🌟 10% Reducere la toate produsele din stoc, Folosește codul: VARA10 pentru o frumusețe de invidiat! ✨ Comandă Acum! 🎉

Obiceiuri pentru creşterea părului

cresterea parului

Este perfect normal să pierdem aproximativ 100 de fire de păr pe zi. Dacă această cantitate este depăşită, atunci înseamnă că este o urmare a unor obiceiuri sau a unei boli şi că ar trebui să facem ceva în privinţa asta.

Părul creşte începând cu rădăcina, la baza foliculului de sub piele. Sângele circulă către foliculii de păr, iar rădăcina părului primeşte oxigenul şi substanţele nutritive necesare pentru creşterea părului.

Pătrunde în piele și trece prin glandele sebacee pe măsură ce părul crește. Uleiul din această glandă este cel care face părul strălucitor și moale.

Cum putem ajuta creşterea părului?

12745 1

Un factor important este geneticul. Aceasta influenţează creșterea părului. Sunt pe lângă genetic și alţi factori care au un rol important.

Uite ce putem face pentru a ne ajuta părul să crească.

Comportamentul nostru zilnic ne poate afecta pozitiv și negativ, iar acest lucru este valabil și când e vorba de creșterea părului. Dacă urmăm anumite obiceiuri creștem șansele să avem un păr sănătos și voluminos.

Există numeroase diete care presupun anumite restricţii alimentare. Din cauza acestor restricţii există posibilitatea să nu hrănim corpul cu toţi nutrienţii. Ca urmare, poate fi afectată negativ creșterea părului.

Un nutriţionist a spus că în comparaţie cu alte funcţii ale corpului, creșterea părului are o prioritate scăzută. De aceea, în momentul în care stresul alimentar este pus asupra corpului, se oprește rapid creșterea părului.

Este important să ne asigurăm că nutrienţii de care avem nevoie pentru un păr sănătos sunt consumaţi, deoarece chiar și după ce reluăm o dietă sănătoasă, rezultatele nu vor fi imediate, iar căderea părului persistă mai mult timp. De aceea este esenţial să nu lăsăm să se ajungă acolo.

Deficienţele nutritive, conform unui studiu, pot afecta nu doar creșterea părului, dar și structura acestuia.

Asigură-te că ai proteine în dietă

Am menţionat mai sus faptul că nutrienţii sunt esenţiali pentru creșterea părului, dar nu am spus ce nutrienţi mai exact.

Este esenţială pentru o creștere sănătoasă existenţa proteinelor în dieta noastră.

Dacă nu consumăm suficiente proteine este posibil să avem parte de opusul a ceea ce ne dorim, adică este posibil să ne cadă părul mai mult.

Include produsele care au cofeină

Cei mai mai mulţi dintre noi când auzim cofeină ne gândim la cafea sau la energie. S-a demonstrat pe lângă asta că utilizarea topică a cofeinei ajută la creșterea părului.

Mai exact, cofeina care se găsește în produse precum șamponul și balsamul s-a demonstrat că sunt la fel de eficiente în combaterea căderii părului ca suplimentele.

Cum stimulează cofeina creșterea părului? Prin stimularea proliferării celulare și a metabolismului.

Spune da uleiurilor esenţiale care ajută la creşterea părului

uleiuri pentru par

Pe lângă numeroasele beneficii pe care le aduc uleiurile esenţiale, dar și mirosurile terapeutice, acestea ajută și la creșterea părului.

Un studiu restrâns a descoperit că aplicarea topică a uleiului din seminţe de dovleac a favorizat creșterea părului în rândul participanţilor. Mai sunt totuși necesare mai multe studii care să ajungă la o concluzie similară.

Un alt ulei care s-a demonstrat a fi eficient la creșterea părului este uleiul de rozmarin. Un studiu realizat în anul 2015 a confirmat acest lucru.

Atât uleiul de jojoba, cât și cele de mentă și lavandă au eficiente contra căderii părului, conform unui studiu din 2020.

Nu uita de vitaminele și nutrienţii care au un rol important în creșterea părului

Sunt anumiţi acizi grași, minerale și vitamine care au un rol esenţial pentru sănătatea organismului. De fapt, rolul lor este important în acest context pentru că furnizează corpul cu energia de care are nevoie pentru a crește părul. Acestea sunt:

 • Vitamina C
 • Biotina
 • Vitamina D
 • Vitamina E
 • Fier
 • Omega 3
 • Zinc

Evită sau redu substanţele chimice

În zilele noastre există numeroase substanţe chimice care pot fi introduse în părul nostru. Este și dificil să observi cât ne afectează, deoarece în promovare se pune accent pe schimbarea aspectului în bine.

Totuși, dacă ne vopsim părul constant și folosim diverse produse cu substanţe chimice, aceasta poate fi o cauză pentru ruperea și degradarea lui.

În cazul vopselelor permantente, acestea pot să îndepărteze acizii grași naturali care au un rol important în creșterea părului. O variantă mai puţin dăunătoare o constituie vopselele care nu sunt permanente.

Hrănește-ţi scalpul cu antioxidanţi pentru creşterea părului

nutrienti pentru par sanatos

Există studii care demonstrează că aplicarea antioxidanţilor pe scalp ajută la reducerea căderii părului și la îmbunătăţirea sănătăţii scalpului.

A fost un studiu care a durat opt săptămâni. În cadrul acestuia, participantele au folosit șampon cu antioxidanţi. S-a demonstrat că în cazul femeilor care au folosit un astfel se șampon creșterea părului a fost mai mare decât în cazul celor care nu au folosit.

Un alt exemplu care a avut rezultate similare este un studiu cu durata de 24 de săptămâni. Cei care au folosit șampon cu antioxidanţi au observat că a fost redusă căderea acestuia, în comparaţie cu cei care au folosit varianta placebo.

Se consideră că aceștia ajută la protejarea și îmbunătăţirea barierei scalpului, iar asta ajută la reducerea căderii părului. Astfel se favorizează creșterea.

Este tunderea părului regulat un factor în creşterea părului?

Chiar dacă mulţi spun că dacă ne tundem părul regulat va crește mai repede, acest lucru are altă explicaţie. De fapt, părul indiferent de cât de des îl tundem crește aproximativ o jumătate de centimetru pe lună. Ceea ce se întâmplă dacă îl tundem regulat este că nu vom mai avea la fel de multe vârfuri despicate, iar părul nu se mai rupe la fel de mult.

Ai grijă de părul tău în timpul somnului

2553 1

Chiar și atunci când dormim contează condiţiile la care ne expunem părul în ceea ce privește creșterea lui.

Ne putem proteja părul în timpul somnului dacă avem, în primul rând, parte de suficient somn. De fapt, dacă nu avem parte de suficient somn este redusă producţia de melatonină (hormonul somnului) care ajută la reglarea creșterii părului.

Faţa de pernă folosită are și ea un rol important. Idele pentru sănătatea părului nostru sunt feţele de pernă din mătase sau satin. Acestea ajută la evitarea ruperii și încâlcirii părului.

Un alt obicei care ne ajută sănătatea părului este să nu dormim cu el ud. Atunci este cel mai sensibil, iar mișcarile din timpul nopţii pot să îi agraveze căderea și degradarea.

Concluzie şi recomandări

E ușor să ne tundem părul, dar e mai dificil să-l facem să crească la loc. De aceea este important să cunoaștem metodele prin care putem face asta.

Este important să avem suficienţi nutrienţi, care pot fi găsiţi și în gama noastră de colagen, dar și de obiceiuri sănătoase, constante și persistente.

Ajută-ţi părul să crească și să radieze de sănătate.

Recomandari premium pentru cresterea parului

-12%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 6,32 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 215,99 lei.Prețul curent este: 189,66 lei. TVA inclus

Economisești 26,33 lei

-26%
NOU!

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 51,00 lei

-26%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 51,00 lei

-24%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 189,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 45,00 lei

 • https://www.healthline.com/health/what-makes-hair-grow#tips
 • https://www.goodhousekeeping.com/beauty/hair/a34377/how-to-grow-hair-faster-tips/
 • https://www.byrdie.com/how-to-make-hair-grow-faster-naturally-4686865
 • https://www.mindbodygreen.com/articles/how-to-make-hair-grow-faster
 • https://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/hair-loss/ss/slideshow-ways-to-help-hair-grow-faster-stronger
 • https://www.realsimple.com/beauty-fashion/hair/how-grow-hair-faster
 • https://www.kerastase.com/kerastase-club/most-asked/hair-guide/9-tips-that-will-increase-your-hair-growth/
 • https://health.clevelandclinic.org/is-there-any-way-to-make-your-hair-grow-faster/
 • https://www.stylecraze.com/articles/how-to-grow-hair-faster-15-tricks-that-worked-for-me/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *