Manichiurile profesionale realizate la salon pot oferi unghii frumoase, ingrijite si te ajuta sa economisesti timp, insa, din pacate, utilizarea frecventa a produselor chimice, a gelurilor si a tehnicilor agresive pot duce la deteriorarea si ruperea unghiilor naturale.
Astfel ca, in timp, unghiile peste care au fost aplicate diverse manichiuri, pot deveni fragile, se pot exfolia si cresc cu dificultate.
Iti propunem sa aflam impreuna care pot fi riscurile manichiurilor realizate la salon pentru unghiile tale si ce de ce anume trebuie sa tii cont pentru a avea o manichiura impecabila si unghii sanatoase in fiecare zi.
Riscurile manichiurilor profesionale si ale unghiilor false
Manichiurile profesionale si aplicarea unghiilor false au devenit tehnici de infrumusetare din ce in ce mai utilizate de catre femei. In spatele beneficiilor estetice, aceste metode de infrumusetare la care se expun in mod regulat femeile la saloanele de manichiura pot avea riscuri importante pentru sanatate.
Spre deosebire de manichiura clasica, facuta cu oja, manichiurile cu gel si ojele semipermanente pot rezista pana la 4 saptamani, acestea fiind principalul motiv pentru care manichiurile la salon sunt atat de preferate de catre femei. Pe cat de mult punem accent pe estetica manichiurii, pe atat de mult trebuie sa punem accent si pe sanatatea unghiilor.
Lampa UV pentru uscarea si fixarea pe unghie a gelului, oja chimica profesionala si aplicarea unghiilor false, pot afecta sanatatea unghiilor si a pielii din jurul acestora. De asemenea, lacurile de unghii care au in compozitie vopsea galbena, rosu si roz, pot cauza pete inestetice pe suprafata unghiei.
Din nefericire, toate aceste tehnici pot duce la:
- Subtierea si traumatizarea placii unghiale
- Exfolierea unghiilor
- Inflamarea cuticulelor
- Aparitia pruritului in jurul unghiilor
- Senzatii de arsura
- Poate creste riscul de melanom
- Infectii fungice.
Cea mai frecventa problema ce afecteaza placa unghiala in cazul indepartarii incorecte a materialului vechi este onicoliza care poate fi de natura infectioasa sau neinfectioasa, o afectiune care cauzeaza desprinderea placii unghiale de patul unghial.
In cazul onicolizei infectioase, care este rezultatul unei infectii fungice, unghia devine tulbure si aspra. Onicoliza de natura neinfectiosa apare in urma unei leziuni traumatice, provocata de tehnicile de manichiura realizate incorect de catre tehnician.
Cauzele deteriorarii unghiilor
Inainte de a discuta despre cum iti poti regenera si mentine unghiile sanatoase, este important sa intelegem cauzele deteriorarii acestora. Asadar, utilizarea frecventa a lacurilor de unghii si a dizolvantilor care contin substante chimice agresive, slabesc si usuca unghiile, favorizand astfel ruperea acestora,
De asemenea, tehnicile agresive si incorecte de pilire sau taiere pot provoca fisuri care slabesc structura unghiei. Contactul frecvent cu apa si produse de curatare care contin substante chimice pot usca cuticulele si unghiile.
Colagen pentru Frumusețe
AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ
Mai puțin de 4.94 lei per zi de tratament!
Prețul inițial a fost: 164.99 lei.148.49 leiPrețul curent este: 148.49 lei. TVA inclusEconomisești 16.50 lei
Colagen pentru Frumusețe
Mai puțin de 4.35 lei per zi de tratament!
Prețul inițial a fost: 144.99 lei.130.49 leiPrețul curent este: 130.49 lei. TVA inclusEconomisești 14.50 lei
Colagen pentru Frumusețe
AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ
Mai puțin de 4.35 lei per zi de tratament!
Prețul inițial a fost: 144.99 lei.130.49 leiPrețul curent este: 130.49 lei. TVA inclusEconomisești 14.50 lei
Colagen pentru Frumusețe
AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ
Mai puțin de 4.35 lei per zi de tratament!
Prețul inițial a fost: 144.99 lei.130.49 leiPrețul curent este: 130.49 lei. TVA inclusEconomisești 14.50 lei
Sfaturi si remedii naturale pentru o manichiura impecabila si unghii rezistente
Avand in vedere ca manichiurile profesionale cu gel sunt doar o moda, specialistii in sanatate recomanda realizarea manichiurii clasice, facute cu oja sau lac de unghii cat mai natural, care sa nu contina substante toxice. Astfel, poti reduce la maximum riscurile pentru sanatatea pielii si a unghiilor.
- Pastreaza unghiile curate si evita expunerea excesiva la apa
Pe parcursul unei zile, ne folosim mainile foarte mult pentru a realiza diverse activitati si astfel se aduna sub unghii diverse particule care zilnic trebuie curatate cu periuta de unghii si sapun. Pentru a evita expunerea excesiva la apa si detergenti, foloseste manusi de protectie atunci cand faci curatenie sau speli vasele.
- Taie unghiile drept
Modul in care iti tai unghiile este extrem de important pentru a evita cresterea acestora din carne, mai ales la picioare.
- Aplica saptamanal tratamente naturale pentru unghii
Uleiul de masline, uleiul de cocos sau sucul de lamaie amestecat cu ulei de masline sunt remedii naturale eficiente pentru intarirea si hranirea in profunzime a unghiilor. Aplica saptamanal, de minim 1-2 ori, pe suprafata unghiilor, pana la absorbtia completa.
- Adopta o alimentatie bogata in nutrienti
Aportul adecvat de vitamine, minerale si nutrienti contribuie la sustinerea cresterii, formarii si rezistentei celulelor noi ale unghiilor. Este indicat sa ai in meniu alimente precum avocado, nuci, legume cu frunze verzi, citrice, leguminoase, rosii si migdale pentru a-ti asigura zilnic o dieta diversificata.
- Ia in calcul un supliment alimentar
Daca ai unghii fragile, care se exfoliaza usor, ia in calcul administrarea unui supliment alimentar care sa contribuie la sanatatea lor. Pe piata exista numeroase suplimente special concepute pentru piele, par si unghii, care au in compozitia lor ingrediente precum colagenul, zinc, vitamina A, vitamina C, zinc, biotina si acid folic.
Colagenul este o proteina care ajuta la mentinerea integritatii structurale a unghiilor, prevenind ruperea si exfolierea acestora. Colagenul poate fi suplimentat prin consumul de alimente bogate in colagen sau care ajuta corpul sa produca mai mult colagen, cum ar fi carnea de pui, carnea de peste. citrice, rosii, fructele de padure, usturoiul sau prin administrarea suplimentelor de colagen hidrolizat.
Biotina, cunoscuta si sub denumirea de vitamina B7, este esentiala atat pentru cresterea parului, cat si pentru sanatatea unghiilor. Consumul regulat de biotina ajuta la prevenirea exfolierii unghiilor, stimuleaza cresterea rapida, in timp ce le mentine netede si rezistente.
Biotina poate fi obtinuta din alimente precum oua fierte, nuci, seminte, somon si avocado si prin administrarea suplimentelor alimentare care contin biotina.
Alti nutrienti esentiali pentru cresterea si protejarea unghiilor sunt:
- Zincul – stimuleaza cresterea si regenerarea celulara a unghiilor
- Fierul – previne casarea si ruperea unghiilor
- Vitamina C – contribuie la producerea colagenului si la absorbtia fierului in organism
- Proteinele, in special keratina – mentin rezistenta si structura unghiilor.
Colagen pentru Frumusețe
AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ
Mai puțin de 5.68 lei per zi de tratament!
Prețul inițial a fost: 189.66 lei.170.69 leiPrețul curent este: 170.69 lei. TVA inclusEconomisești 18.97 lei
AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ
Mai puțin de 4.49 lei per zi de tratament!
Prețul inițial a fost: 149.97 lei.134.97 leiPrețul curent este: 134.97 lei. TVA inclusEconomisești 15.00 lei
AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ
Mai puțin de 5.84 lei per zi de tratament!
Prețul inițial a fost: 194.98 lei.175.48 leiPrețul curent este: 175.48 lei. TVA inclusEconomisești 19.50 lei
Colagen pentru Frumusețe
AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ
Mai puțin de 4.35 lei per zi de tratament!
Prețul inițial a fost: 144.99 lei.130.49 leiPrețul curent este: 130.49 lei. TVA inclusEconomisești 14.50 lei
- https://www.aad.org/public/everyday-care/nail-care-secrets/basics/healthy-nail-tips
- https://health.clevelandclinic.org/can-ultraviolet-nail-salon-lamps-give-you-skin-cancer
- https://timesofindia.indiatimes.com/life-style/beauty/10-natural-remedies-for-beautiful-nails/articleshow/102774629.cms
- https://edition.cnn.com/cnn-underscored/beauty/healthy-nail-care-tips