Îngrijirea tenului toamna – ce se schimbă în rutina ta?

rutina pentru ingrijirea tenului toamna

Toamna este anotimpul schimbărilor. Îți schimbi garderoba, îți schimbi rutina zilnică, faci schimbări în alimentație, ba chiar schimbi și produsele de îngrijire. Deci ce crezi, rutina de îngrijire a tenului are nevoie de modificări în perioada toamnei? Clar, da. 

În timp ce hainele călduroase și băuturile fierbinți îți oferă confort pentru a te adapta la schimbările provocate de venirea toamnei, temperaturile reci nu sunt tocmai benefice pentru pielea ta. Rutina ta de îngrijire trebuie constant adaptată noilor temperaturi și schimbărilor provocate de acestea. Așadar îngrijirea tenului toamna presupune mai multă atenție asupra menținerii hidratării și a aspectului ferm al tenului tău. 

Sezonul de toamnă este prilejul perfect pentru a-ți revitaliza pielea și a o pregăti pentru temperaturile scăzute ale iernii. Chiar dacă produsele cu o textură ușoară și-au făcut treaba pe timpul verii, atunci când hidratarea nu reprezenta, neapărat o problemă, toamna aerul este mult mai uscat, iar pielea are de suferit fără o rutină adecvată. 

hidratarea intensa si revitalizarea a pielii

Să vedem ce presupune îngrijirea tenului toamna și căror aspecte trebuie să le acordăm o atenție deosebită:

1. Exfoliere săptămânală

Exfolierea tenului și a corpului nu trebuie neglijată niciodată, indiferent de anotimp. Acest proces presupune înlăturarea celulelor moarte ale tenului și ale pielii de pe corp, iar astfel vei obține o piele mult mai fină și fermă. Exfolierea îmbunătățește considerabil și circulația sângelui, iar în acest fel, pielea va fi vizibil mai sănătoasă. 

Pentru tenul tău, ideal ar fi să te orientezi către un scrub blând cu pielea, cu o acțiune hidratantă. Îți poți exfolia tenul o dată sau de două ori pe săptămâna, iar astfel îi vei păstra mereu un aspect strălucitor și sănătos. În ceea ce privește pielea, exfolierea săptămânală este mai mult decât suficientă pentru a scăpa de celulele moarte. Alege un exfoliant pe bază de ulei, care să îți mențină pielea hidratată pentru mai mult timp. 

2. Protecție

Vremea sezonului rece poate fi destul de agresivă cu pielea noastră. Frigul și vântul pot cauza roșeață și piele uscată. Dacă te regăsești aici, atunci ține minte că acesta este un semn foarte clar că tenul tău are nevoie de extra protecție și hidratare. Iar cum tenul este cel mai expus în fața acestor factori, are nevoie de produse care să îl protejeze într-un mod adecvat.

protectie sportia a tenului pe timp de toamna

SPF-ul nu trebuie să lipsească din rutina de îngrijire, chiar dacă soarele nu este la fel de puternic. Nu e nevoie să folosești o cremă cu factor de protecție 50, un produs cu SPF 30 este în regulă. De asemenea, tenul are nevoie de un produs cu proprietăți antioxidante, care să îl protejeze de orice factor dăunător. Un produc care conține ingrediente cu proprietăți antioxidante precum sâmburi de măceșe sau chiar vitamina E sunt ideali pentru a fi incluși în rutină. 

3. Hidratare intensă

Indiferent de tipul de ten pe care îl ai, produsele hidratante nu au voie să lipsească din rutina ta de îngrijire. Fie că ai un ten gras, uscat, normal sau sensibil, asigură-te că îți hidratezi intens pielea în această perioadă. Frigul, vântul și umiditatea scăzută nu sunt deloc prietenoase cu tenul. Fără un nivel corespunzător de hidratarea, tenul se va usca și va fi predispus senzațiilor de usturime și roșeață.

Optează pentru produse intens hidratante dacă suferi de un ten uscat sau alege un produs care să îți păstreze un nivel optim de umiditate a pielii, asta în cazul în care te confrunți cu un ten gras sau mix.

Toamna aceasta, asigură-te că alegi produse pentru îngrijirea tenului adecvate și menține-ți sănătatea și frumusețea tenului. Nu uita că un ten cu adevărat hidratat este hrănit corespunzător din interior, cu ajutorul unui supliment cu colagen și acid hialuronic pentru ten.

Iată recomandările noastre:

Colagen Deluxe (din Pește) – Hidrolizat Lichid Tip 1 și 3 cu 12.500mg + Acid Hialuronic 75mg + Biotină 5000mcg + MSM + Zinc + Siliciu + Vitamine – 20 Fiole
On Sale
Sale!
%
Off
12
Save 26 lei
26lei
12%
26
lei
#BESTSELLER
Colagen Deluxe (din Pește) – Lichid, Hidrolizat Tip 1 și 3 cu 12.500mg + Acid Hialuronic 75 mg + Biotină 5000 mcg + MSM + Zinc + Siliciu + Vitamine – 500 ml
On Sale
Sale!
%
Off
20
Save 40 lei
40lei
20%
40
lei
#BESTSELLER
Colagen Pure (din Pește) – Hidrolizat de Tip 1 și 3 cu 10.000 mg per Doză Zilnică – Sub formă de Pulbere cu 300 g
On Sale
Sale!
%
Off
17
Save 30 lei
30lei
17%
30
lei
144,99 lei TVA inclus

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Colagen Repair (din Pește) – Lichid, Hidrolizat de Tip 1 și 3 cu 10.000mg + Acid Hialuronic + Biotină + MSM + Zinc + Siliciu + Vitamine – 500ml
On Sale
Sale!
%
Off
26
Save 51 lei
51lei
26%
51
lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *