🌟 10% Reducere la toate produsele din stoc, Folosește codul: VARA10 pentru o frumusețe de invidiat! ✨ Comandă Acum! 🎉

Ce este boala psoriazis și ce tratament se recomandă?

boala psoriazis tipuri si tratament

Boala psoriazis este una dintre bolile de piele cele mai frecvente. Extrem de inestetică și supărătoare, pacienții care se confruntă cu psoriazisul caută cel mai eficient tratament pentru a scăpa cât mai repede de această problemă.

Vestea bună este că tratamentele există, iar psoriazisul se poate trata eficient. Să descoperim împreună cum recunoști această afecțiune, cum se tratează și cât de eficient este un supliment cu colagen pentru remedierea simptomelor. 

Ce este psoriazisul?

Boala psoriazis, deși afectează pielea, este o afecțiune a sistemului imunitar. Aceasta creează o inflamație în interiorul organismul care provoacă apariția unor porțiuni îngroșate pe suprafața pielii. Aceste porțiuni au un aspect inestetic, solzos. 

Inflamația provocată de psoriazis grăbește ciclul de viață al celulelor, iar în acest fel apar acele porțiuni pe piele. De asemenea, psoriazisul poate provoca și pete roșii, mâncărime, usturime sau durere. 

Afecțiunea este definită ca fiind una cronică, inflamatorie și cutanată. Totuși, aceasta nu este deloc contagioasă, poate fi controlată și, cel mai important, poate fi tratată. 

Cosmetice naturale premium pentru ameliorarea semnelor inestetice de la nivelul tenului

-22%
NOU!

Mai puțin de 4,66 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 179,99 lei.Prețul curent este: 139,99 lei. TVA inclus

Economisești 40,00 lei

-22%
NOU!

Mai puțin de 4,66 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 179,99 lei.Prețul curent este: 139,99 lei. TVA inclus

Economisești 40,00 lei

-30%

Mai puțin de 8,39 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 359,98 lei.Prețul curent este: 251,98 lei. TVA inclus

Economisești 108,00 lei

Tipuri de psoriazis

tipuri de psoriazis

Se recunosc mai mult tipuri de psoriazis, declanșate de diverse cauze și localizate în zone diferite ale corpului. Psoriazis vulgar, psoriazis pe mâini și picioare sau psoriazis pe scalp sunt cele mai des întâlnite. Descoperă mai jos toate tipurile în detaliu, în funcție de tip și de zona în care sunt localizate.

1. Psoriazis gutos

Acesta apare în urma unor infecții bacteriene, din cauza unor medicamente, a unor leziuni cutanate și din cauze stresului. Ca simptome specifice, psoriazisul gutos este caracterizat de leziuni mici la nivelul scalpului, brațelor și picioarelor.

2. Psoriazis eritrodermic

Este un tip de psoriazis destul de rar întâlnit care se caracterizează printr-o roșeață pronunțată în zonele afectate. Pe lângă roșeață, psoriazisul eritrodermic vine cu simptome mult mai intense precum mâncărime, durere, febră și chiar deshidratare. 

Arsurile solare severe, alcoolul, stresul sau anumite reacții alergice sunt cele mai conume cauze ale acestui tip de psoriazis. 

3. Psoriazis inversat

Acest tip de psoriazis este atipic, după cum îi spune și numele. Un sfert dintre pacienții care se confruntă cu psoriazis sunt diagnosticați cu acest tip. Psoriazisul inversat se caracterizează prin piele inflamată în profunzime care are un aspect neted și catifelat. De obicei, apare în zone precum axilă, zona genitală, sub sâni sau sub fese. 

4. Psoriazis pustulos

Psoriazisul pustulos afectează un procent foarte mic dintre pacienți. După cum îi spune și numele, psoriazisul pustulos este caracterizat prin mici pustule albicioase care apar pe suprafața pielii. Acestea sunt pline cu puroi și dureroase, iar pielea din jurul pustulelor este roșie și inflamată. 

5. Psoriazis vulgar

Aceasta este cea mai întâlnită formă de psoriazis, caracterizată prin zonele solzoase care se descuamează. Cauzele sunt stresul, medicamentația, infecțiile cu bacterii sau expunerea la razele UV.

După zonele în care apare

psoriasis

Psoriazis genital – este localizat în zona intimă și în partea superioară a coapselor

Psoriazis pe scalp – foarte frecvent, localizat la 60% dintre pacienți. Leziunile solzoase sunt localizate pe frunte, în spatele urechilor și pe ceafă.

Psoriazis pe față – cel mai neplăcut tip de psoriazis, cauzând o probleme de încredere pacienților din cauza aspectului inestetic. Apare în zona sprâncenelor, frunte, pe nas sau deasupra buzei. 

Psoriazis pe mâini și picioare – un alt tip de psoriazis care apare la majoritatea pacienților. Leziunile solzoase apare pe membre, dar pot apărea și în palme sau talpă. 

Cauze și factori de risc

După cum am menționat anterior, psoriazisul este o boala a sistemului imunitar, o boala autoimună prin care organismul își atacă propriile celule. Nu s-au descoperit concret cauzele care duc la debutul psoriazisului, însă există anumiți factori de risc care pot favoriza apariția psoriazisului. Iată care sunt acestea: 

Infecțiile – infecțiile căilor respiratori, candida, infecțiile virale precum HIV-ul pot declanșa erupții cutanate specifice psoriazisului. 

Medicamentația – medicația a cărui scop este scăderea tensiunii arteriale sau cele folosite pentru tulburările mentale pot delanșa sau agrava psoriazisul. 

Obezitatea și viciile  – obezitatea semnifică o dietă dezechilibrată, fapt care poate declanșa sau agrava psoriazisul. Fumatul și alcoolul agravează, și ele, simptomele psoriazisului. 

Vremea rece și pielea uscată – temperaturile scăzute favorizează uscarea pielii, iar pielea uscată poate agrava considerabil simptomele psoriazisului.

Descopera gama noastra de produse pentru tenul predispus la afectiuni dermatologice

-12%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 6,32 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 215,99 lei.Prețul curent este: 189,66 lei. TVA inclus

Economisești 26,33 lei

-20%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 5,49 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 204,99 lei.Prețul curent este: 164,99 lei. TVA inclus

Economisești 40,00 lei

-23%
NOU!

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4,99 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 149,97 lei. TVA inclus

Economisești 46,02 lei

-13%
NOU!

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 6,49 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 224,22 lei.Prețul curent este: 194,98 lei. TVA inclus

Economisești 29,24 lei

Tratament pentru psoriazis

psoriazis tratament topic

Psoriazisul se diagnostichează foarte ușor de către medicul specialist. În funcție de tipul psoriazisului, medicul va recomanda un tratament adecvat pentru problemă. 

Psoriazisul se poate ține ușor sub control cu tratamentul adecvat. Acesta este adaptat în funcție de gradul de inflamație și tipul de psoriazis. 

Tratamentul local

Există mai multe creme și seruri care pot ajuta în cazul psoriazisului. Creme pentru tratarea psoriazisului se bazează pe retinoizi, vitamina D, acid salicilic și factori hidratanți. 

Tratament medicamentos

Acest tip de tratament este recomandat, de obicei, pentru persoanele care se confruntă cu un psoriazis mai sever. În cazurile grave, se recomandă tratamentul medicamentos. 

Tratament terapie cu lumină

Terapia cu lumină poate ajuta în controlul psoriazisului. Lumina ucide celulele albe care atacă celulele sănătoase ale pielii, menținând simptomele sub control.

Remedii naturiste

Poți apela cu încredere la anumite suplimente alimentare și remedii naturiste benefice pentru controlul psoriazisului. Combinate cu schema de tratament oferită de medicul dermatolog, suplimente naturiste pot ajuta considerabil îi ameliorarea simptomelor.  Uleiul de pește și cremele cu aloe vera sunt tratamente naturiste eficiente pentru psoriazis. 

Colagenul lichid - tratament naturist eficient pentru psoriazis

Colagenul este proteina cea mai abundentă din organismul nostru. Acesta este localizat la nivelul pielii, articulațiilor și cartilajelor. Colagenul este responsabil pentru menținerea sănătății articulațiilor și a elasticității și fermității pielii.

Un supliment cu colagen lichid îți poate fi de mare ajutor în cazul în care te confrunți cu psoriazisul. Acesta îmbunătățește considerabil textura pielii, combate efectele nocive ale radicalilor liberi asupra pielii și ameliorază considerabil simptomele anumitor afecțiuni ale pielii precum psoriazis sau vitiligo

De ce colagen lichid? Acesta are o absorbție eficientă și o eficiență sporită, iar rezultatele vor apărea în cel mult 8 săptămâni. Îți recomandăm gama noastră de colagenuri lichide Swedish Colagen. Produsele conțin o concentrație extrem de bogată de colagen, între 10.000 și 12.500 mg per doza zilnică, în funcție de produsul ales. Pe lângă colagen, complexul conține și acid hialuronic, biotină și alte vitamine și minerale benefice pielii. 

Suplimente alimentare recomandate pentru ten sanatos si vizibil mai ferm

-23%
NOU!

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4,99 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 149,97 lei. TVA inclus

Economisești 46,02 lei

-17%
BESTSELLER

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 174,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 30,00 lei

-26%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 51,00 lei

-24%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 189,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 45,00 lei

Referințe

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/psoriasis/symptoms-causes/syc-20355840

https://www.psoriasis.org/about-psoriasis/

https://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/psoriasis/understanding-psoriasis-basics

https://www.medicalnewstoday.com/articles/52457

https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/6866-psoriasis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *