🌟 10% Reducere la toate produsele din stoc, Folosește codul: VARA10 pentru o frumusețe de invidiat! ✨ Comandă Acum! 🎉

Siliciu lichid – beneficii pentru sănătate și frumusețe

beneficii siliciu

Vitaminele și mineralele sunt absolut esențiale pentru sănătate, dar au un rol bine definit și în menținerea frumuseții pielii, a părului și a unghiilor. Din categoria mineralelor esențiale pentru sănătate și frumusețe face parte și siliciu. 

Siliciul se găsește în mod natural în organismul nostru și vei fi surprinsă să afli câte roluri importante are în corp și cât de multe beneficii ne aduce în ceea ce privește sănătatea generală, dar mai ales aspectul frumos și întinerit al pielii.

Îmbătrânirea prematură ne sperie din ce în ce mai tare odată ce ani trec pe lângă noi. Ei bine,  după ce vei parcurge acest articol, cu siguranță vei adăuga și un supliment cu siliciu pe lista suplimentelor pe care  să le consumi cu încredere dacă îți dorești să amâni pe cât posibil procesul de îmbătrânire a pielii. 

Ba mai mult, dintre toate suplimentele cu siliciu, toate recomandările noastre se duc către siliciu lichid. De ce? Forma lichidă a acestuia asigură o absorbție sporită în organism, astfel că rezultatele vor apărea într-un timp scurt, iar tu te vei bucura la maximum de toate beneficiile impresionante pe care siliciul le are pentru organismul tău. 

Descopera gama noastra de produse pe baza de colagen, siliciu si alti nutrienti benefici pentru sanatate

-26%
NOU!

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 51,00 lei

-23%
NOU!

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4,99 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 149,97 lei. TVA inclus

Economisești 46,02 lei

-13%
NOU!

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 6,49 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 224,22 lei.Prețul curent este: 194,98 lei. TVA inclus

Economisești 29,24 lei

-24%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 189,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 45,00 lei

Hai să descoperim în rândurile următoare mai multe informații despre siliciu, ce beneficii are pentru organismul nostru și din ce surse îți poți asigura o doză zilnică optimă pentru sănătatea și frumusețea ta.

Ce este siliciul?

După cum am menționat, siliciul este un mineral care se regăsește în mod natural în organismul nostru. Silciul este al 3-lea cel mai important oligoelement din corpul uman, fiind precedat alte două minerale extrem de importante pentru funcționarea optimă a organismului: fier și zinc. 

Știai că, la naștere, în organism se regăsește mai mult siliciu decât mineralul calciu? Ei bine da, în primii ani de viață ne bucurăm de o cantitate foarte mare de siliciu în corp. Odată ce înaintăm în vârstă, exact ca în cazul proteinei structurală colagen, cantitatea de siliciu din organism începe să scadă, iar principalul efect negativ pe care această scădere îl aduce este îmbătrânirea organismului. 

Organismul uman conține aproximativ 7 grame de siliciu. Acesta este prezent în mod predominant în țesuturile conjunctive din corp, mai exact la nivelul pielii, a vaselor de sânge, în cartilaje, oase, dinți, tendoane, păr și unghii. Faptul că se regăsește în mare parte la nivelul pielii, părului și unghiilor îl face să fie cunoscut sub numele de „mineralul frumuseții” 

De ce siliciu lichid?

După cum am menționat, recomandarea noastră principală merge către un supliment cu silicu lichid. Sigur, putem asimila siliciu și din alimente, însă, adesea, siliciul provenit din alimente nu este absorbit cum trebuie de către corp, motiv pentru care orientarea către un supliment alimentar cu siliciu nu este deloc de neglijat. 

Suplimentele lichide sunt ultima generație în industrie, fiind tot mai apreciate în special în nișa nutriției cosmetice. Fiind deja lichide, acest tip de suplimente se află în starea ideală pentru a fi absorbite de organism, astfel că nu mai este nevoie să treacă prin numeroase procese organice pentru a fi ușor de absorbit. În acest fel, nutrienții nu se irosesc în tractul intestinal, cu sunt asimilați de către corp în scopuri benefice. 

surse naturale de siliciu

Dacă tot am comparat siliciul cu colagenul, ambele fiind treptat pierdute de către organism odată cu înaintarea în vârstă, îți recomandăm un supliment lichid care să le conțină pe ambele. În gama noastră găsești colagenuri lichide care au și doza zilnică necesară de siliciu pentru ca pielea ta să strălucească, unghiile să se întărească, iar părul să devină mai puternic. 

Colagenul este cel care conferă structură pielii noastre. Ei bine, organismul are nevoie de siliciu pentru produce această proteină atât de importantă. Acesta este principalul beneficiul al siliciul pentru frumusețe. Siliciul se află la baza colagenului și acționează ca un lipici pentru țesuturile conjunctive, menținându-le puternice, flexibile și rezistente.

De asemenea, siliciul are rolul de antiinflamator natural. Un antiinflamator reduce considerabil inflamațiile provocare de radicalii liberi, iar în acest fel combate efectele nocive ale stresului oxidativ. Siliciul este benefic în tratarea problemelor pielii precum eczeme sau psoriazis

Elasticitatea pe care o conferă țesuturilor și proprietățile sale antiinflamatoare sunt la fel de importante și pentru păr și unghii. Un supliment cu siliciu te poate ajuta să îți întărești firul de păr și să obții unghii puternice. 

Alte beneficii ale siliciului pentru sănătate:

  • Contribuie la refacerea țesutului osos – Siliciul este unul dintre componentele necesare ale țesutului osos. Acesta menține integritatea oaselor, dinților, gingiilor, pielii, dar mai ales a oaselor. Studiile au demonstrat că siliciul intensifică acțiunea benefică a calciului, menținând oasele sănătoase și prevenind degradarea care apare odată cu vârsta. 
  • Menține sănătatea inimii –  Unul dintre elementele cheie ale sănătății inimii este siliciul. De ce? Pentru că inima este un mușchi, iar siliciul întărește mușchii și vasele de sânge, menținând sănătatea inimii. 
  • Întărește sistemul imunitar – Siliciul este o parte vitală a pielii și a sistemului digestiv. Sănătatea acestor înseamnă un sistem imunitar puternic și protecție împotriva virusurilor sau a bacteriilor. 

Surse de siliciu și doza zilnică necesară

Ca surse alimentare de siliciu, există câteva care te pot ajuta să îți atingi necesarul zilnic. Acestea sunt fasolea verde, nucile, ardeiul, spanacul și merele.

În ceea ce privește suplimentele alimentare, majoritatea dintre ele conțin dioxid de siliciu, benefic pentru organism. În general se recomandă ca doză zilnică între 180 și 360 mcg de siliciu.

Suplimentele cu colagen din gama noastră conțin 25 mg de siliciu, cantitatea ideală pentru ca tu să îți poți atinge cu ușurință necesarul zilnic.

Recomandari de suplimente premium cu continut ridicat de siliciu

-12%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 6,32 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 215,99 lei.Prețul curent este: 189,66 lei. TVA inclus

Economisești 26,33 lei

-20%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 5,49 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 204,99 lei.Prețul curent este: 164,99 lei. TVA inclus

Economisești 40,00 lei

-26%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 51,00 lei

-24%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 189,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 45,00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *