Astăzi, ai TRANSPORT GRATUIT PRIN GLS 🚚 la toate PRODUSELE - Folosește codul 0TRANSPORT Cumpără Acum!

Ce este biotina? Beneficii pentru păr, piele și unghii

biotina beneficii

Din lista nutrienților cu o importanță majoră pentru frumusețe nu putem exclude biotina. Pe lângă celelalte proprietăți benefice pe care le are pentru organism, biotina sau vitamina B7 este extrem de importantă pentru sănătatea pielii, unghiilor dar mai ales pentru sănătatea părului. 

Poți găsi biotina ca ingredient fie în suplimente cu biotină pentru frumusețe, fie într-un complex de multivitamine pentru sănătate și bunăstare. Popularitatea biotinei se bazează pe prezența ei în suplimentele și cosmeticele dedicate îngrijirii părului și a pielii, așadar să vedem cum funcționează și cum acționează. 

Află în continuare ce este biotina, care sunt proprietățile sale pentru organism și beneficiile pentru frumusețe, ce se întâmplă dacă nu ai suficientă biotină în organism și cum acționează benefic un supliment cu colagen și biotină lichidă

Ce este biotina?

ce este biotina

Biotina este cunoscută și sub numele de vitamina B7 sau vitamina H și este un nutrient care face parte din complexul de vitamine B. Numele de vitamina H provine din limba germană, iar H este abrevierea de la „haar und haut”, adică păr și piele. 

Biotina este o vitamină esențială, solubilă în apă. Acest lucru înseamnă că organismul nu o poate produce și nu o poate depozita, deci trebuie asimilată în mod constant din suplimente sau alimente bogate în biotină.  

Biotina face parte din complexul de vitamine B care include 8 vitamine esențiale pentru o serie de reacții celulare la nivelul organismului. Printre cele mai importante roluri pentru sănătate pe care biotina le are enumerăm metabolizarea macronutrienților și producția de energie.

Totuși, biotina este cunoscută pentru beneficiile majore pe care le are pentru piele, unghii și mai ales păr, așadar haide să descoperim cum contribuie biotina la sănătate și frumusețe. 

Biotina - principalele beneficii pentru păr

beneficiile biotinei pentru par

După cum am menționat, biotina este esențială pentru un păr frumos și sănătos. Iată de ce:

1. Poate combate căderea părului

Studiile au arătat că un deficit de biotină poate provoca o cădere excesivă a părului. Biotina este cea care hrănește foliculii de păr și îi menține puternici și sănătoși. De asemenea, biotina este implicată în producția de keratină, proteina structurală a părului, așadar îi stimulează creșterea.

Multe dintre studiile efectuate au demonstrat că un supliment cu biotină ajută la stimularea creșterii părului, ba chiar și la diminuarea simptomelor alopeciei.

2. Îmbunătățește aspectul părului

Un păr sănătos și puternic are un aspect lucios. Acest aspect al părului nu poate fi obținut doar cu ajutorul produselor de îngrijire, ci este nevoie și de un nivel adecvat de nutrienți pentru ca părul să fie și să arate sănătos. Biotina face parte din lista nutrienților esențiali pentru un păr cu un aspect frumos și sănătos. Deficitul de biotina are ca efecte adverse păr uscat și lipsit de strălucire. 

3. Îmbunătățește sănătatea scalpului

Scalpul are propria comunitate de bacterii sănătoase. Ele sunt cunoscute sub denumirea de microbiomul scalpului și sunt implicate în menținerea sănătății scalpului și a părului. Cercetările au demonstrat că biotina este esențială în susținerea acestui microbiom unic. 

Biotina pentru piele și unghii

biotina pentru piele si unghii

Cercetările au demonstrat că biotina are efecte pozitive și asupra unghiilor și pielii. Unghiile fragile și rigide sunt un semn al deficitului de vitamine B. Un supliment cu biotină ajută la întărirea unghiilor și la redobândirea strălucirii acestora. 

În cazul pielii, ultimele cercetări au arătat că biotina poate proteja pielea de acnee, uscarea severă sau infecțiile cu diferite bacterii sau ciuperci. 

Alte beneficii ale biotinei

  • Susține sănătatea metabolismului – biotina împreună cu celelalte vitamine din complexul B sunt necesare pentru a transforma hrana în energie necesară pentru un metabolism sănătos. Biotina transformă glucoza din carbohidrați în energie, ajută organismul să utilizeze aminoacizii în diverse procese și activează acizii grași. 
  • Ajută la menținerea echilibrului zahărului în sânge – biotina îmbunătățește activitatea insulinei, hormonul esențial pentru menținerea unui nivel optim de zahăr în sânge. 
  • Protejează funcția creierului – biotina este benefică pentru sănătatea sistemului nervos datorită rolului său în activitatea neurotransmițătorilor. Un nivel optim de B7 ajută la menținerea unui mindset pozitiv, un nivel de concentrare sporit și un boost de energie. 
  • Protejează sistemul cardiovascular – vitaminele B joacă un rol foarte important în menținerea sănătății inimii. Biotina împreună cu cromul ajută la îmbunătățirea nivelului de colesterol din sânge, scăzând colesterolul rău și crescând nivelul de colesterol bun.
  • Important în procesul de construire și reparare a țesuturilor – Biotina contribuie la menținerea integrității țesuturilor și mușchilor. 

Deficit de biotină

deficit biotina

Lipsa de biotină este o afecțiune destul de rar întâlnită, însă există și multe persoane suferă de ea. Persoanele care se confruntă cu diverse afecțiuni ereditare se pot confrunta cu deficitul de biotină. De asemenea, femeile însărcinate sau fumătorii au nevoie de un aport mai mare de biotină din cauză că asimilează mai greu nutrientul. 

Principalele simptome ale deficitului de biotină sunt: 

  • oboseală 
  • anemie 
  • cădere masivă a părului 
  • anemie
  • unghii fragile 
  • probleme la nivelul pielii 
  • stări depresive.

Alimente bogate în biotină

Nu uita că din alimentația ta nu trebuie să lipsească alimentele bogate în biotină. Printre cele mai bogate se numără: ficatul, ouăle. somonul, brânza, avocado, zmeura sau conopida.

Colagen și biotină pentru frumusețe

par frumos si sanatos

Colagenul și biotina sunt două suplimente care funcționează excelent împreună. Este recomandat să consumi un complex care conține ambii nutrienți. Ba chiar și mai benefic ar fi să consumi un produc cu colagen și biotină lichidă, pentru rezultate rapide și absorbție eficientă. 

Despre colagen știm că este proteina structurală a pielii, esențială pentru a preveni apariția ridurilor și a îmbătrânirii premature. Colagenul este foarte important și pentru păr sau unghii, iar asta pentru că le redă strălucirea și sănătatea. Colagenul, combinat cu biotina și alte vitamine sau minerale benefice este extrem de eficient pentru frumusețe și sănătate. 

Îți recomandăm să încerci produsele cu colagen din gama Swedish Collagen. Cu o concentrație de până la 12.500 mg colagen și 5000 mcg biotină, aceste suplimente sunt special concepute pentru a avea grijă de frumusețea ta, din interior spre exterior. 

Suplimente premium cu Biotina pentru cresterea si elasticitatea firului de par

-20%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Colagen Hidrolizat Tip 1 și 3 Pure Peptide® - 12.500 mg

Reduce Semnele Vizibile ale îmbătrânirii pielii (Riduri, Cute, Pliuri)

*Hidratează Eficient Pielea din Interior către Exterior

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Ajută la Încetinirea procesului de Îmbătrânire a Pielii

*Ajută la Reducerea Durerilor Articulare

Prețul inițial a fost: 204,99 lei.Prețul curent este: 164,99 lei. TVA inclus

Economisești 40,00 lei

Mai puțin de 5,49 lei per zi de tratament!

-26%
NOU!
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN MARIN TIP 1 SI 3 - PURE PEPTIDE® 2500mg

*Stimuleaza cresterea parului si intareste firul de par

*Imbogateste volumul parului pentru un aspect frumos si sanatos

*Contribuie la sanatatea scalpului

*Poate combate caderea parului

Asigura doza zilnica de Biotina dintr-o singura cupa de 25 ml

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 51,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

-26%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN HIDROLIZAT TIP 1 ȘI 3 PURE PEPTIDE® DIN SURSE MARINE CU 10.000 MG

*Susține Hidratarea Pielii din Interior spre Exterior

*Menține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Ajută la îmbunătățirea Texturii Pielii

*Întărește Părul și Unghiile

*Contribuie la Reducerea Căderii Părului

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 51,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

-24%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN LICHID CU 10.000 MG DE ORIGINE VEGANĂ

*Adjuvant Eficient în Îngrijirea Pielii, a Părului și a Unghiilor

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Întărește Părul și Unghiile

*Contribuie la Reducerea Căderii Părului

*Îmbogățește volumul Părului și îi conferă strălucire și vigoare

Prețul inițial a fost: 189,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 45,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Referințe

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780128164297000022

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19727438/

https://www.hindawi.com/journals/drp/2015/841570/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31627309/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *