Astăzi, ai TRANSPORT GRATUIT PRIN GLS 🚚 la toate PRODUSELE - Folosește codul 0TRANSPORT Cumpără Acum!

Surse naturale de colagen pentru vegani

colagen pentru vegani surse

Piele fermă și elastică, păr strălucitor, unghii puternice, articulații sănătoase, toate acestea se datorează unui simplu nutrient din organismul nostru, și anume colagenul. Colagenul este cea mai abundentă proteină din corpul uman, cea care menține fermitatea și elasticitatea țesuturilor noaste.

Vestea bună este că organismul nostru produce colagen și putem oricând să suplimentăm rezervele cu alimente sau suplimente.

Există și o veste proastă. Colagenul provine doar din surse animale, deci persoanele care au adoptat un stil de viață vegan nu își pot reface rezervele de colagen cu alimente de origine animală și nici cu suplimente cu colagen marin sau bovin.

Ce rămâne de făcut în cazul persoanelor vegane și vegetariene care își doresc să crească nivelul de colagen din organismul lor? Colagenul vegan este eficient? Există, totuși, surse naturale de colagen pentru vegani? Hai să descoperim împreună.

Mai multe despre colagen

stimularea poductiei de colagen pentru vegani

După cum ți-am spus la începutul acestui articol, colagenul este cel care conferă pielii, părului și unghiilor noastre strălucire, cel care ne menține oasele și articulațiile sănătoase, ba chiar contribuie și la sănătatea tractului digestiv. Organismul nostru produce, într-adevăr, propriul colagen, însă din  nefericire, odată cu trecerea anilor, producția scade din ce în ce mai mult.

În această situație, ce ne rămâne de făcut este să apelăm la diverse metode prin care să refacem rezervele de colagen ale organismului nostru. Metoda cea mai benefică este apelarea la un supliment cu colagen pentru a reface rezervele rapid și eficient. Doar că suplimentele care conțin colagen sunt fie de proveniență marină, fie de proveniență bovină.

Colagenul poate fi vegan?

În principiu, nu. Colagenul este o proteină exclusiv animală. Însă evoluția fulminantă a științei a permis crearea unor tipuri de suplimente cu colagen pentru vegani care le permită să se bucure în egală măsură de beneficiile unui astfel de produs. Dar pentru a înțelege cum funcționează acest tip de suplimente, este nevoie să știi cum anume se formează colagenul în organismul nostru.

Cum se formează colagenul?

Producția de colagen începe cu procolagenul, o moleculă formată din vitamina C și proteine. Proteinele din procolagen sunt lanțuri de aminoacizi, printre care lizină, prolină, arginină și hidroxiprolină.

Pe măsură ce sunt creeate, aceste molecule de procolagen se unesc în fibrile. Aceste fibrile se unesc cu tot mai multe molecule de procolagen până în momentul în care e produc fibre de colagen din ce în ce mai structurate. Fibrele de colagen se unesc tot mai tare între ele, creând proteina despre care știm că oferă structură pielii, tendoanelor, părului și unghiilor.

Deci? Există colagen pentru vegani?

colagen pentru vegani

Da, există suplimente cu colagen care sunt complet sigure pentru persoanele vegane. Acestea au la bază aminoacizii necesari formării de procolagen care sunt extrași din surse vegane. Așadar, în schimbul colagenului bovin sau marin, colagen vegan furnizează organismului toți aminoacizii de care are nevoie pentru a produce colagen de unul singur.

Suplimentul cu colagen vegan din gama Swedish Colagen conține 7 aminoacizi necesari producției de colagen (L-glicină, L-prolină, L-alanină, L-arginină, L-lizină, L-leucină, L-glutamină). Pe lângă acești aminoacizi, colagenul vegan conține și acid hialuronic și vitamina C, nutrienți care stimulează producția naturală de colagen și despre care urmează să îți dau mai multe detalii.

Nutrienți care stimulează producția naturală de colagen

nutrienti pentru producerea colagenului

Sinteza de colagen a organismului este un proces amplu și foarte complicat, proces care necesită acțiunea a mai multor nutrienți. Din fericire, acești nutrienți pot fi, cu toții, obținuți din surse vegane precum fructele sau legumele.

Vitamina C, siliciu, zincul și aminoacizii sunt doar câțiva dintre acești nutrienți. Haide să îi descoperim pe fiecare în parte:

1. Aminoacizii

După cum ai văzut mai sus, aminoacizii sunt pietrele de temelie ale proteinelor, așadar sunt un element fundamental al sintezei colagenului în organism. Proteinele nu trebuie să provină neparat din sursă animală pentru a fi calitative. Există alimente vegane precum proteina din mazăre sau quinoua care sunt conțin toți cei 9 aminoacizi esențiali pentru om, lucru care le face proteine complete.

Deci proteina nu trebuie să vină din sursă animală. Aspectul cu adevărat important este să îi oferi organismului tău nutrienții potriviți în producerea colagenului.

2. Vitamina C

Vitamina C este al doilea cel mai important element în producția naturală de colagen a organismului, după aminoacizi. Fără un nivel adecvat de vitamina C, organism nu poate produce, dar nici să stocheze o cantitate optimă de colagen. Fără vitamina C, colagenul nu are o strucură optimă, fapt care conduce la păr fragil, piele uscată și lipsită de fermitate, ba chiar și articulații fragile.

Organismul are nevoie de vitamina C pentru a transforma aminoacidul prolină în hidroxiprolină. Hidroxiprolina este elementul cheie pentru a stabiliza structura colagenului din organismul nostru. Pe lângă acest aspect, vitamina C este importantă și pentru că ne protejează organismul de razele UV și alți radicali liberi care ne pot afecta frumusețea și sănătatea.

3. Siliciu

Siliciul este un mineral extrem de benefic pentru producția naturală de colagen a organismului. Acesta este asociat cu sinteza anumitor glucozaminoglicanilor (polizaharide) a căror rol este de a menține structura colagenului și a elastinei. De multe ori, un nivel scăzut de siliciu din organism este asociat cu unghii fragile și păr lipsi de strălucire.

4. Zinc

Zincul se găsește din abundență la nivelul pielii și are un rol esențial în procesul de vindecare al rănilor. Zincul are, de asemenea, și proprietăți antiinflamatoare, benefice pentru menținerea sănătății pielii. Cel mai important, zincul acționează ca un co-factor în producția de colagen a organismului.

5. Acizii grași omega 3

Acizii grași de tip omega 3 au proprietăți antiinflamatorii puternice. Acești nutrienți protejează fibrele de colagen din organism împotriva deteriorării. Se crede că acizii grași omega 3 protejează organismul și împotriva efectelor novice ale razelor UV, raze care afectează fibrele de colagen.

colagen pentru vegani nutrienti

Surse naturale de colagen pentru vegani

1. Varza, spanacul și alte legume cu frunze verzi

Vitamina A, vitamina E, vitamina C, zinc și multe alte vitamine și minerale, toate acestea se găsesc în frunzele verzi ale acestui tip de legume. Pe lângă toți acești nutrienți, legumele verzi conțin și clorofilă, un pigment cu proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene puternice. Deci, vrei mai multe motive să începi să consumi mai multe legume verzi?

2. Avocado

Cea mai iubită sursă de grăsimi sănătoase, avocado. Acesta conține cantități impresionante de acizi grași de tip omega 3 și vitamina E, iar acum știm cât de importante sunt ambele pentru frumusețea pielii. Deci un guacamole sau un avocado toast nu va fi niciodată o idee proastă.

stimularea productiei de colagen pentruj vegani

3. Nuci și semințe

În special semințele de dovleac și nucile caju. Ambele sunt o sursă de proteine, acizi grași și minerale, fiind extrem de benefice pentru producția naturală de colagen. Ai grijă la cantitate, acest tip de alimente este foarte bogat în calorii.

4. Fasole

Fasolea este o sursă vegană excelentă de proteine și antioxidanți. Consumul de fasole alimentează organismul cu nutrienți benefici atât în producția de colagen, cât și îi protejarea organismului în  fața radicalilor liberi.

5. Citricele

Cred că știi deja, citricele sunt o sursă impresionantă de vitamina C. Lămâile, limeul, portocalele sau grepfrutul sunt alegeri excelente pentru stimularea producției naturale de colagen și încetinirea procesului de îmbătrânire al pielii.

colagen pentru vegani din citrice

6. Fructele tropicale și fructele de pădure

Zmeura, afinele, murele, căpșunile și coacăzele au un conținut foarte bogate de vitamina C, fiind ideale pentru stimularea producției naturale a organismului. De asemenea, acestea au și un conținut bogat de antioxidanți, benefici pentru protejarea pielii. Fructele tropicale precum mango, kiwi și ananasul sunt, și ele, surse importante de vitamina C.

7. Produsele din soia

Produsele din soia sunt surse importante de proteine pentru persoanele vegane și vegetariene, furnizând aminoacizii necesari pentru producția de colagen. Soia conține și acid hialuronic, un alt nutrient important pentru sănătatea pielii.

Acum ai aflat tot ce trebuie să știi despre colagenul pentru vegani, nutrienți și surse naturale pentru stimularea producției de colagen. Ține minte, contează foarte mult să îi oferi organismului tău nutrienții potriviți din sursele potrivite, fie alimente sau suplimente.

Consumă aceste alimente delicioase și bucură-te de un boost de colagen. De asemenea, poți apela cu încredere la colagenul vegan Swedish Collagen

-26%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 379,98 lei.Prețul curent este: 279,98 lei. TVA inclus

Economisești 100,00 lei

Mai puțin de 9,32 lei per zi de tratament!

-29%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 569,97 lei.Prețul curent este: 404,97 lei. TVA inclus

Economisești 165,00 lei

Mai puțin de 13,49 lei per zi de tratament!

-24%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN LICHID CU 10.000 MG DE ORIGINE VEGANĂ

*Adjuvant Eficient în Îngrijirea Pielii, a Părului și a Unghiilor

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Întărește Părul și Unghiile

*Contribuie la Reducerea Căderii Părului

*Îmbogățește volumul Părului și îi conferă strălucire și vigoare

Prețul inițial a fost: 189,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 45,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *