Complexul de vitamine B este esențial pentru frumusețe

complexul b pentru frumusete
Colagen Repair (din Pește) – Lichid, Hidrolizat de Tip 1 și 3 cu 10.000mg + Acid Hialuronic + Biotină + MSM + Zinc + Siliciu + Vitamine – 500ml
On Sale
Sale!
%
Off
26
Save 51 lei
51lei
26%
51
lei

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN HIDROLIZAT TIP 1 ȘI 3 PURE PEPTIDE® DIN SURSE MARINE CU 10.000 MG

*Susține Hidratarea Pielii din Interior spre Exterior

*Menține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Ajută la îmbunătățirea Texturii Pielii

*Întărește Părul și Unghiile

*Contribuie la Reducerea Căderii Părului

144,99 lei TVA inclus

Economisești 51,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Colagen Vegan Lichid cu 10.000 mg + Acid Hialuronic + Biotină + MSM + Zinc + Siliciu + Seleniu + Vitamine – 500 ml
On Sale
Sale!
%
Off
24
Save 45 lei
45lei
24%
45
lei

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN LICHID CU 10.000 MG DE ORIGINE VEGANĂ

*Adjuvant Eficient în Îngrijirea Pielii, a Părului și a Unghiilor

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Întărește Părul și Unghiile

*Contribuie la Reducerea Căderii Părului

*Îmbogățește volumul Părului și îi conferă strălucire și vigoare

144,99 lei TVA inclus

Economisești 45,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Colagen Deluxe (din Pește) – Lichid, Hidrolizat Tip 1 și 3 cu 12.500mg + Acid Hialuronic 75 mg + Biotină 5000 mcg + MSM + Zinc + Siliciu + Vitamine – 500 ml
#BESTSELLER
On Sale
Sale!
%
Off
20
Save 40 lei
40lei
20%
40
lei

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Colagen Hidrolizat Tip 1 și 3 Pure Peptide® - 12.500 mg

Reduce Semnele Vizibile ale îmbătrânirii pielii (Riduri, Cute, Pliuri)

*Hidratează Eficient Pielea din Interior către Exterior

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Ajută la Încetinirea procesului de Îmbătrânire a Pielii

*Ajută la Reducerea Durerilor Articulare

164,99 lei TVA inclus

Economisești 40,00 lei

Mai puțin de 5,49 lei per zi de tratament!

Colagen Deluxe (din Pește) – Hidrolizat Lichid Tip 1 și 3 cu 12.500mg + Acid Hialuronic 75mg + Biotină 5000mcg + MSM + Zinc + Siliciu + Vitamine – 20 Fiole
#BESTSELLER
On Sale
Sale!
%
Off
12
Save 26 lei
26lei
12%
26
lei

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN HIDROLIZAT TIP 1 ȘI 3 PURE PEPTIDE® - 12.500 MG

*Reduce Semnele Vizibile ale îmbătrânirii pielii

*Hidratează Eficient Pielea din Interior către Exterior

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Îmbogățește volumul Părului și îi conferă strălucire

*Ajută la Reducerea Durerilor Articulare

189,66 lei TVA inclus

Economisești 26,33 lei

Mai puțin de 6,32 lei per zi de tratament!

Dacă există o permisă după care ar trebui să ne ghidăm, aceasta este „Frumusețea vine din interior.”, la propriu din interior. De ce spunem asta? Pentru că frumusețea chipului tău, a părului sau a unghiilor este strâns legată de alimentele, respectiv nutrienții, pe care îi consumi.

Dacă bei mai multă apă, pielea ta va fi mai luminoasă. Dacă consumi multe citrice, organismul tău va fi protejat de amenințările radicalilor liberi. Iar dacă consumi alimente bogate în complexul de vitamine B, ei bine beneficiile sunt extrem de multe.

Da, ai ghicit, în articolul de astăzi vorbim despre complexul de vitamine B și despre rolurile acestor vitamine atât de importante în organism. Le vom lua pe fiecare în parte și îți vom oferi toate detaliile pe care trebuie să le știi, în special contribuția lor în ceea ce privește frumusețea ta.

Mai multe despre complexul B

În complexul de vitamine B regăsim 8 vitamine care sunt absolut necesare pentru aproape fiecare proces din lumea noastră interioară. Acestea contribuie la transformarea nutrienților în energie, susținând sănătatea sistemului nostru nervos, al metabolismului, a organelor noastre interne, a mușchilor, dar și a părului, pielii și unghiilor.

Vitaminele B sunt următoarele: B1 (tiamina), B2 (riboflavina), B3 (niacina), B5 (acid pantotenic), B6 (piridoxina), B7 (biotina), B9 (acid folic) și B12 (ciancobalamina). Un alt aspect foarte important este faptul că vitaminele din complexul B sunt solubile în apă. Acest lucru semnifică faptul că organismul nu le poate stoca, deci trebuie să consumăm zilnic surse de vitamina B.

Complexul de vitamine B este esențial pentru creștere și dezvoltare celulară. Pielea noastră se regenerează constant, deci vitaminele B contribuie la dezvoltarea celulară și la menținerea frumuseții tale. Chiar și așa, rezervele de vitamine B din organism sunt relativ mici, lucru care înseamnă că va trebui să refacem aceste rezerve zilnic prin alimentație sau prin suplimente alimentare.

complexul de vitamine b pentru piele

Hai să le descoperim pe fiecare în parte și să vedem, pe lângă beneficiile pentru organism, ce beneficii au pentru frumusețe.

Vitamina B1

Vitamina B1, cunoscută și sub numele de tiamină este implicată cu precădere în funcționarea optimă a sistemului nervos, fiind cunoscută și sub numele de vitamina care combate stresul. Vitamina B1 are un puternic efect antioxidant, iar prin aceste proprietăți contribuie la reducerea ridurilor fine și a petelor de pe piele.

Un deficit de B1 are efecte neplăcute asupra pielii. Aceasta cauzează o hipersensibilitate la nivelul pielii, lucru care provoacă roșeață, acnee sau piele excesiv de uscată. Deci nu uita să adaugi în alimentația ta surse de vitamina B1 precum mazăre sau spanac.

Vitamina B2

Vitamina B2 este cunoscută și sub denumirea de riboflavină, iar aceasta are un rol foarte important în menținerea strălucirii pielii. De asemenea, B2 este importantă pentru cei a căror piele este predispusă la acnee. Aceasta ajută la echilibrarea secrețiilor pielii, prevenind uscarea pielii și apariția pustulelor.

Bineînțeles, un deficit de al vitaminei B2 cauzează, în primul rând, uscarea excesivă a pielii. De asemenea, fără un nivel echilibrat de B2, acneea poate debuta. Dacă vrei să ai un nivel echilibrat de B2, include în alimentație ciupercile, migdalele și spanacul.

Vitamina B3

Vitamina B3 sau niacina este cea mai benefică vitamina pentru piele din tot complexul de vitamine B. Niacina este frecvent utilizată în industria cosmetică datorită beneficiilor pe care le are pentru piele. Aceasta ajută la tratarea rozaceei, acneei, eczemelor, dermatitei sau hiperpigmentării.

Bineînțeles, un deficit de vitamina B3 intensifică problemele menționate mai sus, usucă pielea și o sensibilizează. Câteva surse alimentare de vitamina B3 sunt mazărea, ciupercile sau ovăzul.

Vitamina B5

Vitamina B6 este cunoscută și sub numele de piridoxină este vitamina de care corpul are nevoie pentru metabolizarea proteinelor, dar și pentru formarea de celule. Vitamina B6 contribuie la repararea celulelor pielii și la echilibrarea hormonală, fapt care menține pielea sănătoasă și frumoasă.

Dacă vrei să incluzi mai multe surse de vitamina B6 în alimentația ta, atunci semințele de floarea-soarelui, bananele sau năutul sunt ideale.

Vitamina B6

Acidul Pantotenic funcționează ca un umectant, reținând apa la nivelul pielii, iar astfel îmbunătățind nivelul de hidratare și elasticitatea. Vitamina B5 ajută la vindecarea și protejarea pielii, reducerea inflamațiilor și a roșeței. Printre cele mai importante surse naturale de vitamina B5 enumerăm avocado, ciupercile și roșiile.

Vitamina B7

Acidul Pantotenic funcționează ca un umectant, reținând apa la nivelul pielii, iar astfel îmbunătățind nivelul de hidratare și elasticitatea. Vitamina B5 ajută la vindecarea și protejarea pielii, reducerea inflamațiilor și a roșeței. Printre cele mai importante surse naturale de vitamina B5 enumerăm avocado, ciupercile și roșiile.

complexul de vitamine b pentru par

Să nu uităm cât de importantă este biotina pentru sănătatea părului. S-au realizat numeroase studii care arată că biotina stimulează creșterea părului și combate alopecia sau căderea excesivă a părului. Dacă te confrunți cu un deficit de biotină, îți recomandăm să incluzi în dieta ta nuci, migdale și ovăz.

Vitamina B9

Vitamina B9, cunoscută și sub numele de Acid Folic este o altă vitamina esențială pentru producția celulară și sănătatea țesuturilor. Acest lucru asigură pielii strălucire și hidratare. Să nu uităm de faptul că vitamina B9 ajută la detoxifierea organismului, iar acest aspect este benefic pentru reducerea riscului de apariție al acneei.

Ca surse alimentare de acid folic, spanacul, năutul și lintea sunt printre cele mai importante.

Vitamina B12

Vitamina B12 contribuie la echilibrarea producției de pigment la nivelul pielii, deci ajută la prevenirea apariției petelor pigmentare. De asemenea, aceasta asistă la metabolizarea proteinelor care promovează producția de celule sănătoase și repară pielea deteriorată.

Sursele de B12 sunt exclusiv animale, așadar vegetarienii și veganii trebuie să suplimenteze aportul cu suplimente cu vitaminele B. Cele mai populare surse de B12 sunt brânza, ouăle și crustacee.

Acum că ai văzut cât de importante sunt rolurile vitaminelor B în organism, recomandarea noastră este să fii mult mai atentă la alimentație și să incluzi mai multe surse de vitamine B în dietă. Îți recomandăm să încerci și un supliment nutritiv pentru piele cu complex de B-uri, iar cea mai bună variantă în acest sens este colagen Deluxe. Colagen Deluxe are are 12.500 mg, iar pe lângă conține și vitaminele B5, B6, B7 și B12.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *