Astăzi, ai TRANSPORT GRATUIT PRIN GLS 🚚 la toate PRODUSELE - Folosește codul 0TRANSPORT Cumpără Acum!

Seleniu – benefici pentru sănătate și frumusețe

seleniu beneficii

Vitaminele și mineralele sunt atât de importante pentru sănătatea și frumusețea noastră, încât profităm de orice șansă pentru a le aduce în atenția ta cât de mult posibil.

În formulele gamei noastre de suplimente cu colagen pentru ten am combinat o mulțime de astfel de nutrienți pentru că știm cât de importanți sunt pentru sănătatea generală, dar mai ales pentru păr, piele și unghii. Seleniu este unul dintre nutrienții pe care ne-am bazat în formulele noastre.

Seleniu este vital pentru organism și are o mulțime de roluri care ne ajută copul să funcționeze în parametrii optimi. Are o mulțime de beneficii pentru sănătate, iar cu o doză zilnică potrivită de seleniu poți să îți protejezi organismul de numeroase afecțiuni.

De asemenea, contribuția sa la sănătatea și frumusețea pielii și a părului este semnificativă, de aceea îl vei regăsi în toate suplimentele lichide din gama noastră.

În articolul de astăzi vei afla mai multe despre rolurile seleniului pentru frumusețe, sănătate și spre ce alimente și suplimente trebuie să îți îndrepți atenția pentru a-l beneficia la maximum de proprietățile sale.

Mai multe despre seleniu

Seleniul este un mineral care se găsești în mod natural în sol și în anumite alimente, ba chiar și în apa pe care o consumăm zilnic. Acesta este atât de important pentru sănătatea noastră datorită activității sale puternic antioxidante. Rolul său este, în principal, de a menține țesuturile din organism sănătoase, dar și de a proteja întreg organismul de stresul oxidativ și consecințele acestuia.

Fără un nivel optim de seleniu în organism, ne putem confrunta cu simptome precum infecții, presiune arterială mare, probleme cu ochii sau mătreață, de aceea este foarte important să nu neglijăm acest mineral. Rareori oamenii se confruntă cu deficit de seleniu, în cele mai multe cazuri este vorba de persoane care au o dietă foarte restrictivă sau cei alergici la nuci și pește. Totuși, în aceste cazuri, suplimentele cu seleniu sunt excelente pentru a remedia deficitul.

Hai să descoperim în continuare care sunt beneficiile seleniului pentru piele și pentru organism.

beneficiile seleniului pentru sanatate

Beneficiile seleniului

1. Protejează împotriva stresului oxidativ

Principalul beneficiu a unui supliment cu seleniu este activitatea sa puternic antioxidantă. Seleniu întărește sistemul imunitar și reduce acțiunile nocive pe care stresul oxidativ le are asupra corpului.

Stresul oxidativ este principalul nostru dușman, acesta provocând o mulțime de afecțiuni care ne pun în pericol sănătatea. Seleniul oferă protecție organismului și combate stresul oxidativ care ne poate crea atât de multe probleme în lumea noastră interioară.

Activitatea sa antixodantă este extrem de benefică și pentru frumusețe. Aceasta ne protejează tenul de acțiunile nocive ale radicalilor liberi care pot provoca îmbătrânire prematură a pielii.

2. Întărește sistemul imunitar

Seleniu este nutrientul care ajută organismul să sporească producția de celule albe  necesare în lupta împotriva infecțiilor, așadar este un ajutor de nădejde pentru sistemul nostru imunitar. Faptul că este un antioxidant puternic este, de asemenea, important pentru că ne ajută să ne protejăm de diverse afecțiuni.

3. Protejează pielea de razele UV

Mai sus ți-am menționat că seleniu protejează pielea de acțiunile radicalilor liberi. Razele UVA și UVB sunt unii dintre cei mai nocivi radicali liberi care ne afectează extrem de mult pielea, cauzând îmbătrânire prematură, dar și cancer de piele. Seleniul este mineralul pe care te poți baza pentru a te proteza de razele UV, menținând-ți pielea sănătoasă și frumoasă.

seleniu pentru protectia pielii

4. Protejează glanda tiroidă

Poate cel mai important beneficiu al seleniului este acțiunea sa asupra glandei tiroide. Seleniul sprijină producția de hormoni tiroidieni, menținând funcționarea normală a glandei. Deseori deficitul de seleniu poate provoca dezechilibre grave la nivelul tiroidei, cauzând simptome precum iritabilitate, oboseală sau creștere în greutate.

5. Îmbunătățește circulația sangvină

Seleniul este benefic pentru menținerea sănătății inimii. Acesta îmbunătățește fluxul sangvin și circulația sângelui, aspect care mențin inima sănătoasă. Și să nu uităm de activitatea antioxidantă a seleniului care contribuie la protejarea sistemului cardiovascular.

6. Contribuie la stimularea creșterii părului și stopează căderea

Activitatea antioxidantă a seleniului este eficientă și pentru sănătatea părului. Seleniul protejează firele de păr de diverși radicali liberi care pot provoca căderea și subțierea firelor. De asemenea, acest lucru stimulează semnificativ creșterea unui păr bogat și sănătos. Aplicat pe scalp, seleniul este benefic în lupta împotriva mătreței, de aceea multe dintre produsele anti mătreață au și seleniu pe lista de ingrediente.

Alimente bogate în seleniu

Există multe alimente din care îți poți lua aportul zilnic necesar de seleniu pentru a te bucura de toate beneficiile acestuia. Cea mai bogată sursă de seleniu este oferită de nucile braziliene. Acestea conțin mai o cantitate care depășește doza zilnică, iar asta pentru că o singură nucă conține între 68 și 91 mcg de seleniu.

Alte alimente recomandate sunt: somonul, tonul, curcanul, brânza cottage, ciupercile, ouăle, sardinele, semințele de floarea-soarelui, ovăzul și ficatul de vită.

Suplimentele cu seleniu pentru frumusețe

Dacă îți dorești să apelezi la proprietățile seleniului pentru frumusețe, atunci îți recomandăm să încerci un complex ca cele din gama noastră. Pentru păr, piele și unghii, seleniul acționează mult mai bine alături de nutrienți precum zincul sau vitamina C, iar acestea fac parte din lista ingredientelor fiecărui colagen pentru piele din gama noastră.

Suplimentele noastre lichide combină acțiunea colagenului de tip 1 și 3 cu vitaminele și mineralele de care pielea, părul și unghiile tale au nevoie pentru a străluci. Alege produsul potrivit pentru tine și bucură-te de beneficii.

Suplimente premium pe baza de Seleniu si nutrienti benefici pentru sanatate 

-20%
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Colagen Hidrolizat Tip 1 și 3 Pure Peptide® - 12.500 mg

Reduce Semnele Vizibile ale îmbătrânirii pielii (Riduri, Cute, Pliuri)

*Hidratează Eficient Pielea din Interior către Exterior

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Ajută la Încetinirea procesului de Îmbătrânire a Pielii

*Ajută la Reducerea Durerilor Articulare

Prețul inițial a fost: 204,99 lei.Prețul curent este: 164,99 lei. TVA inclus

Economisești 40,00 lei

Mai puțin de 5,49 lei per zi de tratament!

-23%
NOU!
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN MARIN TIP 1 SI 3 - PURE PEPTIDE® 10000mg

Asigura 10.000 mg colagen hidrolizat intr-o singura cupa de 25 ml

Sustine frumusetea pielii, parului si a unghiilor

Reduce semnele vizibile ale imbatranirii precum riduri, cute si pliuri

Hidrateaza pielea din interior catre exterior

Mentine elasticitatea si fermitatea pielii

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 149,97 lei. TVA inclus

Economisești 46,02 lei

Mai puțin de 4,99 lei per zi de tratament!

-26%
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN HIDROLIZAT TIP 1 ȘI 3 PURE PEPTIDE® DIN SURSE MARINE CU 10.000 MG

*Susține Hidratarea Pielii din Interior spre Exterior

*Menține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Ajută la îmbunătățirea Texturii Pielii

*Întărește Părul și Unghiile

*Contribuie la Reducerea Căderii Părului

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 51,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

-24%
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN LICHID CU 10.000 MG DE ORIGINE VEGANĂ

*Adjuvant Eficient în Îngrijirea Pielii, a Părului și a Unghiilor

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Întărește Părul și Unghiile

*Contribuie la Reducerea Căderii Părului

*Îmbogățește volumul Părului și îi conferă strălucire și vigoare

Prețul inițial a fost: 189,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 45,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *