Astăzi, ai TRANSPORT GRATUIT PRIN GLS 🚚 la toate PRODUSELE - Folosește codul 0TRANSPORT Cumpără Acum!

Top 9 nutrienți pentru păr sănătos și bogat

nutrienti pentru par

Fiecare fotografie sau pictură are nevoie de o ramă frumoasă pentru a ieși și mai tare în evidență, nu-i așa? Consideră, atunci, că părul este rama chipului tău, cel care îți scoate în evidență cele mai frumoase trăsături și, totodată, cel care dă câteva indicii despre personalitatea ta. 

Pentru femei, în special, aspectul și sănătatea părului reprezintă o prioritate. O zi în care părul nostru nu se așează cum ne-am dori este, automat, o zi proastă. Când vine vorba de aspectul podoabei noastre capilare, prioritar pentru noi este să avem un păr lung, plin de volum, des și puternic. Dar, din păcate, uităm că aspectul frumos al părului nostru trebuie neparat susținut cu o dietă adecvată și echilibrată. 

Petrecem foarte mult timp aranjându-ne părul cu tot felul de produse și aparate de styling care pot dăuna semnificativ sănătății acestuia. Uităm să îl protejăm, uităm să îl hrănim, iar când părul începe să se deterioreze ne întrebăm uimite: „Care este motivul?”.

Venim în ajutorul tău cu o listă de 9 vitamine, minerale și alți nutrienți pentru păr care îl vor menține sănătos și strălucitor

vitamine si minerale pentru par

1. Colagen

Nu doar aspectul pielii beneficiază de pe urma colagenului, ci și unghiile, dar mai ales părul. Colagenul este o proteină completă, necesară pentru frumusețea și sănătatea noastră. Fiind o proteină, colagenul este compus din aminoacizi. Aminoacizii sunt baza proteinelor, printre care se află și keratina, proteina care intră în structura firelor de păr. 

Un supliment cu colagen ne poate oferi o paletă largă de aminoacizii, printre care și prolină, aminoacidul principal din compoziția keratinei. Colagenul are și un puternic efect antioxidant asupra părului și poate preveni pierderea sau subțierea firului de păr. 

2. Biotina și complexul de vitamine B

Biotina sau vitamina B7 este un nutrient esențial pentru păr și unghii. În lipsa acestei vitamine esențiale, frumusețea și sănătatea părului are de suferit. Biotina contribuie la întărirea firului de păr, conferindu-i strălucire și rezistență. De asemenea, biotina este implicată și în producția de keratină, fapt care întărește importanța acesteia pentru sănătatea părului. 

Complexul de vitamine B este extrem de important pentru sănătatea generală a organismului. Pentru păr, pe lângă B7, și vitaminele B3 și B12 sunt importante pentru sănătate și aspect frumos.

vitaminele b pentru par

3. Vitamina E

Acest nutrient esențial este una dintre cele mai bune vitamine pentru menținerea sănătății scalpului. Proprietățile antiinflamatoare ale vitaminei E reduc considerabil acțiunea radicalilor liberi și a stresului oxidativ asupra părului și a scalpului. Astfel că, vitamina E este benefică în prevenirea deteriorării părului și a încărunțirii premature. 

4. Siliciu

Siliciul este un mineral care se regăsește în organismul nostru la nivelul oaselor, tendoanelor, ficatului și rinichilor. Suplimentele cu siliciu contribuie benefic la întărirea firului de păr, fapt care reduce considerabil fenomenul de cădere a părului. Siliciul stimulează producția de colagen, astfel că este benefic pentru regenerarea părului și strălucirea acestuia. 

5. Acizii grași Omega 3

Grăsimile sănătoase de tip omega 3 sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului, dar sunt la fel de importante și pentru sănătatea pielii, unghiilor, și, bineînțeles, a părului. Acizii grași, pe lângă faptul că susțin sănătatea sistemului nervos și a inimii, sunt antioxidanți excelenți, cu proprietăți antiinflamatoare.

Omega 3 conferă foliculilor părului nutrienții potriviți pentru a crește sănătos, reduc considerabil inflamația foliculilor (unul dintre cauzele căderii părului) și îmbunătățește considerabil circulația la nivelul scalpului, fapt care ajută la îmbunătățirea ratei de creștere a părului. 

acizi grasi pentru par

6. Fier

Fierul este un nutrient deosebit de important pentru organismul nostru. În lipsa unei cantități optime de fier, în organism se instalează binecunoscuta anemie, o afecțiune neplăcută care poate scădea considerabil calitatea vieții. De asemenea, lipsa de fier provoacă probleme serioase și la nivelul părului. Deficitul de fier poate provoca pierderi ale părului și degradarea acestuia.

7. Vitamina C

Vitamina C este acel nutrient „bun la toate”, nu îl puteam omite din această listă și nu putem accentua suficient cât de important este pentru organism. Pe lângă faptul că este de nelipsit în perioadele în care sistemul nostru imunitar are nevoie de puțin ajutor, vitamina C contribui la producția naturală de colagen a organismului în timp ce stabilizează nivelul de colagen pe care îl ai deja în organism.

Pe lângă acest aspect important, vitamina C este și un puternic antioxidant, astfel că neutralizează efectele oxidative ale radicalilor liberi. Vitamina C este esențială și pentru absorbția eficientă a fierului în organism, un alt nutrient despre care am văzut că este important pentru sănătatea noastră.

vitamina c pentru par

8. Vitamina D

Soarele este, și el, benefic pentru sănătatea părului nostru. Vitamina D contirbuie benefic la funcționarea oprimă a foliculilor de păr, susținând creșterea sănătoasă a părului. De asemenea, vitamina D previne căderea prematură a părului. 

9. Zinc

Ultimul pe lista de nutrienți pentru păr sănătos este zincul. Acest mineral întărește foliculii de păr, prevenind căderea acestuia. De asemenea, zincul este important în funcționarea adecvată a glandelor sebacee, prevenind, astfel, uscarea părului sau apariția mătreții. 

Asigură-te că din alimentația ta nu lipsesc acești nutrienți și vei observa cum părul tău va arăta din ce în ce mai bine. Te poți bucura de beneficiile nutrienților fie din alimente, fie din suplimente alimentare.

Recomandarea noastră este suplimentul cu colagen lichid Deluxe. Acesta conține 12.500 mg la doza zilnică, fiind îmbogățit cu o mulțime din nutrienții pe care ți le-am menționat mai sus: vitaminele C, B5, B6, B7, B12 și D3 și mineralele zinc și ziliciu. 

Suplimente premium pentru un par sanatos

-20%
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Colagen Hidrolizat Tip 1 și 3 Pure Peptide® - 12.500 mg

Reduce Semnele Vizibile ale îmbătrânirii pielii (Riduri, Cute, Pliuri)

*Hidratează Eficient Pielea din Interior către Exterior

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Ajută la Încetinirea procesului de Îmbătrânire a Pielii

*Ajută la Reducerea Durerilor Articulare

Prețul inițial a fost: 204,99 lei.Prețul curent este: 164,99 lei. TVA inclus

Economisești 40,00 lei

Mai puțin de 5,49 lei per zi de tratament!

-26%
NOU!
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN MARIN TIP 1 SI 3 - PURE PEPTIDE® 2500mg

*Stimuleaza cresterea parului si intareste firul de par

*Imbogateste volumul parului pentru un aspect frumos si sanatos

*Contribuie la sanatatea scalpului

*Poate combate caderea parului

Asigura doza zilnica de Biotina dintr-o singura cupa de 25 ml

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 51,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

-26%
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN HIDROLIZAT TIP 1 ȘI 3 PURE PEPTIDE® DIN SURSE MARINE CU 10.000 MG

*Susține Hidratarea Pielii din Interior spre Exterior

*Menține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Ajută la îmbunătățirea Texturii Pielii

*Întărește Părul și Unghiile

*Contribuie la Reducerea Căderii Părului

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 51,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

-24%
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN LICHID CU 10.000 MG DE ORIGINE VEGANĂ

*Adjuvant Eficient în Îngrijirea Pielii, a Părului și a Unghiilor

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Întărește Părul și Unghiile

*Contribuie la Reducerea Căderii Părului

*Îmbogățește volumul Părului și îi conferă strălucire și vigoare

Prețul inițial a fost: 189,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 45,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *