Astăzi, ai TRANSPORT GRATUIT PRIN GLS 🚚 la toate PRODUSELE - Folosește codul 0TRANSPORT Cumpără Acum!

Vitamina D – beneficii, alimente bogate și simptomele unui deficit

vitamina d beneficii si surse

Vitamina D sau „vitamina soarelui”, cum ne place să o numim, este un nutrient foarte important pentru sănătatea noastră. Cu dozele optime de vitamina D în organism, pielea noastră vă fi sănătoasă, părul bogat, iar oasele puternice. 

Acum că vremea rece se instalează, ușor-ușor, trebuie să fim mult mai atenți la cum ne asigurăm că avem suficientă vitamina D în organism. Putem apela la alimente, dar cum nu sunt foarte multe variante, cel mai bine e să integrezi suplimente nutritive în rutina ta zilnică. 

Simptomele deficitului de vitamina D nu sunt prea plăcute și ne poate afecta sănătatea organismului și frumusețea pielii. Ca să nu ajungi să te confrunți cu o astfel de problemă, cel mai important este să știi cum să ai grijă de tine și cum poți obține o cantitate optimă de vitamina D.

Hai să descoperim în continuare care sunt principalele beneficii ale vitaminei D, să vedem câteva semne că ai lipsă de vitamina D și ce alimente și suplimente îți recomandăm pentru a scăpa de deficit. 

Ce este vitamina D?

vitamina d beneficii sanatate

Vitamina D este una dintre cele mai importante vitamine pentru funcționarea normală a organismului nostru. Face parte din categoria vitaminelor solubile în grăsimi, iar printre principalele beneficii regăsim întărirea oaselor, calmarea inflamațiilor și protejarea pielii. 

Vitamina D se sintetizează la nivelul intestinelor din alimentație, și la nivelul pielii, de la soare. Se sintetizează în două forme, D3 și D2, ambele fiind mai departe modificate de către rinichi. Este un nutrient esențial, iar asta pentru că organismul nu îl poate produce de unul singur, ci o face doar cu ajutorul soarelui și a nutriției adecvate. 

Vitamine si minerale pentru buna functionare a organismului

-26%
NOU!
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 51,00 lei

-23%
NOU!
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4,99 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 149,97 lei. TVA inclus

Economisești 46,02 lei

-13%
NOU!
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 6,49 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 224,22 lei.Prețul curent este: 194,98 lei. TVA inclus

Economisești 29,24 lei

-24%
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 189,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 45,00 lei

Beneficiile vitaminei D

Fiind o vitamină esențială pentru organism, aceasta are extrem de multe beneficii atât pentru sănătatea generală, cât și pentru frumusețea pielii și a părului. Hai să le luăm pe rând și să descoperim cum te poate ajuta. 

Beneficii pentru sănătate

ce este vitamina d
 • Menține sănătatea oaselor – vitamina D are un rol crucial în procesul de menținere al sănătății oaselor. Acesta ajută la absorbția calciului în oase, menținând un nivel optim al acestui mineral. Pe lângă asta, vitamina D lucrează foarte bine și cu alte minerale și vitamine precum: magneziu, vitamina K și fosfor. 
 • Susține sistemul imunitar – vitamina D este importantă pentru sistemul nostru imunitar. Celulele noastre imune conțin receptori pentru vitamina D, așadar s-a demonstrat că vitamina D este foarte importantă pentru a prevenii răspunsurile inflamatorii. 
 • Ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge – diabetul apare în urma unui dezechilibru de insulină din organism care face ca rezistența la insulină să crească. Vitamina D3 este necesară în acest proces pentru că stimulează celulele pancreatice să secrete insulină în timp ce stabilizează acest proces. 
 • Protejează inima – contribuția vitaminei la menținerea în parametrii optimi a presiunii arteriale și scăderea răspunsului inflamator face ca vitamina D să fie benefică pentru un sistem cardiovascular sănătos. 
 • Îmbunătățește concentrarea și memoria – cercetătorii au descoperit în  nenumărate rânduri că vitamina D este benefică pentru funcția cognitivă. Aceasta reduce considerabil nivelul de stres oxidativ, fapt care face ca procesele de concentrare și memorare să fie mai eficiente.
 • Îmbunătățește starea de spirit – vitamina D stimulează activitatea glandelor endocrine și susține producția de neurotransmițători. Datorită acestui fapt, vitamina D poate să ne îmbunătățească starea de spirit. 

Beneficii pentru piele

vitamina d beneficii piele
 • Previne îmbătrânirea prematură a pielii – numeroasele studii efectuate asupra efectelor benefice ale vitaminei D au concluzionat că aceasta este de nelipsit în rutina antiîmbătrânire. Forma activă a vitaminei D este cea care susține regenerarea celulară și repararea pielii.
 • Oferă fermitate pielii – colagenul este cel care întărește structura pielii, însă vitamina D e nutrientul care stimulează producția naturală de colagen. Un nivel optim de vitamina D îmbunătățește elasticitatea pielii, oferindu-i strălucire.
 • Protejează pielea și reduce inflamația – proprietățiile antiinflamatoare ale vitaminei D contribuie benefic la protejarea pielii și reducerea inflamțiilor. Vitamina D poate fi de ajutor în afecțiuni precum psoriazis
 • Protejează pielea de acțiunile stresului oxidativ – acțiunea antioxidantă a vitaminei D protejează pielea de radicalii liberi. Radicalii liberi formează stresul oxidativ, și fără o protecție adecvată, acești vor îmbătrâni pielea prematur. 

Cum recunoști un deficit de vitamina D?

Deficitul de vitamina D este o problemă destul de des întălnită, însă simptomele severe apar doar la o parte din cei care se confruntă cu lipsa acesteia. Există mai multe cauze care duc la instalarea unui deficit, principalele fiind: evitarea expunerii la soare, afecțiuni precum obezitate sau diabet de tip 2 sau vârsta înaintată.

Odată ce lipsa de vitamina D se instalează, apar mai multe semne prin care îți poți da seama că ceva nu este în regulă cu organismul tău. Cele mai frecvente simptome ale deficitul de vitamina D sunt: 

 • oboseala și senzația de extenuare 
 • osteoporoza sau slăbiciunea oaselor 
 • insomnie 
 • aritmie 
 • depresie 
 • artrită 
 • șanse mari de declanșarea a bolilor cardiovasculare, diabet, sau boli infecțioase 
 • dureri cronice 
 • debutul afecțiunilor pielii (psoriazis)

Cum te asiguri că ai suficientă vitamina D în organism?

În primul rând, expunerea la soare este importantă, însă fără abuz din cauza daunelor pe care razele uv le pot face. Alte modalități simple prin care îți poți asigura o doză optimă de vitamina D este prin alimentație și, bineînțeles, prin suplimente. 

Uite câteva alimente bogate în vitamina D: ulei din ficat de cod, solom, pește spadă, ton, sardine, caviar, ficat de vită sau lapte. 

vitamina d in organism

Dacă variantele alimentare prezentate nu sunt pe placul tău sau dacă vrei să te asiguri că atingi doza zilnică necesară, atunci suplimentele sunt o variantă sigură și foarte eficientă. Dacă îți dorești un supliment cu vitamina D pentru sănătatea generală a organismului, poți apela la capsule cu un conținut bogat de vitamina D, practice și ușor de consumat. 

Pentru sănătatea pielii, noi îți recomandăm un complex care să conțină și vitamina D, un complex cu colagen lichid, vitamine și minerale pentru piele. În gama noastră ai o gamă variantă de produse cu colagen și vitamina D pe care poți conta. 

Recomandari premium pe baza de colagen si vitamina D pentru sanatate si frumusete

-12%
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 6,32 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 215,99 lei.Prețul curent este: 189,66 lei. TVA inclus

Economisești 26,33 lei

-20%
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 5,49 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 204,99 lei.Prețul curent este: 164,99 lei. TVA inclus

Economisești 40,00 lei

-26%
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 51,00 lei

-24%
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 189,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 45,00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *