Ceaiuri benefice pentru piele

Ceaiuri benefice pentru piele

O modalitate prin care putem să ne facem pielea să aibă un aspect mai tânăr și sănătos este consumul de ceai. Mai ales în această perioadă friguroasă este băutura perfectă care ne poate aduce beneficii pentru piele și ne poate ajuta și să avem pielea mai sănătoasă.

Cei care consumă ceai zilnic știu de beneficiile pe care ceaiurile pot să le aibă asupra organismului nostru. Sunt totuși mai puțini care cunosc efectele acestuia asupra sănătății pielii.

Atunci când alegem să consumăm ceaiuri în timpul zilei adăugăm automat mai multă apă în dietă. Asta ne ajută să prevenim deshidratarea, care este un aspect important atunci când e vorba de îngrijirea pielii.

Pe lângă faptul că ceaiul ne oferă hidratare, acesta are și alte numeroase proprietăți care ne aduc beneficii. Printre acestea se află:

  • Ceaiurile conțin polifenoli, antioxidanți care au efect antiinflamator. Conform unui studiu, aceștia ajută de asemenea la combaterea excesului de sebum și previne astfel înfundarea porilor și apariția acneei. Polifenolii și flavonoidele, care sunt o subclasă de polifenoli susțin sănătatea intestinelor. Asta asigură sănătatea pielii noastre din interior.
  • Ceaiurile au taninuri, care sunt un țesut vegetal natural ce contribuie la eliminarea radicalilor liberi ce pot avea un efect negativ asupra sănătății pielii și a sănătății generale;
  • Acestea au în componența lor o catehină care se numește EGCG și care are proprietăți antioxidante. Ajută de asemenea în lupta contra radicaliilor liberi și studiile spun că hidratează pieleea și previne formarea ridurilor.

Principalele ceaiuri pentru o piele sănătoasă

Sunt anumite ceaiuri care pot să ne pot ajuta la îngrijirea pielii. Principalele sunt:

Ceaiul de mușețel

Cum somnul este extrem de important atunci când vine vorba de un ten sănătos, ceaiul de mușețel este util în acest sens. Acest ceai poate fi util în combaterea cearcănelor și în reducerea aspectului obosit. Aceste pliculețe pot fi puse în zona cearcănelor pentru efectele dorite.

Deoarece acest ceai are proprietăți calmante, ajută la vindecarea pielii iritate și roșii. Pe lângă asta, ceaiul de mușețel promovează relaxarea și somnul și conține quercetină, ce ajută la protejarea pielii împotriva daunelor provocate de soare. Motivul este că are proprietăți antioxidante puternice.

Ceaiul de iasomie

Ceaiuri benefice - Ceaiul de iasomie

Pe lângă mirosul divin al acestuia, acest ceai are de asemenea proprietăți antioxidante puternice și antibacteriene care mențin sănătatea sistemului imunitar. Ceaiul de iasomie ajută la relaxarea și dilatarea vaselor de sânge, ceea ce asigură că pielea are un aport bogat de sânge cu toți nutrienții săi.

Iasomie se știe că ajută la prevenirea semnelor îmbătrânirii, frunzele sale fiind benefice pentru vindecarea rănilor, demonstrându-se de asemenea că este utilă în tratarea afecțiunilor pielii precum acneea.

Ceaiul verde

Acest ceai este una dintre cele mai consumate băuturi din întreaga lume. Acesta este bogat în antioxidanți care ajută la protejarea împotriva daunelor provocate de soare. Știm că expunerea excesivă la soare poate să crească apariția cancerului de piele și să îmbătrânească prematur pielea.

Datorită faptului că nu este fermentat, ceaiul verde își păstrează mai mulți polifenoli naturali. Sunt păstrați astfel între 60%-80% din cei mai studiați polifenoli care ne numesc catechine. EGCG este cea mai studiată dintre cele patru catechine pentru efectele benefice pe care le are asupra pielii.

Este un puternic antiinflamator și ajută la reducerea daunelor care sunt cauzate de stresul oxidativ datorită expunerii la razele soarelui și a altor expuneri care dăunează sănătății precum poluarea.

Mai multe studii susțin că ceaiul verde poate să prevină cancerul de piele indus de razele UV. Sunt mai multe studii epidemiologice care ilustrează că ceaiul verde are efecte protectoare asupra pielii.

Pentru oricine tolerează ceaiul verde, aceasta este o băutură care nu doar că are efecte benefice asupra pielii, dar și a sănătății generale.

Ceai din frunze de mure

Acest ceai este considerat un superaliment datorită faptului că este bogat în vitamina C. A fost demonstrat că băutura aceasta are proprietăți anticancerigene, dar și antimicrobiene. Acesta a fost folosit și pentru a trata afecțiuni ale pielii precum ulcerele cutante și psoriazisul.

Ceaiul alb

Ceaiul acesta elegant, delicat, care are o aromă discretă are un impact major asupra semnelor vizibile ale îmbătrânirii. Conform studiilor, acesta poate să ajute la minimalizarea ridurilor și la reducerea inflamației. Tot acest studiu a realizat că dacă se consumă ceai alb poate ajutăm oprirea descompunerii colagenului și a elastinei din piele (componente esențiale pentru păstrarea pielii tinere și sănătoase).

Produsele care au în componența lor ceai alb sunt de asemenea benefice la reducerea daunelor produse de stresul oxidativ.

Ceaiul de mentă

Acest ceai este cunoscut pentru beneficiile sale asupra stomacului. Ceaiul de mentă are în componența sa mentol, ceea ce îl face benefic pentru pielea grasă prin încetinirea producerii de ulei prin încurajarea reînnoirii celulelor.

Celulele moarte ale pielii și sebumul în exces și înfundarea porilor cu acestea este cauza principală a acneei.

Menta s-a demonstrat că este utilă și în tratarea afecțiunilor de mâncările ale pielii, precum dermatita și eczema, iar acestea pot să ajute la controlul îmbătrânirii pielii.

Ceaiul negru

Datorită faptului că este bogat în antioxidanți, ceaiul verde ajută de asemenea în lupta contra radicalilor liberi. Încurazează un sistem imunitar sănătos datorită conținutului ridicat de cofeină, iar asta previne apariția virușilor și a răcelii, care pot să afecteze negativ pielea.

Concluzie și recomandări

Sunt mai multe modalități prin care putem să avem grijă de pielea noastră, iar una dintre acestea este consumul de ceai cu beneficii asupra pielii. Sunt mai multe variante de unde putem alege, în funcție de preferințe. Sunt unele totuși care sunt mai benefice decât altele, precum ceaiul verde, pe care s-au elaborat numeroase studii care ajung la aceeași concluzie.

Aceste ceaiuri sunt benefice datorită componenței lor, dar și pentru că ne oferă hidratare suplimentară, care este benefică pentru piele.

Produsele noastre cu colagen asigură de asemenea un plus de hidratare pielii și conține nutrienți care sunt necesari în prevenirea aspectelor îmbătrânirii și în păstrarea unui ten sănătos și strălucitor.

Începe să iei acțiuni de prevenire pentru a-ți păstra pielea radiantă! Alege varianta cea mai potrivită pentru tine.

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN HIDROLIZAT TIP 1 ȘI 3 PURE PEPTIDE® - 12.500 MG

*Reduce Semnele Vizibile ale îmbătrânirii pielii

*Hidratează Eficient Pielea din Interior către Exterior

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Îmbogățește volumul Părului și îi conferă strălucire

*Ajută la Reducerea Durerilor Articulare

189,66 lei TVA inclus

Economisești 26,33 lei

Mai puțin de 6,32 lei per zi de tratament!

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Colagen Hidrolizat Tip 1 și 3 Pure Peptide® - 12.500 mg

Reduce Semnele Vizibile ale îmbătrânirii pielii (Riduri, Cute, Pliuri)

*Hidratează Eficient Pielea din Interior către Exterior

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Ajută la Încetinirea procesului de Îmbătrânire a Pielii

*Ajută la Reducerea Durerilor Articulare

164,99 lei TVA inclus

Economisești 40,00 lei

Mai puțin de 5,49 lei per zi de tratament!

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN HIDROLIZAT TIP 1 ȘI 3 PURE PEPTIDE® DIN SURSE MARINE CU 10.000 MG

*Susține Hidratarea Pielii din Interior spre Exterior

*Menține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Ajută la îmbunătățirea Texturii Pielii

*Întărește Părul și Unghiile

*Contribuie la Reducerea Căderii Părului

144,99 lei TVA inclus

Economisești 51,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN LICHID CU 10.000 MG DE ORIGINE VEGANĂ

*Adjuvant Eficient în Îngrijirea Pielii, a Părului și a Unghiilor

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Întărește Părul și Unghiile

*Contribuie la Reducerea Căderii Părului

*Îmbogățește volumul Părului și îi conferă strălucire și vigoare

144,99 lei TVA inclus

Economisești 45,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

  • https://www.aveeno.com/journal/your-new-spin-tea-time-4-best-teas-skin-health
  • https://richskxn.co.uk/blogs/skincare-bible/8-teas-for-healthier-glowing-skin
  • https://www.artoftea.com/blogs/health-lifestyle/best-teas-for-healthy-glowing-skin
  • https://timesofindia.indiatimes.com/life-style/beauty/9-herbal-teas-that-are-good-for-skin-and-hair/articleshow/47329526.cms
  • https://www.womenshealthmag.com/beauty/a19931317/teas-for-better-skin/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *