Unghii fragile sau casante? Iată cum poți remedia problema

suplimente cu colagen pentru unghii fragile

Știm că o manichiură frumoasă și îngrijită are un impact foarte mare asupra întregului aspect fizic. Gândește doar cât de bine este completată o ținută simplă de o manichiură sofisticată. Sau ce bine arată bijuteriile pe mâinile cu o manichiură impecabilă. Dar ce ne facem dacă în momentul în care unghiile noastre ating lungimea dorită, acestea încep să se exfolieze și să se rupă? Cum putem să ne bucurăm de o manichiură frumoasă dacă ne confruntăm cu unghii fragile? 

Problema unghiilor fragile sau casante este foarte comună printre femei. Cauzele sunt diverse, poate fi vorba despre o alimentație proastă, vârsta sau obiceiurile noastre nesănătoase și produsele pe care le folosim în mod frecvent. Din fericire, există câteva bune practici care îți vor reda aspectul frumos și sănătos al unghiilor. Hai să descoperim cum putem remedia această problemă. 

colagenul este benefic pentru unghii fragile

1. Suplimentele cu colagen

Este binecunoscut faptul că un supliment cu colagen poate acționa benefic asupra sănătății unghiilor. Colagenul este proteina care se găsește din abundență în patul unghial. Aceasta susține infrastructura unghiei și o menține sănătoasă, cu un aspect frumos. 

Studiile au demonstrat că această proteină contribuie la menținerea sănătății unghiilor, la stoparea procesului de exfoliere și, totodată, la accelerarea procesul de creștere. Dintre toți aminoacizii pe care colagenul îi are în compoziția sa, cel mai important pentru unghii este arginina. Deci 25 de ml de colagen pe zi reprezintă un bun tratament pentru unghii fragile, transformându-le în unghii frumoase, lungi și sănătoase. 

2. Nu rupe și, mai ales, nu îți roade unghiile

Pe principiul ușor de spus, greu de făcut. Odată ce ți-a intrat în obișnuință această practică, este foarte greu să te oprești din a mai face acest lucru. Greu, dar nu imposibil. Faptul că unghiile sunt rupte încontinuu le slăbește și le fragilizează. Trebuie să reziști tentației de a le rupe și să te gândești că dacă îți dorești manichiura perfectă, acesta este primul pas prin care o poți obține. 

3. Evită să ții foarte mult mâinile în apă

Apa face ca unghiile să se dilate și să se contracte. Dacă această acțiune are loc des, unghiile, clar, vor deveni mai fragile. Poartă mănuși atunci când speli vasele și evită să le ții foarte mult în apă fără a le proteja în acest fel. 

apa este una dintre cauzele fragilizarii unghiilor

De asemenea, folosește mănușile și în momentul în care faci curățenie în casă. Anumite agenți de curățare din produse au tendința de a usca unghiile și de a le fragiliza. 

4. Ai grijă la dietă

Unghiile fragile pot fi efectul unui deficit de nutrienți. O dietă deficitară în fier, vitaminele b7 și b12, magneziu sau proteine poate slăbi unghiile. Dacă suspectezi că suferi de un deficit care ar fi putut să îți slăbească unghiile, recomandarea mea este să consulți un medic și să afli părerea unui specialist.

5. Evită produsele care conțin alcool

Alcoolul poate fi o cauză la care nu te-ai fi gândit, neapărat. Dacă unghiile tale au devenit mai fragile în ultima perioadă, poate fi din cauza utilizării frecvente a dezinfectantului. Având în vedere contextul în care ne aflăm, este necesar să folosim cât de des posibil un dezinfectant. Totuși, aceste produse de igienă au un conținut foarte ridicat de alcool, aproximativ 90%. Alcoolul are tendința să usuce foarte tare pielea, deci și unghiile. Așadar, dacă te întrebai de ce unghiile tale arată mai rău în ultima perioadă, iată răspunsul. Dacă unghiile tale sunt foarte afectate, încearcă să înlocuiești dezinfectatul cu un altul fără alcool.

Ține cont de aceste sfaturi, iar în curând te vei bucura de unghii frumoase și sănătoase. Nu uita, fără prea multă apă, nu le rupe, mănâncă sănătos și bea zilnic suplimentul tău delicios cu colagen.

Colagen Deluxe (din Pește) – Hidrolizat Lichid Tip 1 și 3 cu 12.500mg + Acid Hialuronic 75mg + Biotină 5000mcg + MSM + Zinc + Siliciu + Vitamine – 20 Fiole
On Sale
Sale!
%
Off
12
Save 26 lei
26lei
12%
26
lei
#BESTSELLER
Colagen Repair (din Pește) – Lichid, Hidrolizat de Tip 1 și 3 cu 10.000mg + Acid Hialuronic + Biotină + MSM + Zinc + Siliciu + Vitamine – 500ml
On Sale
Sale!
%
Off
26
Save 51 lei
51lei
26%
51
lei
Colagen Vegan Lichid cu 10.000 mg + Acid Hialuronic + Biotină + MSM + Zinc + Siliciu + Seleniu + Vitamine – 500 ml
On Sale
Sale!
%
Off
24
Save 45 lei
45lei
24%
45
lei
144,99 lei TVA inclus

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *