Cele mai importante vitamine pentru creșterea părului

vitamine pentru par
Colagen Deluxe (din Pește) – Hidrolizat Lichid Tip 1 și 3 cu 12.500mg + Acid Hialuronic 75mg + Biotină 5000mcg + MSM + Zinc + Siliciu + Vitamine – 20 Fiole
#BESTSELLER
On Sale
Sale!
%
Off
12
Save 26 lei
26lei
12%
26
lei

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN HIDROLIZAT TIP 1 ȘI 3 PURE PEPTIDE® - 12.500 MG

*Reduce Semnele Vizibile ale îmbătrânirii pielii

*Hidratează Eficient Pielea din Interior către Exterior

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Îmbogățește volumul Părului și îi conferă strălucire

*Ajută la Reducerea Durerilor Articulare

189,66 lei TVA inclus

Economisești 26,33 lei

Mai puțin de 6,32 lei per zi de tratament!

Colagen Deluxe (din Pește) – Lichid, Hidrolizat Tip 1 și 3 cu 12.500mg + Acid Hialuronic 75 mg + Biotină 5000 mcg + MSM + Zinc + Siliciu + Vitamine – 500 ml
#BESTSELLER
On Sale
Sale!
%
Off
20
Save 40 lei
40lei
20%
40
lei

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Colagen Hidrolizat Tip 1 și 3 Pure Peptide® - 12.500 mg

Reduce Semnele Vizibile ale îmbătrânirii pielii (Riduri, Cute, Pliuri)

*Hidratează Eficient Pielea din Interior către Exterior

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Ajută la Încetinirea procesului de Îmbătrânire a Pielii

*Ajută la Reducerea Durerilor Articulare

164,99 lei TVA inclus

Economisești 40,00 lei

Mai puțin de 5,49 lei per zi de tratament!

Colagen Repair (din Pește) – Lichid, Hidrolizat de Tip 1 și 3 cu 10.000mg + Acid Hialuronic + Biotină + MSM + Zinc + Siliciu + Vitamine – 500ml
On Sale
Sale!
%
Off
26
Save 51 lei
51lei
26%
51
lei

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN HIDROLIZAT TIP 1 ȘI 3 PURE PEPTIDE® DIN SURSE MARINE CU 10.000 MG

*Susține Hidratarea Pielii din Interior spre Exterior

*Menține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Ajută la îmbunătățirea Texturii Pielii

*Întărește Părul și Unghiile

*Contribuie la Reducerea Căderii Părului

144,99 lei TVA inclus

Economisești 51,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Colagen Vegan Lichid cu 10.000 mg + Acid Hialuronic + Biotină + MSM + Zinc + Siliciu + Seleniu + Vitamine – 500 ml
On Sale
Sale!
%
Off
24
Save 45 lei
45lei
24%
45
lei

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN LICHID CU 10.000 MG DE ORIGINE VEGANĂ

*Adjuvant Eficient în Îngrijirea Pielii, a Părului și a Unghiilor

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Întărește Părul și Unghiile

*Contribuie la Reducerea Căderii Părului

*Îmbogățește volumul Părului și îi conferă strălucire și vigoare

144,99 lei TVA inclus

Economisești 45,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Fiecare femeie își dorește un păr lung, frumos, strălucitor și sănătos. Părul joacă un rol extrem de important pentru fiecare dintre noi, iar asta pentru că ne îmbunătățește percepția despre noi și ne crește stima de sine. Cădere excesivă a părului din diverse motive poate fi un episod traumatizant pentru noi, însă cu o îngrijire corespunzătoare și nutrienții potriviți, putem evita această experiență sau putem să ne recuperăm frumusețea podoabei capilare. 

Pe piață găsești numeroase produse care promit să îți redea frumusețea și strălucirea părului în cel mai scurt timp. Totuși, puține vin cu rezultatele la care te aștepți, iar asta pentru că o asemenea problemă necesită o intervenție din interior spre exterior. Așadar în loc să cauți tratamente minune, cea mai bună metodă este să apelezi la un remediu naturist pentru căderea părului, adică la nutrienți benefici. 

Dieta deficitară în nutrienți, deci deficiențele de vitamine și minerale sunt  unul dintre principalii factori pentru care părul tău are de suferit. Descoperă în continuare cele mai importante vitamine și minerale benefice pentru creșterea părului. 

De ce nu îmi crește părul?

Stima noastră de sine depinde foarte mult de frumusețea părului nostru. Din păcate, aproximativ 50% dintre bărbați sunt afectați de căderea părului din motive genetice până la vârsta de 50 de ani. De asemenea, aproximativ 30% dintre femei experimentează episoade de cădere a părului sau stopare din creștere până la vârsta de 30 de ani. 

stoparea cresterii parului

Dacă la bărbați, în mare parte, căderea părului este strâns legată de genetică, la femei are de-a face, de cele mai multe ori cu anumite dezechilibre create de afecțiuni sau carențe de vitamine și minerale. 

Iată care sunt cei mai comuni factori care inhibă creșterea părului în cazul femeilor: 

 • dieta deficitară în nutrienți 
 • schimbările hormonale 
 • anumite tratamente 
 • sarcina 
 • probleme ale glandei tiroide 
 • anemie 
 • boli autoimune 
 • sindromul ovarelor polichistice 
 • stresul 
 • scădere bruscă în greutate 
 • traume psihice

1. Complexul de vitamine B

Biotina și acidul pantotenic, adică vitaminele B5 și B7 sunt cele importante pentru păr, fiind adesea folosite ca tratament pentru căderea părului. Biotina reconstruiește părul deteriorat de la utilizarea excesivă a șampoanelor, expunerea la soare, uscare cu feonul sau folosirea agresivă a aparatelor de stilizare. Vitamina B5 susține sănătatea glandei suprarenale, care ajută la stimularea creșterii părului.

Unul dintre cele mai comune semne ale unui deficit de biotină este căderea părului, și multe femei suferă de această problemă. Pentru a preveni sau remedia această problemă, este foarte important să îți administrezi zilnic un supliment cu biotină sau un complex de vitamine B. De asemenea, alimentele bogate în B5 și B7 precum ouăle, vita, puiul, avocado, nucile sau cartofii te pot ajuta să remediez deficitul și să stimulezi creșterea părului. 

2. Vitamina C

S-a dovedit în nenumărate rânduri că stresul oxidativ are un rol major în procesul de îmbătrânire. Radicalii liberi, cei care produc stresul oxidativ afectează membranele structural celulare precum lipidele, proteinele sau ADN-ul. 

vitamina c pentru par

Odată cu vârsta, producția de antioxidanți scade, așadar stresul oxidativ este mai greu combătut, fapt care provoacă căderea și îmbătrânirea părului. Asigură-te îți iei doza zilnică de vitamina C fie din alimente, fie din suplimente, pentru a combate stresul oxidativ și, deci, căderea părului. 

3. Vitamina D

Foliculii de păr sunt extrem de sensibili la hormoni, iar vitamina D este un hormon care joacă un rol extrem de important în homeostaza calciului sau reglarea imună. Cercetătorii au descoperit că majoritatea cazurilor de alopecia areata sunt descoperite la pacienții cu deficit de vitamina D. 

Stai suficient timp în soare și nu uita că există câteva alimente care sunt considerate surse bogate de vitamina D, alimente precum: somon, ciupercile maitake sau ciupercile portabella. 

4. Uleiul de pește

Nu este o vitamină, însă este un nutrient foarte important pentru sănătate și frumusețe. Uleiurile bogate în acizi grași precum uleiul de pește sunt excelente pentru sănătatea părului și a pielii. Acizii grași de tip Omega 3 hrănesc părul, în îngroașă și reduc considerabil inflamațiile care pot cauza cădere a părului. 

Adaugă alimente bogate în Omega 3 în alimentația ta, alimente precum somon, ton, sardine, gălbenuș de ou sau semințe de cânepă. Dacă nu consumi suficient de multe alimente cu omega 3, alege un supliment cu ulei de pește care să îți completeze dieta. 

5. Zincul

Zincul este fruntaș în lista tratamentelor pentru căderea părului și se folosește ca remediu pentru efluviu telogen, alopecia areata sau alte afecțiuni care provoacă pierderea părului. Zincul este benefic pentru sănătatea foliculilor de păr, accelerând procesul de refacere al acestora, lucru care stimulează considerabil creșterea părului. 

zinc pentru par

6. Fierul

Numeroase studii au examinat relația dintre deficitul de fier și pierderea părului, iar unele sugerează că deficitul de fier este unul dintre numeroasele motive pentru care se instalează afecțiuni precum alopecia areata, efluviu telogen sau alte probleme de pierdere a părului. Studiile au demonstrat că, odată remediată această problemă, căderea părului s-a diminuat considerabil, iar creșterea a fost stimulată. 

Pentru a-ți stimula creșterea părului, adaugă în dieta alimente bogate în fier. Consumă mult spanac, gălbenușuri de ou sau carne de vită pentru a-ți lua nutrienții zilnici.  Dacă consideri că ai nevoie, poți plusa și cu un supliment cu fier. Totuși, ai mare grijă să respecți necesarul zilnic pentru că o cantitate prea mare de fier nu este benefică pentru organism. 

Colagenul este eficient pentru creșterea părului?

Colagenul este proteina structurală a pielii noastre, iar acesta este alcătuit din aminoacizi. Proteina care stă la baza firului de păr este keratina, iar pentru a se forma, keratina are nevoie de anumiți aminoacizi din compoziția colagenului. De asemenea, colagenul susține regenerarea foliculilor de păr și menține scalpul sănătos, lucru care favorizează creșterea părului. 

Un supliment cu colagen îți poate fi de mare ajutor pentru stimularea procesului de creștere al părului. Suplimentele cu colagen lichid din gama Swedish Collagen sunt îmbunătățite cu mulți dintre nutrienții benefici menționați mai sus: vitamina C, vitamina D, vitaminele B5, B7 și zinc. 

Apelează cu încredere la un produs cu colagen lichid și menține-ți părul sănătos și strălucitor. 

Referințe

https://www.webmd.com/connect-to-care/hair-loss/best-vitamins-for-hair-loss-prevention

https://www.healthline.com/nutrition/best-vitamins-hair-growth#TOC_TITLE_HDR_3

https://www.medicalnewstoday.com/articles/318403

https://www.hollandandbarrett.com/the-health-hub/natural-beauty/haircare/which-vitamins-are-good-for-hair/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *