5 probleme ale pielii care apar odată cu venirea toamnei

tranzitia dintre anotimuri si schimbarile pe care le provoaca asupra pielii

Zilele devin mai scurte, soarele se ascunde tot mai tare după nori, iar vântul este tot mai tăios, semne clare că toamna își reintră, încet-încet, în drepturi. Dar odată cu revenirea toamnei, sigur ai observat că au apărut și niște probleme ale pielii cu care nu te-ai mai confruntat de mult. Simți cum pielea ta parcă te strânge, iar aspectul este tot mai uscat. Te confrunți și cu mâncărimi ale pielii și parcă inflamațiile cauzate de acnee sunt tot mai proeminente. 

Ei bine, dacă nu ai aflat până acum, schimbările cauzate de tranziția dintre anotimpuri provoacă multe schimbări și în ceea ce privește pielea noastră. Ne putem confrunta cu probleme ale pielii cu care rareori avem de-a face. În acest caz, soluția este depistarea problemelor și adaptarea rutinei de îngrijire în funcție de schimbările de temperatură. Hai să vedem care sunt principalele probleme ale pielii care apar odată cu venirea toamnei. 

De ce au loc schimbări la nivelul pielii odată cu tranziția dintre anotimpuri?

Pielea ta nu este adepta schimbărilor, îi place continuitatea. Astfel că, în momentul în care factorii externi precum temperatura se schimbă brusc, pentru pielea ta, acest lucru este ca un șoc. Când tranziția dintre anotimpuri este de la vară la toamnă, temperatura și nivelul de umiditate vor scădea brusc, iar pielii îi va fi mai dificil să își mențină nivelul de hidratare. 

Nu doar schimbările vremii reprezintă un factor pentru debutul anumitor probleme ale pielii, ci și schimbările în rutina noastră zilnică. Odată cu instalarea vremii reci, oamenii încep să facă dușuri tot mai calde și să utilizeze sursele de încălzire din locuințele lor. Și acestea aspecte usucă pielea și cauzează anumite probleme. 

Iată care sunt principalele 5 probleme ale pielii cauzate de venirea toamnei

1. Piele uscată

După cum am menționat în paragraful anterior, toate schimbările provocate de toamnă, atât asupra temperaturii, cât și asupra rutinei noastre zilnice. Din fericire, pielea uscată poate fi tratată cu ușurință. O cremă intens hidratantă, aplicată atât în rutina de dimineață, cât și în rutina de seară, poate rezolva ușor problema. 

suplimente cu colagen pentru pielea uscată

De asemenea, ar trebui să apelezi și la o sursă care hidratează pielea din interior. Fiolele colagen Deluxe, un supliment cu colagen pentru piele, este produsul ideal pentru această problemă. Concentrația mare de colagen menține pielea fermă și strălucitoare, iar acidul hialuronic o menține intens hidratată. 

2. Rozacee

Căldura din interiorul locuinței și frigul din exterior cauzează intensificarea acestei probleme ale pielii. Rozaceea poate fi ținută cu ușurință sub control, însă este nevoie de un consult al unui specialist. Cele mai utilizate produse în cazul rozaceei sunt protecția solară, extractul de cafea sau de cireșe.

3. Dermatită seboreică

Dermatita seboreică este cunoscută în popor sub numele de mătreață. Suntem obișnuiți ca dermatita să apară doar la nivelul scalpului, însă aceasta își poate face apariție și pe față sau sprâncene. Schimbările climatice nu sunt responsabile pentru apariția dermatitei, însă o pot înrăutăți. Există multiple tratamente care pot ameliora dermatita seboreică, însă este foarte important să consulți un medic dermatolog în această situație. 

4. Eczeme

Toamna nu este prea prietenoasă cu eczemele. Dacă suferi de o formă ușoară de eczeme, probabil știi că temperaturile scăzute pot agrava situația. Colagenul este un tratament eficient pentru tratarea eczemelor pielii. De asemenea, o cremă intens hidratantă poate să îți fie de ajutor în această situație. Totuși, îți recomandăm să te adresezi unui medic dermatolog. 

suplimente cu colagen pentru eczeme pe piele

5. Cheratoză foliculară

Cheartoza foliculară sau pielea de găina nu este dureroasă și nici nu provoacă iritații sau mâncărimi. Singura problemă este aspectul inestetic al acestei probleme. Cheratoza foliculară apare mai frecvent toamna, atunci când purtăm mai multe haine. Materialele ușoare, prin care pielea poate respira și o exfoliere regulată te pot ajuta să scapi mai repede de această problemă. 

Consultă gama noastră de produse cu colagen special create pentru îngrijirea pielii:

Colagen Deluxe (din Pește) – Hidrolizat Lichid Tip 1 și 3 cu 12.500mg + Acid Hialuronic 75mg + Biotină 5000mcg + MSM + Zinc + Siliciu + Vitamine – 20 Fiole
#BESTSELLER
On Sale
Sale!
%
Off
12
Save 26 lei
26lei
12%
26
lei

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN HIDROLIZAT TIP 1 ȘI 3 PURE PEPTIDE® - 12.500 MG

*Reduce Semnele Vizibile ale îmbătrânirii pielii

*Hidratează Eficient Pielea din Interior către Exterior

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Îmbogățește volumul Părului și îi conferă strălucire

*Ajută la Reducerea Durerilor Articulare

189,66 lei TVA inclus

Economisești 26,33 lei

Mai puțin de 6,32 lei per zi de tratament!

Colagen Deluxe (din Pește) – Lichid, Hidrolizat Tip 1 și 3 cu 12.500mg + Acid Hialuronic 75 mg + Biotină 5000 mcg + MSM + Zinc + Siliciu + Vitamine – 500 ml
#BESTSELLER
On Sale
Sale!
%
Off
20
Save 40 lei
40lei
20%
40
lei

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Colagen Hidrolizat Tip 1 și 3 Pure Peptide® - 12.500 mg

Reduce Semnele Vizibile ale îmbătrânirii pielii (Riduri, Cute, Pliuri)

*Hidratează Eficient Pielea din Interior către Exterior

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Ajută la Încetinirea procesului de Îmbătrânire a Pielii

*Ajută la Reducerea Durerilor Articulare

164,99 lei TVA inclus

Economisești 40,00 lei

Mai puțin de 5,49 lei per zi de tratament!

Colagen Repair (din Pește) – Lichid, Hidrolizat de Tip 1 și 3 cu 10.000mg + Acid Hialuronic + Biotină + MSM + Zinc + Siliciu + Vitamine – 500ml
On Sale
Sale!
%
Off
26
Save 51 lei
51lei
26%
51
lei

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN HIDROLIZAT TIP 1 ȘI 3 PURE PEPTIDE® DIN SURSE MARINE CU 10.000 MG

*Susține Hidratarea Pielii din Interior spre Exterior

*Menține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Ajută la îmbunătățirea Texturii Pielii

*Întărește Părul și Unghiile

*Contribuie la Reducerea Căderii Părului

144,99 lei TVA inclus

Economisești 51,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Colagen Vegan Lichid cu 10.000 mg + Acid Hialuronic + Biotină + MSM + Zinc + Siliciu + Seleniu + Vitamine – 500 ml
On Sale
Sale!
%
Off
24
Save 45 lei
45lei
24%
45
lei

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN LICHID CU 10.000 MG DE ORIGINE VEGANĂ

*Adjuvant Eficient în Îngrijirea Pielii, a Părului și a Unghiilor

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Întărește Părul și Unghiile

*Contribuie la Reducerea Căderii Părului

*Îmbogățește volumul Părului și îi conferă strălucire și vigoare

144,99 lei TVA inclus

Economisești 45,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *