Astăzi, ai TRANSPORT GRATUIT PRIN GLS 🚚 la toate PRODUSELE - Folosește codul 0TRANSPORT Cumpără Acum!

Remedii naturale împotriva căderii părului

remedii naturale pentru caderea parului

Fără nicio îndoială toate ne dorim un păr bogat, lung, sănătos și strălucitor. Facem o mulțime de eforturi în acest sens ca să avem o podoabă capilară care să fure priviri pe oriunde mergem, însă de multe ori eforturile nu sunt suficiente și ne confruntăm cu probleme precum căderea părului. 

Dacă ai observat că pe peria ta apar mai multe fire de păr ca de obicei, înseamnă că se petrec anumite schimbări în organismul tău care afectează echilibrul tău interior. Este normal să pierdem undeva al 50-150 de fire de păr pe zi, însă dacă depășim această cantitate, cu siguranță ceva nu este în regulă. 

Ce este de făcut în acest caz? Cum remediem acest simptom? În primul rând, trebuie să aflăm care este cauza care produce problema pentru a trata direct cauza, nu doar simptomele. 

Hai să vorbim despre principalele cauze ale căderii părului și cum anume poți stopa această problemă direct de la sursă. Vezi în continuare cum te pot ajuta alimentele și anumite suplimente pentru căderea părului să scapi de această problemă. 

Căderea părului - o problemă comună la femei și bărbați

caderea parului la femei si barbati

După cum bine știm, atât femeile, cât și bărbații se confruntă frecvent cu probleme în ceea ce privește căderea părului. În cazul bărbaților, căderea părului este, de cele mai multe ori, ereditară și este cauzată de o sensibilitate a foliculilor de păr. 

Femeile, pe de altă parte, suferă de probleme legate de căderea părului din diverse motive. În cazul acestora, părul se subțiază și se rărește în creștetul capului. Cele mai comune cauze ale pierderii părului sunt: nivelurile alarmante de stres, dezechilibru hormonal, probleme ale glandei tiroide sau expunere la poluare. 

Din păcate, majoritatea femeilor sunt expuse la probleme legate de căderea părului din cauza hormonilor. Sarcina, menopauza sau consumul de contraceptive sunt cele mai comune cauze ale căderii părului în cazul femeilor. O altă problemă de ordin hormonal cu care majoritatea femeilor se confruntă este sindromul ovarelor polichistice. Această afecțiune, pe lângă că provoacă pierderea părului și creșterea firelor în zone nedorite. 

Remedii naturale pentru căderea părului

remedii naturale pentru par

După cum am menționat la început, este foarte important să înlături problema de la rădăcină. Și cum poți face asta mai bine decât prin consumul de alimente și suplimente benefice. 

Alimente benefice pentru păr

O dietă bogată în nutrienți este crucială pentru un păr sănătos, dar nu numai. O dietă adecvată este cea care ajută la stoparea căderii părului direct de la sursă. Uite câteva alimente care te pot ajuta și de ce: 

  • Pește – somonul este foarte bogat în omega 3, iar omega 3 scade nivelul inflamației din organism. De asemenea, acizii grași de tip omega 3 sunt cei care întăresc firul de păr și stimulează creșterea 
  • Supa de oase – oare de ce este recomandată supa de oase pentru un păr sănătos? Ai ghicit, datorită colagenului. Aceasta este o sursă bogată de proteine, aminoacizi și colagen, nutrienți perfecți pentru creșterea părului. 
  • Cafeina – studiile efectuate în timp asupra cafeinei au arătat în repetate rânduri că aceasta are un efect benefic asupra firului de păr și stimulează creșterea. Dar atenție, în cantități mici! 
  • Ceaiul verde – ceaiul verde, pe lângă faptul că încurajează detoxifierea, conține și antioxidanți care stimulează creșterea părului 
  • Semințele de dovleac – zincul este un mineral necesar pentru păr, iar semințele de dovleac au un conținut foarte bogat de zinc.

Dacă tot ți-am dat o listă cu alimente benefice, uite și câteva alimente și obiceiuri care nu vor face decât să înrăutățească situația:

  • Alimentele procesate – aceste alimente sunt încărcate de grăsimi nesănătoase, zahăr sau sodiu, substanțe care nu sunt deloc prietenoase cu părul.
  • Acizi grași nesănătoși – aceștia cauzează inflamații la nivelul scalpului, fapt care poate cauza cădere a părului. 
  • Zahăr – acesta este principalul dușman al hormonilor, fiind una dintre primele cauze când vine vorba despre un dezechilibru hormonal în organism 
  • Alcool și fumat – acestea pot crește inflamația la nivelul corpului, ambele fiind adesea asociate cu probleme legate de pierdere a părului. 

Uleiuri benefice pentru păr

uleiuri benefice pentru par

Uleiurile esențiale sau uleiurile organice sunt foarte bune pentru sănătatea și vitalitatea părului nostru. Acestea nu doar că ajută la reducerea căderii părului, dar încurajează și creșterea acestuia.

  • Uleiul de rozmarin – cu siguranță ai auzit multe despre acest ulei, mai ales este un trend în momentul de față. Ei bine, rozmarinul întărește firul de păr și îi stimulează creșterea. 
  • Uleiul de lavandă sau de cimbru sunt opțiuni foarte bune atunci când este vorba despre stimularea circulației la nivelul scalpului și, deci, stimularea creșterii părului. 

Suplimente pentru creșterea părului

Există pe piața suplimentelor o mulțime de variante de produse care conțin nutrienți benefici pentru sănătatea și frumusețea firului de păr. Consumate cu regularitate, acestea pot remedia, dar mai ales preveni problemele legate de căderea părului. Uite care sunt cele mai bune opțiuni în acest sens: 

1. Colagen

Despre colagen știm că este proteina structurală esențială pentru organismul nostru. Un supliment cu colagen, în special un complex cu colagen care mai are în compoziție vitamine și minerale benefice contribuie la întărirea firului de păr și la remedierea problemelor de cădere a părului. Îți recomandăm să încerci un colagen lichid cu un mix de nutrienți precum colagen deluxe din gama noastră. 

2. Ulei de pește

Un supliment cu ulei de pește, pe lângă beneficiile pe care le are pentru organism, contribuie la reducerea inflamațiilor și la întărirea firului de păr. 

3. Ashwagandha

Plantele adaptogene precum ashwagandha îți ajută organismul să se adapteze mai bine în situații stresante. De asemenea, au o contribuție majoră în echilibrarea hormonilor din organism și reducerea nivelului de cortizol. Toate acestea creează un echilibru interior și încurajează creșterea părului. 

4. Complexul de vitamine B

Vitaminele din complexul B sunt absolut esențiale pentru bunăstarea organismului tău, dar și pentru sănătatea și frumusețea părului. Dintre toate vitaminele complexului B, biotina sau B7 îți întărește firul de păr și stimulează considerabil creșterea acestuia.

5. Zinc

Nu mulți știu, dar zincul este unul dintre cele mai benefice minerale pentru sănătatea părului. Unul dintre principalele semne ale unui deficit de zinc este căderea părului, deci ai mare grijă să îți asiguri necesarul zilnic cu un supliment bogat în zinc. 

Recomandari premium impotriva caderii parului

-20%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Colagen Hidrolizat Tip 1 și 3 Pure Peptide® - 12.500 mg

Reduce Semnele Vizibile ale îmbătrânirii pielii (Riduri, Cute, Pliuri)

*Hidratează Eficient Pielea din Interior către Exterior

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Ajută la Încetinirea procesului de Îmbătrânire a Pielii

*Ajută la Reducerea Durerilor Articulare

Prețul inițial a fost: 204,99 lei.Prețul curent este: 164,99 lei. TVA inclus

Economisești 40,00 lei

Mai puțin de 5,49 lei per zi de tratament!

-26%
NOU!
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN MARIN TIP 1 SI 3 - PURE PEPTIDE® 2500mg

*Stimuleaza cresterea parului si intareste firul de par

*Imbogateste volumul parului pentru un aspect frumos si sanatos

*Contribuie la sanatatea scalpului

*Poate combate caderea parului

Asigura doza zilnica de Biotina dintr-o singura cupa de 25 ml

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 51,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

-26%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN HIDROLIZAT TIP 1 ȘI 3 PURE PEPTIDE® DIN SURSE MARINE CU 10.000 MG

*Susține Hidratarea Pielii din Interior spre Exterior

*Menține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Ajută la îmbunătățirea Texturii Pielii

*Întărește Părul și Unghiile

*Contribuie la Reducerea Căderii Părului

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 51,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

-24%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN LICHID CU 10.000 MG DE ORIGINE VEGANĂ

*Adjuvant Eficient în Îngrijirea Pielii, a Părului și a Unghiilor

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Întărește Părul și Unghiile

*Contribuie la Reducerea Căderii Părului

*Îmbogățește volumul Părului și îi conferă strălucire și vigoare

Prețul inițial a fost: 189,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 45,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *