Astăzi, ai TRANSPORT GRATUIT PRIN GLS 🚚 la toate PRODUSELE - Folosește codul 0TRANSPORT Cumpără Acum!

Păr deteriorat și vârfuri fragile – cauze și remedii

par deteriorat

Părul este bogăția femeilor. Fie el scurt, lung, drept, ondulat sau vopsit în culori îndrăznețe, părul este arma secretă a femeilor, cel care le dezvăluie frânturi din personalitatea lor. Chiar și cu toată grija pe care i-o oferim, putem avea oricând surpriza să constatăm că avem de-a face cu un păr deteriorat și vârfuri despicate. 

Dacă te afli aici, sigur te confrunți cu păr deteriorat și ești în căutare de soluții pentru a remedia această problemă repede și eficient. Însă pentru a știi cum să remediezi problema, este foarte important să cunoști cauza.

Să descoperim, așadar, care este motivul pentru care părul se deteriorează și vârfurile se rup, de ce se produce acest fenomen și cum îl putem opri. 

Păr deteriorat: principalele cauze

un par deshidratat se usuca si se deterioreaza mai repede

Foarte multe femei se confruntă cu această problemă a părului deteriorat. Motivele pentru care vârfurile încep să se despice, iar părul devine tot mai aspru la atingere sunt, în principal, cauzate de modalitatea în care avem grijă de podoaba noastă capilară. Iată care sunt cele mai comune cauze ale unui păr uscat și deteriorat

Daune provocate de produse și modul de îngrijire

Părul poate fi abuzat fizic, chiar dacă sună amuzant sau greu de crezut. Utilizarea excesivă a instrumentelor de stilizare cu căldură, spălatul mult prea des pe cap, ba chiar și uscatul cu prosopul și pieptănatul pot fi dăunătoare dacă punem prea multă presiune pe păr și tragem foarte tare de el. Toate aceste acțiuni pe care le facem efectuăm asupra părului nostru îl pot deteriora cu ușurință. 

Să nu uitam de efectele nefericite provocate de acțiunea chimicalelor asupra părului. Tratamentele și vopsitul sau decoloratul excesiv pot slăbi firul de păr, deteriorându-l și uscându-l. 

Nivelul de hidratare

Bineînțeles, dacă părul tău este foarte uscat, firele vor deveni tot mai fragile, astfel tot mai predispuse spre a se rupe. De aceea, este foarte important să îți menții părul hidratat. Persoanele cu părul creț sau ondulat au toate șansele să se confrunte cu un păr uscat, iar din acest motiv, ele trebuie să acorde și mai multă atenție hidratării corespunzătoare.

Cum știu dacă părul meu este deteriorat?

Părul deteriorat este uscat, aspru la atingere și se încâlcește foarte ușor. De asemenea, părul deteriorat este lipsit de strălucire și de vitalitate. Să nu uitam de vârfurile despicate, care se rup cu ușurință. Dacă ai observat că firele de păr care îți cad sunt mult mai scurte decât părul tău, sunt fragile și despicate, părul este, cu siguranță deteriorat. 

Remedii pentru părul deteriorat

remedii par deteriorat

Dacă părul tău a ajuns la punctul în care se rupe ușor, asta înseamnă că răul a fost deja făcut. Partea bună este că poți să remediezi problema în acest punct și să eviți să se înrăutățească. Metoda abordată este simplă: proteine și hidratare. 

1. Hidratarea

Hidratarea este cheia pentru a remedia un păr deteriorat. Folosește o mască de păr care hidratează intens, folosește un balsam intens hidratant sau un spray cu utilizare zilnică. De asemenea, este important să știi că nutrienții nu trebuie neglijați. Biotina este recunoscută pentru acțiunea benefică asupra părului, iar colagenul este, și el, un nutrient hrănitor pentru păr. 

2. Proteinele

Folosește produse cât mai bogate în proteine și alte ingrediente benefice pentru reconstrucția firelor de păr. Produsele de acest tip sunt benefice și pentru întărirea părului și protejarea acestuia față în momentul utilizării instrumentelor de stilizare cu căldură.

Ține mine, pentru rezultate cât mai bune, aceste două tratamente trebuie combinate. Prea multă proteină usucă părul, deci e nevoie de hidratare pentru ca tratamentul cu proteine să fie eficient. 

Mască naturală pentru păr deteriorat

masca par deteriorat

Există o mulțime de produse pentru păr deteriorat, dar măștile sunt printre cele mai apreciate. Pe lângă un tratament pentru păr deteriorat sau o mască pentru păr deteriorat din comerț, poți opta și pentru măștile naturale, făcute din ingrediente pe care sigur le aia acasă. Uite câteva exemple:

  • Ulei de cocos – uleiul de cocos este excelent pentru hidratarea intensă și regenerarea acestuia. Acesta conține acizi grași, vitamina E care hidratează firul de păr în profunzime și îi oferă un filtru de protecție împotriva razelor UV. Aplică uleiul pe vârfuri și lasă-l să acționeze 10 minute pentru cele mai bune rezultate.
  • Avocado și ulei de avocado – avocado este plin de vitamine, minerale și acizi grași care hrănesc în profunzime firul de păr. Nutrienții din ulei sigilează cuticula firului de păr și îl protejează. Poți aplica ulei de avocado direct pe păr sau îl poți combina cu puțin ulei de măsline pentru extra hidratare și strălucire. Lasă-l să acționeze pentru minimum 10 minute, iar după clătește părul.
  • Oțet din cidru de mere – nu este un ulei, însă beneficiile oțetului din cidru de mere sunt excelente pentru păr. Acesta este adesea utilizat pentru descâlcirea părului foarte încurcat, dar și pentru calmarea firelor rebele. Oțetul din cidru de mere curăță firul de păr și încurajează creșterea. Lasă-l în păr maximum 10 minute și clătește-l cu apă caldă.

Pot preveni deteriorarea părului pe viitor?

Da, cu siguranță, dar asta doar dacă ai grijă de părul tău și îl îngrijești corespunzător. Adoptarea unor obiceiuri sănătoase în îngrijirea părului poate preveni deteriorarea acestuia. 

Iată câteva sfaturi: 

  • Dacă nu poți renunța la aparatele de styling cu căldură, obișnuiește-te să folosești protecție termică. Produsele de acest gen, pe lângă faptul că îți protejează părul, oferă acestuia și nutrienți pentru a fortifica firul. 
  • Părul trebuie tuns regulat. Majoritatea experților în domeniu recomandă tăierea vârfurilor la fiecare 6-8 săptămâni. În acest fel vei evita ca vârfurile părului să se despice și să se deterioreze. 
  • Consumă colagen. Suplimentele cu colagen pentru păr oferă organismului aminoacizii esențiali pentru formarea cheratinei, proteina principală a firului de păr. Un supliment cu colagen lichid hidrolizat de tip 1 și 3 aduce foarte multe beneficii părului. 

Ai grija de parul tau cu ajutorul suplimentelor din gama Swedish Collagen

-20%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Colagen Hidrolizat Tip 1 și 3 Pure Peptide® - 12.500 mg

Reduce Semnele Vizibile ale îmbătrânirii pielii (Riduri, Cute, Pliuri)

*Hidratează Eficient Pielea din Interior către Exterior

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Ajută la Încetinirea procesului de Îmbătrânire a Pielii

*Ajută la Reducerea Durerilor Articulare

Prețul inițial a fost: 204,99 lei.Prețul curent este: 164,99 lei. TVA inclus

Economisești 40,00 lei

Mai puțin de 5,49 lei per zi de tratament!

-26%
NOU!
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN MARIN TIP 1 SI 3 - PURE PEPTIDE® 2500mg

*Stimuleaza cresterea parului si intareste firul de par

*Imbogateste volumul parului pentru un aspect frumos si sanatos

*Contribuie la sanatatea scalpului

*Poate combate caderea parului

Asigura doza zilnica de Biotina dintr-o singura cupa de 25 ml

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 51,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

-26%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN HIDROLIZAT TIP 1 ȘI 3 PURE PEPTIDE® DIN SURSE MARINE CU 10.000 MG

*Susține Hidratarea Pielii din Interior spre Exterior

*Menține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Ajută la îmbunătățirea Texturii Pielii

*Întărește Părul și Unghiile

*Contribuie la Reducerea Căderii Părului

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 51,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

-24%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN LICHID CU 10.000 MG DE ORIGINE VEGANĂ

*Adjuvant Eficient în Îngrijirea Pielii, a Părului și a Unghiilor

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Întărește Părul și Unghiile

*Contribuie la Reducerea Căderii Părului

*Îmbogățește volumul Părului și îi conferă strălucire și vigoare

Prețul inițial a fost: 189,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 45,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *