegem o astfel de cremă. Totuși, nu este o diferență majoră între protecția oferită de SPF 30 (97%) sau SPF 50 (98-99%), dar cea din urmă este recomandată pentru piele extrem de sensibilă și, bineînțeles, pentru copii. 

Cum știu ce tip de cremă să aleg?

tipuri de creme cu protectie solara

SPF-ul se alege în funcție de tipul de piele și de orele petrecute în razele soarelui. Cu cât pielea este mai sensibilă, cu atât factorul de protecție solară trebuie să fie mai ridicat. Cu cât expunerea la soare este mai îndelungată, SPF trebuie să crească. 

În ceea ce privește tipul de piele, aici vorbim despre pielea cu un pigment foarte deschis. Aceasta nu se bronzează niciodată, ci se înroșește sau este „arsă” în timpul expunerii la soare. În cazul acesta, începem cu un SPF de 30 dacă expunerea este redusă și continuăm cu unul care depășește 50 dacă petrecem mai mult de 3 ore în soare. 

Pielea deschisă se bronzează mai greu și se arde foarte repede. În cazul acesta, începem cu SPF 15 și continuăm cu până la peste 50. 

Pielea deschis spre mediu se arde la început, însă apoi se bronzează uniform. Acest tip de piele are nevoie de un SPF 15 pentru expunerile de maximum 3 ore și SPF 50 dacă trece de 4 ore. 

Pielea închise se arde rar și nu are nevoie de o protecție atât de sporită. Un SPF 8-14 este perfect, iar dacă expunerea trece de 5 ore este bine să se aplice un SPF 50. 

Pielea foarte închisă se arde foarte rar în urma expunerii la razele UV, astfel că o cremă cu 8-14 este ideală, ajungându-se la SPF 30 dacă expunerea trece de 5 ore.

Ai toate informațiile în infograficul de mai jos. 

tipuri de spf

Când trebuie să aplic SPF?

Fiind vorba despre un produs cu factor de protecție solară, ai spune că acesta trebuie aplicat doar vara, atunci când petrecem cel mai mult timp în razele soarelui. Ei bine, aceasta credință este total falsă pentru că razele UV ne afectează pielea pe tot parcursul anului.

Este foarte important să îți aplici crema cu SPF în fiecare zi. Și mai important este să te concentrezi pe un produs care are atât filtre UVA, cât și filtre UVB pentru a te proteja împotriva îmbătrânirii premature. O astfel de cremă aplicată zilnic înainte de machiaj te protejează estompează ridurile și liniile fine.

De asemenea, este indicat să aplicăm o crema cu SPF tot la 2-3 ore pentru a ne asigura că tenul este complet protejat.

La fel de important este să ai grijă ca tenul tău să fie hidratat în profunzime și ferit de orice acțiune nocivă a radicalilor liberi. Îți recomandăm să îți protejezi tenul cu un produs cu SPF, dar și să îi asiguri toți nutrienții necesari pentru a fi frumos și sănătos. Așadar, îți recomandăm să incluzi în rutina și un colagen lichid hidrolizat cu acid hialuronic și antioxidanți pentru o piele cu adevărat strălucitoare. 

Recomandari premium pentru o piele vizibil mai hidratata

-12%
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 6,32 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 215,99 lei.Prețul curent este: 189,66 lei. TVA inclus

Economisești 26,33 lei

-20%
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 5,49 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 204,99 lei.Prețul curent este: 164,99 lei. TVA inclus

Economisești 40,00 lei

-26%
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 51,00 lei

-24%
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 189,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 45,00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *