Vitamina C – principalele beneficii pentru ten și piele

beneficii vitamina c pentru piele

Vitamina C face furori în industria cosmetică. Acest nutrient esențial pentru organismul nostru este unul dintre principalele ingrediente în multe dintre produsele destinate îngrijirii tenului. Fie că vorbim despre tratamente topice, fie că ne raportăm la suplimente pentru frumusețe, vitamina C este în capul listei de ingrediente.

Vitamina C este recomandată în ameliorarea multora dintre problemele pielii. De la riduri și linii fine, până la semne lăsate de acnee, vitamina C poate fi un tratament pentru remedierea acestor probleme. Acțiunile sale antioxidante și anti inflamatorii sunt cele care îi dau vitaminei C faimoasele proprietăți anti-aging. 

Haide să descoperim cum anume acționează vitamina C pentru a menține sănătatea pielii, care sunt principalele sale beneficii și cum putem integra vitamina c în rutina noastră de îngrijire pentru a profita la maximum de toate proprietățile sale benefice.

Ce este vitamina C?

Pentru a înțelege mai bine cum acționează vitamina C, este foarte important să înțelegem ce este vitamina C. Vitamina C este un nutrient esențial, solubil în apă, cunoscut și sub numele de acid ascorbic. Atributele de „esențial” și „solubil în apă” fac ca această vitamină să fie vitală pentru organismul uman, dar, de asemenea, imposibil pentru organismul nostru să o rețină și să o producă. Din acest motiv, pentru a avea o doză optimă de vitamina C în organism, este foarte important să consumăm multe fructe și legume bogate în această vitamină.

Vitamina C este un antioxidant puternic a cărei capacitate este de a neutraliza radicalii liberi. Astfel, vitamina C contribuie la procesul natural de regenerare al pielii, ajutând organismul să repare celulele afectate ale pielii.

Care sunt principalele beneficii ale vitaminei c pentru piele?

1. Stimulează producția de colagen

Colagenul este esențial pentru o piele frumoasă și fermă. Ei bine, vitamina C este esențială pentru producerea colagenului.

Colagenul este proteina structurală a pielii noastră. Aceasta se regăsește la nivelul pielii, părului, mușchilor și tendoanelor. În lipsa unei cantități optime de colagen în organism, pielea își pierde din luminozitate și elasticitate. Odată cu vârsta producția de colagen scade semnificativ, motiv pentru care apar ridurile și liniile fine.

2. Hidratează pielea

Fără un nivel de hidratare suficient, stratul superior al pielii se usucă. Acest lucru provoacă deshidratarea pielii și îmbătrânire prematură. Hidratarea este vitală pentru o piele sănătoasă, cu aspect întinerit. 

Este dovedit că vitamina C ajută pielea să rețină apă, menținând-o fermă și intens hidratată. Vitamina C contribuie și la menținerea echilibrului la nivelul pielii, prevenind excesul de sebum sau apariția pielii uscate.

3. Contribuie la remedierea hiperpigmentării

Hiperpigmentarea este o problemă cu care foarte multe femei se confruntă. Aceasta se caracterizează prin apariția unor pete închise la culoare pe suprafața tenului, cauzate, de cele mai multe ori, de expunerea la razele UV sau de anumiți radicali liberi prezenți în mediul înconjurător. Hiperpigmentarea este o problemă de ordin estetic, care îți îmbătrânește pielea.

Studiile au demonstrat că proprietățile antioxidante ale vitaminei C joacă un rol foarte important în prevenirea apariției petelor pigmentare și a altor semne ale îmbătrânirii premature provocate de expunerea la razele UV.  Important de menționat că vitamina C nu afectează sub nicio formă pigmentul natural al pielii sau orice tip de pigmentare naturală. Vitamina C acționează doar în zonele în care există un depozit mare de melanină cauzat de razele UV.

4. Reduce roșeața

Probleme inflamatorii ale pielii, expunerea la soare sau alte probleme medicale pot cauza pete roșii pe piele. Din fericire, vitamina C reduce semnificativ roșeața datorită proprietăților anti inflamatorii și anti oxidante. De asemenea, vitamina C contribuie și la repararea capilarelor afectate ale pielii, cele care provoacă roșeața.

Vitamina C este extrem de importantă pentru a proteja pielea de acțiunile nocive ale anumitor factori de mediu precum razele UV sau poluare. De asemenea, este esențială pentru prevenirea semnelor premature ale îmbătrânirii pielii, pentru stimularea producției de colagen și pentru menținerea unui nivel optim de hidratare și luminozitate a tenului.

Vitamina C pentru ten - suplimente sau produse de îngrijire?

Acum că am aflat cât de importantă este vitamina C pentru sănătatea pielii, tot ce rămâne de făcut este să ne creăm rutina ideală de îngrijire. Dar spre ce a trebui să ne îndreptăm atenția, sper suplimente cu vitamina c sau spre produse de îngrijire cu vitamina c? Ideal ar fi să le combinăm. Iată de ce.

Produsele de îngrijire a tenului cu vitamina C

În această categorie intră mai multe produse de îngrijire a tenului. De la seruri, creme hidratante sau tonere, vitamina C se regăsește în mai multe tipuri de produse de îngrijire. Aplicată direct pe piele, vitamina C este absorbită imediat, acționând imediat asupra problemelor pielii (pete pigmentare, linii fine).

Din rutina ta de îngrijire nu trebuie să lipsească produsele cu vitamina C. Orientează-te către cele care se potrivesc cel mai bine cu tipul tău de piele și folosește-le zilnic.

Suplimente cu vitamina C

Suplimentele cu vitamina C sunt excepționale pentru menținerea sănătății generale a organismului tău și pentru întărirea imunității. Un supliment care conține doar vitamina C nu va provoca schimbări majore la nivelul pielii, însă, cu siguranță, îi va oferi o strălucire naturală și va stimula producția de colagen.

Recomandarea noastră este să îți îndrepți atenția spre suplimente complexe cu vitamina C, dar și alți nutrienți benefici pielii. Un supliment cu colagen lichid hidrolizat de tip 1 și 3 care are în componență și vitamina C, acid hialuronic și alți nutrienți benefici va face minuni pentru pielea ta. 

În gama Swedish Colagen 4 astfel de produse cu colagen, special create pentru a-i oferi pielii hidratare, strălucire și elasticitate. Descoperă toate produsele noastre și vezi care ți se potrivește.

Colagen Deluxe (din Pește) – Lichid, Hidrolizat Tip 1 și 3 cu 12.500mg + Acid Hialuronic 75 mg + Biotină 5000 mcg + MSM + Zinc + Siliciu + Vitamine – 500 ml
#BESTSELLER
On Sale
Sale!
%
Off
20
Save 40 lei
40lei
20%
40
lei

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Colagen Hidrolizat Tip 1 și 3 Pure Peptide® - 12.500 mg

Reduce Semnele Vizibile ale îmbătrânirii pielii (Riduri, Cute, Pliuri)

*Hidratează Eficient Pielea din Interior către Exterior

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Ajută la Încetinirea procesului de Îmbătrânire a Pielii

*Ajută la Reducerea Durerilor Articulare

164,99 lei TVA inclus

Economisești 40,00 lei

Mai puțin de 5,49 lei per zi de tratament!

Colagen Pure (din Pește) - Hidrolizat de Tip 1 și 3 cu 10.000 mg per Doză Zilnică - Sub formă de Pulbere cu 300g
On Sale
Sale!
%
Off
17
Save 30 lei
30lei
17%
30
lei

Pulbere de Colagen Marin Hidrolizat de Tip 1 și 3 Pure Peptide® cu 10.000 mg

*Adjuvant pentru Frumusețe, Energie și Sănătate Generală

*Susține Frumusețea Pielii din Interior spre Exterior

*Ajută la Încetinirea Procesului de Îmbătrânire a Pielii

*Previne apariția Ridurilor si a Vergeturilor

*Întărește Părul și Unghiile

144,99 lei TVA inclus

Economisești 30,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Colagen Repair (din Pește) – Lichid, Hidrolizat de Tip 1 și 3 cu 10.000mg + Acid Hialuronic + Biotină + MSM + Zinc + Siliciu + Vitamine – 500ml
On Sale
Sale!
%
Off
26
Save 51 lei
51lei
26%
51
lei

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN HIDROLIZAT TIP 1 ȘI 3 PURE PEPTIDE® DIN SURSE MARINE CU 10.000 MG

*Susține Hidratarea Pielii din Interior spre Exterior

*Menține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Ajută la îmbunătățirea Texturii Pielii

*Întărește Părul și Unghiile

*Contribuie la Reducerea Căderii Părului

144,99 lei TVA inclus

Economisești 51,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Colagen Vegan Lichid cu 10.000 mg + Acid Hialuronic + Biotină + MSM + Zinc + Siliciu + Seleniu + Vitamine – 500 ml
On Sale
Sale!
%
Off
24
Save 45 lei
45lei
24%
45
lei

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN LICHID CU 10.000 MG DE ORIGINE VEGANĂ

*Adjuvant Eficient în Îngrijirea Pielii, a Părului și a Unghiilor

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Întărește Părul și Unghiile

*Contribuie la Reducerea Căderii Părului

*Îmbogățește volumul Părului și îi conferă strălucire și vigoare

144,99 lei TVA inclus

Economisești 45,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *