Tot ce trebuie să știi despre zinc – beneficii pentru sănătate și frumusețe

zinc beneficii

Despre proprietățile benefice ale zincului cu siguranță ai auzit până în momentul de față. În perioadele în care organismul tău se confruntă cu răceala sau gripa, de multe ori ți se recomandă zinc și vitamina C. Zincul este, de asemenea, foarte important pentru o digestie eficientă, o imunitate întărită și un organism sănătos. Unul dintre aspectele importante când vine vorba de zinc este activitatea sa antiinflamatoare puternică, având o mulțime de beneficii terapeutice pentru mai multe tipuri de afecțiuni. 

Dar te-ai gândit vreodată că acest mineral are beneficii multiple și pentru piele? Da, zincul este un nutrient pe care să te bazezi atunci când vrei ca pielea ta să își recapete strălucirea și sănătatea. Haide să aflăm mai multe informații despre zinc, despre principalele sale beneficii pentru sănătatea generală, despre câteva surse naturale de zinc și despre cum acționează benefic un supliment cu zinc pentru frumusețea pielii.

Ce este zincul?

Zincul este un oligomineral esențial, pe care organismul nostru nu îl poate sintetiza de unul singur, ci trebuie să îl preia din alimentație. Oligomineralele sunt minerale foarte mici, fără de care sănătatea ar avea de suferit. După fier, zincul este cel mai abundent oligomineral din corpul uman. 

Zincul este prezent în fiecare țesut din organism și este necesar pentru o diviziune celulară sănătoasă. Acționează ca un antioxidant la nivelul organismului, luptând împotriva radicalilor liberi și încetinind procesul de îmbătrânire. Zincul are, de asemenea, un impact major asupra echilibrului hormonal.

Pe lângă acestea, zincul este de nelipsit pentru un ten frumos și strălucitor. Înainte de a afla care sunt beneficiile zincului pentru sănătatea generală, haide să vedem ce rol are aceasta în menținerea frumuseții și sănătății pielii. 

Cum acționează benefic zincul asupra pielii?

1. Tratează leziunile de la nivelul pielii și ajută la vindecarea rapidă a rănilor

Despre zinc se știe că are proprietăți excepționale asupra tratării leziunilor. Zincul este extrem de benefic când vine vorba despre tenul acneic, dar și când vorbim despre semnele îmbătrânirii pielii precum linii, riduri, pete etc. Acesta grăbește procesul de vindecare a leziunilor și rănilor. 

zinc piele

2. Protejează împotriva razelor UV

Proprietățile protectoare ale zincului îl fac un aliat bun împotriva acțiunii nocive a razelor UV. Datorită acestui fapt, vei regăsi zincul în multe produse de protejare a pielii. De asemenea, zincul are și proprietăți antibacteriene. 

3. Sporește producția de colagen

Zincul acționează asemenea unei enzime, așadar acesta ia parte la procesul de sinteză a colagenului. Cu un nivel optim de zinc și colagen în organism, piele ta își va recăpăta frumusețea și strălucirea. 

Principalele beneficii ale zincului pentru sănătate

1. Susține sistemul imunitar și combate gripele sezoniere

Exact cum am menționat anterior, zincul este foarte important în procesul de recuperare după gripele sezoniere, cât și în procesul de întărire al sistemului imunitar. Zincul are abilitatea de a controla activitățile inflamatorii din interiorul organismului, prevenind apariția inflamațiilor. De asemenea, accelerează procesul de vindecare și reduce senzațiile de oboseală.

2. Acționează ca un puternic antioxidant și menține echilibrul hormonal

S-a demonstrat că zincul are activități antiinflamatorii și antioxidante puternice, contribuind  activ la lupta împotriva stresului oxidativ. De asemenea, zincul este un nutrient care promovează fertilitatea, având o importanță foarte mare în creșterea nivelului de hormoni sexuali la femei și bărbați. 

3. Contribuie la menținerea sănătății inimii

Zincul este un mineral necesar pentru menținerea sănătății celulelor sistemului cardiovascular. De asemenea, zincul susține sănătatea sistemului circulator, ajutând la menținerea unei presiuni adecvate în sânge și un nivel optim al colesterolului. 

zinc sanatate

4. Benefic pentru absorbția nutrienților și digestie

Zincul afectează sinteza proteinelor pentru că organismul are nevoie de el în procesul de utilizare a aminoacizilor din alimente. Este, de asemenea, necesar în descompunerea carbohidraților, principala sursă de energie a corpului. 

5. Susține sănătatea ficatului

Suplimentarea cu acest mineral reduce considerabil riscul de a dezvolta afecțiuni la nivelul ficatului. Activitățile antiinflamatorii ale zincului reduc inflamația la nivelul ficatului, ajutând la absorbția eficientă a nutrienților și la eliminarea reziduurilor din organism. 

Cum recunoști un deficit de zinc?

Deficitul de zinc nu este atât de frecvent, însă vine cu simptome neplăcute și cu consecințe asupra stării generale de sănătate. Dacă te confrunți cu un deficit de zinc, este posibil să experimentezi câteva dintre următoarele simptome:  

  • răceli frecvente 
  • oboseală cronică 
  • probleme digestive 
  • capacitate slabă de concentrare 
  • incapacitatea organismului de a vindeca răni 

Cum se ajunge la deficit de zinc?

Persoanele care nu consumă suficient de multe surse de zinc pot experimenta cu ușurință aceste simptome. Riscul cel mai mare există în rândul persoanelor cu un stil de viață vegan sau vegetarian. Deși sunt plante care au în profilul nutrițional cantități bogate de zinc, cele mai sigure surse sunt cele animale. Așadar, în acest caz, este important să apelezi la un supliment cu zinc, pentru a te asigura ca atingi necesarul zilnic. 

Care este necesarul zilnic de zinc de care organismul tău are nevoie?

În funcție de sex și vârstă, organismul tău are nevoie de o anumită cantitate de zinc pentru a lucra la capacitate maximă. Iată mai jos un tabel cu doza zilnică recomandată în funcție de vârstă și gen:

Copii și adolescenți 

  • 1-3 ani: 2 mg/zi 
  • 4-8 ani: 5mg/zi 
  • 9-13 ani: 8 mg/zi 
  • 14-18 ani: 11 mg/zi (bărbați) și 9 mg/zi (femei)

Adulți

  • Bărbați: 11 mg/zi 
  • Femei: 10 mg/zi 

Care sunt cele mai bogate surse de zinc?

După cum am menționat anterior, sursele animale sunt cele care au cea mai bogată cantitate de zinc. Alimentele foarte bogate în proteine sunt și surse importante de zinc. Iată alimentele pe care îți recomandăm să le consumi pentru a atinge necesarul zilnic de zinc: 

  1. Miel 
  2. Vită
  3. Nuci Caju 
  4. Semințe de Dovleac 
  5. Iaurt/ kefir 
  6. Pui și curcan 
  7. Somon
  8. Ouă 
  9. Ciuperci
zinc surse

Ce suplimente cu zinc sunt benefice pentru sănătate și frumusețe?

Pe piață există mai multe suplimente cu zinc care pot fi benefice pentru sănătatea și frumusețea ta. Totuși, dacă îți dorești un supliment cu zinc a cărui acțiune benefică să se resimtă cel mai mult la nivelul pielii, părului și unghiilor, îți recomandăm cu căldură să încerci un supliment cu colagen pentru piele

Gama noastră de colagenuri lichide îți aduce suplimente complexe, cu formule special create pentru a susține frumusețea pielii. Produsele conțin 10 mg de zinc, adică doza zilnică recomandată pentru femei. Zincul în combinație cu colagenul, acidul hialuronic, biotina și celelalte ingrediente ale produselor, aduce beneficii enorme pentru frumusețea pielii tale, estompând semnele îmbătrânirii și redându-ți frumusețea naturală. 

Iată recomandările noastre:

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN HIDROLIZAT TIP 1 ȘI 3 PURE PEPTIDE® - 12.500 MG

*Reduce Semnele Vizibile ale îmbătrânirii pielii

*Hidratează Eficient Pielea din Interior către Exterior

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Îmbogățește volumul Părului și îi conferă strălucire

*Ajută la Reducerea Durerilor Articulare

189,66 lei TVA inclus

Economisești 26,33 lei

Mai puțin de 6,32 lei per zi de tratament!

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Colagen Hidrolizat Tip 1 și 3 Pure Peptide® - 12.500 mg

Reduce Semnele Vizibile ale îmbătrânirii pielii (Riduri, Cute, Pliuri)

*Hidratează Eficient Pielea din Interior către Exterior

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Ajută la Încetinirea procesului de Îmbătrânire a Pielii

*Ajută la Reducerea Durerilor Articulare

164,99 lei TVA inclus

Economisești 40,00 lei

Mai puțin de 5,49 lei per zi de tratament!

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN HIDROLIZAT TIP 1 ȘI 3 PURE PEPTIDE® DIN SURSE MARINE CU 10.000 MG

*Susține Hidratarea Pielii din Interior spre Exterior

*Menține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Ajută la îmbunătățirea Texturii Pielii

*Întărește Părul și Unghiile

*Contribuie la Reducerea Căderii Părului

144,99 lei TVA inclus

Economisești 51,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN LICHID CU 10.000 MG DE ORIGINE VEGANĂ

*Adjuvant Eficient în Îngrijirea Pielii, a Părului și a Unghiilor

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Întărește Părul și Unghiile

*Contribuie la Reducerea Căderii Părului

*Îmbogățește volumul Părului și îi conferă strălucire și vigoare

144,99 lei TVA inclus

Economisești 45,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

zinc piele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *