Uleiuri naturale pentru par sanatos

Uleiuri naturale pentru par sanatos

Uleiurile esentiale sunt folosite de secole pentru a promova o crestere sanatoasa a parului, precum si pentru a imbunatati sanatatea generala a acestuia. Uleiurile acestea provin din plante care au in componenta lor compusi naturali care pot sa aduca numeroasa beneficii asupra parului si a scalpului. Sunt mai multe astfel de uleiuri. Printre acestea se afla:

Acesta este utilizat pentru capacitatea sa de stimulare a cresterii parului si de imbunatatire a circulatiei la nivelul scalpului. Pe langa asta, acesta ajuta la echilibrarea uleiurilor naturale ale scalpului, ceea ce poate preveni matreata si uscaciunea. 

Uleiuri naturale pentru par – uleiul de menta

Acest ulei este considerat un stimulent natural de crestere a parului. Acesta ajuta la revigorarea scalpului, la promovarea fluxului sanguin, ceea ce incurajeaza cresterea parului. 

Uleiuri naturale pentru par – uleiul de lavanda

Uleiul de lavandiu este un remediu natural care este bine cunoscut pentru cresterea parului. Acesta stimuleaza cresterea parului si calmeaza scalpul, ceea ce ajuta la combaterea unor afectiuni ale scalpului, precum si a matretii. Se aplica inainte de spalarea pe cap si se lasa sa actioneze cel putin o ora. 

Uleiuri naturale pentru par – uleiul de lemn de cedru

Uleiuri naturale pentru par – uleiul de lemn de cedru

Acest ulei este un ulei natural util pentru calmarea scalpului si pentru stimularea cresterii parului. Promoveaza totodata un mediu sanatos al scalpului deoarece controleaza productia excesiva de ulei. Se foloseste uleiul de lemn de cedru pentru un par sanatos prin amestecarea catorva picaturi si se maseaja scalpul. Se lasa cel putin o ora inainte de spalare sa actioneze. 

Uleiuri naturale pentru par – uleiul de jojoba

Uleiul de jojoba este un ulei excelent pentru hidratarea scalpului si promovarea cresterii firului de par. Acesta este de asemenea util la impiedicarea cadereii parului prin reducerea fragilitatii acestuia. Timpul de actionare este similar cu cel in cazul celor de mai sus, cel putin o ora inainte de spalare. 

Este important sa luam in considerare faptul ca uleiurile esentiale trebuie diluate mereu cu un ulei purtator precum uleiul de cocos, deoarece acestea au o concentratie foarte mare si pot sa irite pielea daca sunt folosite fara a fi diluate. Este de asemenea indicat sa folosim o cantitate mica de ulei pe piele inainte sa-l folosim pe par, pentru a ne asigura ca nu avem o reactie alergica la ulei. 

Pe langa uleiurile esentiale de mai sus, sunt si cateva uleiuri naturale care se pot folosi pentru a promova un par sanatos. Acestea sunt:

Uleiuri naturale pentru par – uleiul de argan

Uleiul de argan are o cantitate mare de vitamina si antioxidanti ce potsa ajute la hranirea scalpului si a parului. Este de asemenea cunoscut pentru repararea parului fragil, ceea ce poate ajuta la imbunatatirea elasticitatii parului si a incretirii acestuia. Se aplica o cantitate mica pe varfurile parului si se urca pana la radacini. Se lasa sa actioneze cel putin o ora inainte de spalarea pe cap. 

Uleiuri naturale pentru par – uleiul de nuca de cocos

Uleiul natural este un ulei excelent de folosit pentru hidratarea scalpului si a parului. Este cunoscut si pentru a repara parul deteriorat, precum si pentru reducerea incretirii si imbunatatirea elasticitatii parului. Se aplica o cantitate moderata pe varfurile parului si se urca pana la radacini. Se lasa sa actioneze cel putin timp de o ora inainte de spalare.

Uleiul de migdale

Uleiul de migdale este un ulei natural care are o cantitate bogata de vitamine si minerale, ceea ce ajuta la imbunatatirea sanatatii parului. Acesta poate sa hidrateze scalpul si parul, ceea ce promoveaza cresterea parului. Tot asa, se aplica o cantitate mica pe varfurile parului si se urca pana la radacini. Se lasa sa actioneze timp de o ora inainte de spalare. 

Uleiul de ricin

Uleiul de ricin este excelent pentru promovarea cresterii parului. Este cunoscut si pentru repararea parului deteriorat. Astfel ajuta la reducerea incretirii si la imbunatatirea elasticitatii parului. Se foloseste aceeasi metoda de aplicare si se lasa sa actioneze timp de o ora inainte de spalare. 

Uleiul de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este un ulei natural care poate sa ajute la echilibrarea uleiurilor naturale ale scalpului, precum si la combaterea matretii. Ajuta la promovarea cresterii parului si poate sa imbunatateasca sanatatea generala a acestuia. Se foloseste aceeasi metoda de aplicare precum in cazurile de mai sus. 

Pe langa utilizarea uleiurilor esentiale naturale, sunt si alte lucruri pe care putem sa le facem pentru a promova cresterea parului, precum ar fi:

Alte obiceiuri pentru un par sanatos

O dieta bogata in minerale si vitamine poate sa ajute la cresterea sanatoasa a parului. Alimentele care au un continut mare de vitamine, fier si proteine pot aduce numeroase beneficii parului.  

Exercitiile regulate pot sa ajute la cresterea fluxului sanguin catre scalp, ceea ce promoveaza de asemenea cresterea sanatoasa a parului. 

Evitarea produselor cu caldura care pot sa duca la deteriorarea parului. Aceste produse il fac sa devina uscat. Daca sunt folosite astfel de produse, este indicat sa se foloseasca productie termica, precum si sa se foloseasca un nivel de caldura scazut. 

Concluzie și recomandări

Este important sa luam in considerare faptul ca desi uleiurile esentiale au numeroase beneficii, este important sa le folosim cu moderatie si sa luam in considerare si alte aspecte. Cum ar fi un stil de viata sanatos. Este totodata important sa folosim alaturi de uleiurile esentiale si un ulei purtator pentru a evita iritarea, precum uleiul de cocos sau cel de masline. 

Pentru a oferi nutrienti esentiali parului si a-I stimula cresterea putem de asemenea sa incepem sa luam colagen, care aduce numeroase beneficii parului. Alege varianta ideala pentru tine din gama noastra de colagen.

  • https://www.webmd.com/beauty/natural-oils
  • https://www.healthline.com/health/essential-oils-for-hair-growth
  • https://www.alyaka.com/en-eu/blogs/alyaka-magazine/10-best-essential-oils-for-hair-growth-health
  • https://wellnessmama.com/beauty/essential-oils-for-hair/
  • https://www.bebeautiful.in/all-things-hair/everyday/9-essential-oils-for-hair-growth-and-health
  • https://www.idiva.com/beauty/hair/essential-hair-oils/18044034
  • https://gyalabs.com/pages/guide-oils-for-haircare-hair-growth
  • https://www.mdhair.co/article/best-essential-oils-for-healthy-hair
  • https://www.greenpeople.co.uk/blogs/the-beauty-hub/choosing-the-right-essential-oils-for-your-hair
  • https://www.rockymountainoils.com/blogs/essential-oil-basics/best-essential-oils-for-hair-and-scalp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *