Cum să scapi de cearcăne cu 10 remedii naturale

pungi sub ochi

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN HIDROLIZAT TIP 1 ȘI 3 PURE PEPTIDE® - 12.500 MG

*Reduce Semnele Vizibile ale îmbătrânirii pielii

*Hidratează Eficient Pielea din Interior către Exterior

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Îmbogățește volumul Părului și îi conferă strălucire

*Ajută la Reducerea Durerilor Articulare

189,66 lei TVA inclus

Economisești 26,33 lei

Mai puțin de 6,32 lei per zi de tratament!

Pulbere de Colagen Marin Hidrolizat de Tip 1 și 3 Pure Peptide® cu 10.000 mg

*Adjuvant pentru Frumusețe, Energie și Sănătate Generală

*Susține Frumusețea Pielii din Interior spre Exterior

*Ajută la Încetinirea Procesului de Îmbătrânire a Pielii

*Previne apariția Ridurilor si a Vergeturilor

*Întărește Părul și Unghiile

144,99 lei TVA inclus

Economisești 30,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN HIDROLIZAT TIP 1 ȘI 3 PURE PEPTIDE® DIN SURSE MARINE CU 10.000 MG

*Susține Hidratarea Pielii din Interior spre Exterior

*Menține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Ajută la îmbunătățirea Texturii Pielii

*Întărește Părul și Unghiile

*Contribuie la Reducerea Căderii Părului

144,99 lei TVA inclus

Economisești 51,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN LICHID CU 10.000 MG DE ORIGINE VEGANĂ

*Adjuvant Eficient în Îngrijirea Pielii, a Părului și a Unghiilor

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Întărește Părul și Unghiile

*Contribuie la Reducerea Căderii Părului

*Îmbogățește volumul Părului și îi conferă strălucire și vigoare

144,99 lei TVA inclus

Economisești 45,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Unul dintre cele mai de temut probleme pentru o femeie sunt pungile de sub ochi. Deși cearcănele nu sunt un motiv de îngrijorare, acestea au un aspect inestetic, care îmbătrânește. Așadar, din momentul în care acestea apar, singurul lucru la care ne gândit este cum să scăpăm de ele. 

Sigur ai încercat și tu o mulțime de creme și tratamente pentru cearcăne, dar astăzi venim în ajutorul tău cu câteva remedii naturale pentru îndepărtarea acestor pungi inestetice. Dar înainte de toate hai să aflăm ce sunt cearcănele și care sunt principalele cauze pentru care ne confruntăm cu cearcăne. 

Ce sunt cearcănele?

Cearcănele nu sunt altceva decât o acumulare de fluide sub ochi, care crează un aspect de ochi umflați. În general, apare din cauza faptului că pielea de sub ochi îți pierde din elasticitate, iar pleoapele se lasă, permițând acumularea de fluide. 

de ce apar cearcanele

De ce apar cearcănele?

Pungile sub ochi sunt adesea asociate cu lipsa somnului. Acestea apar, într-adevăr, dacă nu ne odihnim suficient, iar în multe cazuri dispar după un somn binemeritat. Totuși există mai multe cauze care duc la apariția cearcănelor: 

    • Factori genetici – da, cearcănele se pot moșteni. Unele persoane moștenesc tipul de piele de la un membru al familiei, o piele mai transparentă, care face ca zona de sub ochi să pară mai închisă la culoare. 
    • Vârsta – odată cu vârsta, apar modificări semnificative în organism. Producția de colagen scade, iar pielea se subțiază și își pierde din elasticitate. 
    • Eczeme sau alergii – provoacă iritații și mâncărimi care afectează culoarea pielii
    • Răceala, sinuzita și utilizarea de medicamente care dilată vasele de sânge
    • Hiperpigmentarea
    • Anemia
    • Fumatul
    • Deshidratarea
    • Sarcina sau menstruația

Remedii naturale pentru cearcăne

Dacă și tu te confrunți cu cearcăne din unul dintre motivele de mai sus, cu siguranță vrei să remediezi această problemă. Există mai multe remedii naturale sau simple schimbări în rutina de zi cu zi care vă pot ajuta să remediați ușor această problemă. 

1. Redu cantitatea de sare pe care o consumi

De cele mai multe ori, sarea este asociată cu presiune arterială crescută, dar să nu uităm că tot acel sodiu cauzează retenție de fluide, iar retenția de fluide duce la cearcăne. Încearcă să reduci alimentele care au o cantitate crescută de sare și axează-te mai mult pe legume. De asemenea, dacă vrei să folosești sare în preparate, alege sarea de Himalaya. 

2. Ține alergiile sub control

După cum ai văzut, alergiile sunt un factor declanșator al cearcănelor. Încearcă să ții, pe cât de mult posibil, alergiile sub control. Poți apela la remedii naturiste precum suplimente nutritive sau uleiuri esențiale care să te ajute să reduci reacțiile alergice. 

3. Îndepărtează machiajul înainte de somn

Machiajul ochilor poate irita zona, în special dacă este lăsat acolo peste noapte. Asigură-te că îți cureți foarte bine zona ochilor înainte să mergi la culcare, cu produse cât mai blânde cu pielea delicată din jurul ochiilor. 

tratament pentru cearcane

4. Câteva exerciții faciale îți pot fi de folos

Exercițiile și masajul facial sunt foarte la modă, dar și extrem de benefice pentru frumusețea și luminozitatea chipului. Găsești o mulțime de tutoriale cu exerciții benefice pentru ten, dar și cu tehnici de masaj facial care îți pot reduce cearcănele. 

5. Limitează consumul de alcool

Despre alcool știm că deshidratează corpul, deci și pielea va fi deshidratată după consum. Deshidratarea poate face ca pielea delicată din jurul ochilor să fie mai închisă și mai lăsată. De asemenea, alcoolul face ca ochii să pară obosiți. Limitează, așadar, consumul de alcool și bea multă apă. Dacă bei necesarul zilnic de apă pentru organism, cearcănele se vor diminua, iar pielea va fi mai luminoasa. 

6. Renunță la fumat

Știai că fumatul usucă pielea și poate cauza îmbătrânire prematură? Chimicalele care se găsesc în țigări sunt toxice și pot cauza iritații în jurul ochilor, care provoacă cearcăne și riduri. 

7. Felii de castravete

Dacă ochii tău sunt umflați, cel mai bine este să încerci o compresă rece sau, de ce nu, felii de castravete. Această practică nu doar că reduce aspectul umflat al ochilor, dar este și foarte relaxantă. 

8. Protejează-te de razele UV

Știai că fumatul usucă pielea și poate cauza îmbătrânire prematură? Chimicalele care se găsesc în țigări sunt toxice și pot cauza iritații în jurul ochilor, care provoacă cearcăne și riduri. 

9. Folosește o cremă de ochi naturală

Menține-ți pielea hidratată cu ajutorul unor creme de ochi naturale. Alege un produs care să conțină ingrediente blânde cu pielea, dar care să aibă în compoziție ți colagen și acid hialuronic. 

10. Crește aportul de colagen din organism

Colagenul este cea mai abundentă proteină din organismul nostru. Aceasta se regăsește în mușchi, oase, piele și tendoane. Colagenul conferă pielii tale elasticitate și ajută la refacerea celulelor moarte. Odată cu vârsta, producția de colagen începe să scadă, iar din cauza acestui proces, pielea își pierde din elasticitate, astfel apar cearcănele. 

Cea mai bună modalitate de a-ți crește aportul de colagen este să consumi suplimente cu colagen. Noi îți recomandăm colagen deluxe, un produs cu 12.500 mg de colagen la doza zilnică, ideal pentru frumusețea și strălucirea pielii.

Acum că ai atât de multe alternative, alege-o pe cea potrivită pentru a scăpa de cearcănele de sub ochi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *