Astăzi, ai TRANSPORT GRATUIT PRIN GLS 🚚 la toate PRODUSELE - Folosește codul 0TRANSPORT Cumpără Acum!

Lavanda – beneficii pentru par

lavanda beneficii par

Lavanda este ste denumita stiintific Lavanda Augustifolia. Aceasta are un miros dulce, floral si distinct care poate sa induca instantaneu relaxarea. Aceasta poate sa ne calmeze si sa creeze un sentiment de bunastarea si armonie.

Aceasta floare era pretuita de Regina Elisabeta, o folosea in parfumurile si in ceaiurile sale. Uleiul a fost considerat chiar un antiseptic in timpul primului razboi mondial. Lavanda are si numeroase beneficii in ceea ce priveste sanatatea parului.

2148606040

Lavanda este folosita drept tratamente pentru par de zeci de ani. Aceasta are proprietati antibacteriene, antiinflamatorii si anxiolitice care ajuta la imbunatatirea sanatatii parului. Aceasta previne moartea foliculilor de par si asigura o hidratare profunda a acestuia. Protejeaza de asemenea parul de daunele cauzat de caldura si mediu.

Majoritatea oamenilor considera parfumul de lavanda relaxant, insa exista si alte moduri in care planata aceasta poate sa hraneasca mintea si corpul. Uleiul esential de lavanda are in componenta sa diversi compusi naturali care au tot fost cercetati. Compusii acestia au numeroase proprietati de vindecare ce pot sa ajute la gestionarea matretii.

Un studiu realizat in 2014 asupra ingredientelor din diverse mostre de ulei esential optinut din plante de lavanda a identificat compusi care au numeroase beneficii. Printre acestea se afla:

Curatarea si prevenirea infectiilor

Un compus natural care se gaseste in uleiul esential de lavanda, linaloolul, este un antiseptic eficient care se foloseste in multe produse cosmetice. Este si un insecticid cunoscut care este utilizat pe scara larga in produsele de combatere a daunatorilor. Sunt studii care sustin ca poate sa ajute la prevenirea si tratarea infestarilor cu paduchi.

Calmarea iritatiilor si mancarimilor

Uleiul de lavanda are proprietati analgezice si antiinflamatorii care pot sa calmeze pielea iritata. Tot mai multe studii sustin acest lucru. Atat linaloolul, cat si acetatul de linalil s-au dovedit a fi eficiente la ameliorarea durerii si a iritatiei.

Stimularea cresterii parului

ulei de lavanda

Este considerat ca uleiul de lavanda ajuta la cresterea parului. Un studiu din 2016 a sustinut eficacitatea uleiului de lavanda pentru ingrosarea parului, prevenirea caderii acestuia si cresterea sa.

Uleiul de lavanda ajuta si la amplificarea stralucirii parului, la conditionarea acestuia. Este folosita in combinatie cu alte ingrediente in sampoanele de calitate superioara.

Relaxarea corpului si a mintii

Este tot mai cunoscut faptul ca reducerea stresului poate sa fie o modalitate de imbunatatire a starii naturale de sanatate. Acest lucru include si calmarea simptomelor matretii. Sunt numeroase grupuri medicale ce recunosc eficienta compusilor din uleiul de lavanda linalol la combaterea anxietatii, reducerea agitatiei si a nelinistii.

Sunt necesare mai multe cercetari privind mecanismele exacte care sunt implicate, insa unele studii spun si ca acesti compusi, precum si altii din uleiul esential de lavanda pot sa reduca la reducerea depresiei si a anxietatii prin interactiunea lor cu sistemul nervos central.

Inlocuirea mirosul medicamentos al sampoanelor anti-matreata

Uleiul de lavanda are un parfum incantator. Astfel, contribuie la reducerea mirosului neplacut al majoritatii sampoanelor pentru matreaata. Atunci cand persoanele cu probleme mari cu matreata, produsele anti-matreata sunt folosite regulat si mirosul de lavanda poate sa le faca mai placut de utilizat.

Atunci cand uleiul de lavanda este adaugat intr-un sampon de combatere a matretii, acesta ii ofera acestuia un miros proaspal, natural si subtil, ce este cautat in parfumuri si produse cosmetice din lumea intreaga.

Masajul cu ulei de lavanda

ulei lavanda

Atunci cand facem masaj cu ulei de lavanda este important sa ne pieptanam parul si sa-l impartim in sectiuni. Este recomandat sa masam doua picaturi de ulei de lavanda pe o sectiune, folosind miscari circulare, timp de 2 minute, pentru a ajuta uleiul de lavanda sa patrunda in cel mai profund stat dermic al scalpului si in foliculii de par.

Se repeta procesul pe tot scalpul. Se iau 10 picaturi de ulei de lavanda in palme si se trec aceastea prin firele de par. Se leaga parul intr-un coc si se asteapta pentru cel putin 30 de minute inainte de spalarea parului.

Folosirea uleiului de lavanda ca serum

Uleiul de lavanda poate fi folosit ca serum. Aroma frumoasa a uleiului de lavanda adauga un efect calmant, previne nevoia de parfum si face parul stralucitor.

Adaugarea uleiului de lavanda in produsele pentru par

Adaugarea uleiului de lavanda in produsele pentru par pot sa aiba numeroase efecte benefice. Adaugarea catorva picaturi de ulei de lavanda in balsamul, samponul sau serul de par poate sa ne ajute sa avem parte de beneficiile pe care uleiul de lavanda le are asupra parului.

Achizitionarea produselor cu ulei de lavanda

produse cu lavanda

Daca dorim sa beneficiem de avantajele pe care uleiul de lavanda le aduce sanatatii parului, putem sa cumparam produse care au in componenta lor acest ulei. Astfel eliminam procesul prin care adaugam noi uleiul de lavanda in produsele de ingrijire a parului.

Masti de par cu ulei de lavanda

Folosirea uleiului de lavanda in mastile pentru par este o modalitate excelenta de a beneficia de avantajele uleiului de lavanda. Masca de par cu ulei de lavanda ajuta la hidratarea si conditionarea in profunzime a parului deteriorat si uscat. Se aplica masca pe scalp si pe firele de par si se maseaza bine. Se lasa masca sa actioneze timp de 30 de minute inainte de spalare si se face aceasta rutina saptamanal.

Concluzie și recomandări

Uleiul de lavanda are numeroase beneficii asupra sanatatii parului nostru. Printre aceste beneficii se afla si hidratarea parului, lucru care este asigurat si de includerea colagenului in rutina noastra. Colagenul din gama noastra are si alte beneficii datorita numerosilor nutrienti care se gasesc in componenta sa.

Alege varianta care ti se potriveste cel mai bine si fa-ti parul sa radieze!

Suplimente naturale pentru un par bogat si stralucitor

-12%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN HIDROLIZAT TIP 1 ȘI 3 PURE PEPTIDE® - 12.500 MG

*Reduce Semnele Vizibile ale îmbătrânirii pielii

*Hidratează Eficient Pielea din Interior către Exterior

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Îmbogățește volumul Părului și îi conferă strălucire

*Ajută la Reducerea Durerilor Articulare

Prețul inițial a fost: 215,99 lei.Prețul curent este: 189,66 lei. TVA inclus

Economisești 26,33 lei

Mai puțin de 6,32 lei per zi de tratament!

-26%
NOU!
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN MARIN TIP 1 SI 3 - PURE PEPTIDE® 2500mg

*Stimuleaza cresterea parului si intareste firul de par

*Imbogateste volumul parului pentru un aspect frumos si sanatos

*Contribuie la sanatatea scalpului

*Poate combate caderea parului

Asigura doza zilnica de Biotina dintr-o singura cupa de 25 ml

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 51,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

-26%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN HIDROLIZAT TIP 1 ȘI 3 PURE PEPTIDE® DIN SURSE MARINE CU 10.000 MG

*Susține Hidratarea Pielii din Interior spre Exterior

*Menține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Ajută la îmbunătățirea Texturii Pielii

*Întărește Părul și Unghiile

*Contribuie la Reducerea Căderii Părului

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 51,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

-24%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN LICHID CU 10.000 MG DE ORIGINE VEGANĂ

*Adjuvant Eficient în Îngrijirea Pielii, a Părului și a Unghiilor

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Întărește Părul și Unghiile

*Contribuie la Reducerea Căderii Părului

*Îmbogățește volumul Părului și îi conferă strălucire și vigoare

Prețul inițial a fost: 189,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 45,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

  • https://www.lovebeautyandplanet.com/us/en/the-love-beauty-planet-movement/our-purpose/our-blog/lavender-oil-for-hair.html
  • https://www.kamaayurveda.com/blog/lavender-oil-for-hair
  • https://www.stylecraze.com/articles/lavender-oil-for-hair/
  • https://hellojupiter.com/learn/ingredients/lavender-for-hair-and-scalp-care-how-it-helps
  • https://www.byrdie.com/lavender-oil-for-hair-5204196
  • https://neofollics.com/blogs/articles/lavender-oil-for-the-hair?currency=RON
  • https://doctor.ndtv.com/living-healthy/5-reasons-why-you-must-use-lavender-oil-for-your-hair-1809718
  • https://www.healthshots.com/beauty/natural-cures/lavender-oil-uses-6-benefits-of-lavender-oil-for-hair-and-skin/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *