Pielea este un organ sensibil care are nevoie de ingrijire si de atentie pentru a ramane sanatoasa. Una dintre cele mai frecvente afectiuni dermatologice care apare indiferent de pigmentul pielii este acneea.
Chiar daca nu reprezinta un motiv de ingrijorare si nu afecteaza starea generala de sanatate, acneea poate avea impact psihologic care duce la scaderea stimei de sine si la evitarea interactiunilor sociale.
Culoarea pielii este determinata de gena si de expunerea la soare. Melanina este pigmentul responsabil pentru culoare pielii, parului si ochilor si este produsa de celule numite melanocite, care se gasesc in epiderma pielii. Cu cat exista mai multa melanina in piele, cu atat pielea este inchisa la culoare.
Atunci cand apare, acneea nu tine cont de varsta si culoarea pielii, de aceea este des intalnita atat in randul adolescentilor, cat si al adultilor, cu nuanta pielii deschisa sau inchisa. Desi exista o multitudine de produse cosmetice si tratamente disponibile pentru ingrijirea tenului acneic, nu toate sunt recomandate pentru pielea cu pigment inchis.
Afla in cele ce urmeaza ce este mai exact acneea, ce simptome produce, precum si care sunt cele mai utile remedii naturale recomandate pentru ingrijirea tenului acneic cu pigment inchis.
Despre acnee si ce semne produce

Acneea este o afectiune dermatologica inflamatorie a pielii care provoaca aparitia punctelor negre, cosuri sau postule, in special la nivelul fetei, umerilor, spatelui, gatului sau bratelor, deoarece aceste zone prezinta cele mai multe glande sebacee.
Acneea se manifesta cel mai adesea in randul tinerilor, in special in perioada pubertatii, insa poate afecta persoanele de toate varstele. Leziunile acneice pot fi de mai multe tipuri, variind in dimensiune si culoare.
Cele mai frecvente semne si simptome sunt:
- Puncte albe si negre care apar la suprafata pielii
- Mici umflaturi dureroase
- Cosuri cu puroi in varf
- Noduli vizibili la suprafata pielii
- Chisturi.
Diferente in aspectul acneei pe tenul cu pigment deschis si inchis

Asa cum am mentionat anterior, acneea este o afectiune dermatologica care poate afecta persoanele cu orice nuanta a pielii, indiferent daca aceasta este deschisa sau inchisa la culoare. Cu toate acestea, exista anumite diferente in modul in care acneea se manifesta la suprafata pielii in functie de pigmentul tenului.
Una dintre principalele semne ale acneei este hiperpigmentarea post-inflamatorie care apare atunci cand un cos sau o leziune s-a vindecat. Pentru tenul cu pigment inchis, hiperpigmentarea post-inflamatorie poate fi mai vizibila decat la tenul deschis, deoarece melanina produsa de organism in exces pentru a cicatriza leziunea, poate cauza o decolorare mai pronuntata a pielii.
De asemenea, cicatricile pot fi mai evidente si pronuntate pe tenul cu pigment inchis.
Spre desosebire de tenul cu pigment deschis, unde porii dilatati sunt mai vizibili si roseata mai pronuntata, in cazul tenului acneic cu pigment inchis, porii dilatati sunt mai putini evidenti datorita melaninei care poate masca acest aspect.
Remedii naturale pentru imbunatatirea texturii tenului acneic cu pigment inchis
Mai puțin de 4,74 lei per zi de tratament!
Prețul inițial a fost: 149,97 lei.142,47 leiPrețul curent este: 142,47 lei. TVA inclusEconomisești 7,50 lei
Mai puțin de 4,43 lei per zi de tratament!
Prețul inițial a fost: 139,99 lei.132,99 leiPrețul curent este: 132,99 lei. TVA inclusEconomisești 7,00 lei
Mai puțin de 4,43 lei per zi de tratament!
Prețul inițial a fost: 139,99 lei.132,99 leiPrețul curent este: 132,99 lei. TVA inclusEconomisești 7,00 lei
Mai puțin de 8,50 lei per zi de tratament!
Prețul inițial a fost: 268,78 lei.255,34 leiPrețul curent este: 255,34 lei. TVA inclusEconomisești 13,44 lei
Metode de ingrijire pentru tenul acneic cu pigment inchis
Fiecare persoana are o piele diferita care necesita o abordare personalizata.
Ingrijirea adecvata a tenului acneic este importanta pentru a controla productia excesiva de sebum si a reduce inflamatia, prevenind astfel evolutia raspandirii cosurilor, a postulelor si a altor leziuni asociate acneei.
Iata ce poti face pentru a ingriji corespunzator tenul acneic cu pigment inchis:
- Curata delicat tenul de doua ori pe zi, dimineata si seara, cu un produs bland de curatare care contine acid salicilic sau peroxid de benzoil. Aceste doua ingrediente pot ajuta la controlul sebumului si la deschiderea porilor.
- Aplica zilnic o crema hidratanta pe baza de colagen, retinol, acid hialuronic si vitamina C pentru a restabili pH-ul natural al pielii si a evita productia excesiva de sebum
- Foloseste produse cosmetice noncomedogenice, cu textura lejera si usoara, pentru a preveni blocarea porilor
- Pastreaza lenjeria de par si prosoapele curate, pentru a evita transferul de bacterii pe zona afectata de acnee
- Mentine un stil de viata sanatos cu o alimentatie echilibrata si somn adecvat, deoarece acesti factori pot influenta starea de sanatate a pielii.
Remedii naturiste pentru tenul acneic cu pigment inchis

Sanatatea tenului acneic se intretine atat prin folosirea produselor de ingrijire corespunzatoare, cat si printr-o dieta sanatoasa, bogata in vitamine si minerale.
In unele cazuri, acneea si alte imperfectiuni ale tenului pot fi consecintele unei stari de sanatate precare, care are la baza un regim alimentar deficitar in vitamine, minerale si nutrienti esentiali.
Iata nutrientii de care are nevoie tenul cu tendinta acneica pentru a-si recapata luminozitatea si frumusetea naturala:
- Vitamina C
Vitamina C este recunoscuta pentru beneficiile sale pe care le are asupra intregului organism si a imunitatii. Este un lucru stiut ca vitamina C face adevarate minuni la nivelul pielii si a tenului acneic in general, deoarece, datorita proprietatilor sale antioxidante si antiinflamatorii, ajuta la sintetizarea colagenului, amelioreaza inflamatiile si estompeaza petele rosii cauzate de acnee.
In plus, reda luminozitatea naturala si imbunatateste nuanta tenului cu pigment inchis.
- Vitamina B7 (Biotina)
Dintre toate vitaminele din complexul de B-uri, vitamina B7 (biotina) este cea mai importanta din punct de vedere dermatologic. Aceasta intra in structura de baza a pielii, prevenind aparitia afectiunilor dermatologice precum dermatita sau acnee.
Biotina nu este recomandata doar pentru ingrijirea tenului acneic cu pigment inchis, ci si pentru stimularea cresterii parului, atat la adolescenti, cat si la adulti. Exista numeroase surse naturale de biotina, insa concentratiile sale sunt relativ reduce in produsele naturale.
Printre alimentele care contin biotina se afla ficatul, rosiile, salata verde, morcovii, capsune, oua, castraveti si banane. Pentru a-ti asigura doza zilnica de vitamina B7, poti opta pentru varianta suplimentelor alimentare sub forma lichida cu absorbtie rapida si eficienta, datorita formulei sale lichide hidrolizate.
- Acid Hialuronic
Acidul Hialuronic este o molecula din structura pielii care mentine nivelul optim de hidratare al celulelor pielii, in timp ce ajuta la imbunatatirea texturii acesteia.
Pentru tenul acneic, este esential un aport zilnic de acid hialuronic pentru a preveni deshidratarea barierei protectoare a pielii. Astfel, procesul de regenerare a pielii afectate de acnee este mai rapid si sunt reduse semnele vizibile ale imbatranirii.
- Colagen
In industria produselor de ingrijire a tenului, colagenul castiga tot mai mult teren datorita beneficiilor multiple pe care le are asupra pielii, indiferent de tipul acesteia.
Te intrebi de ce produsele pe baza de colagen au efect vizibil asupra tenului? Raspunsul este simplu: colagenul este cea mai abundenta proteina structurala din organism, prezenta in proportie de 70% la nivelul pielii. Colagenul confera structura si contribuie la mecanica, organizarea si forma pielii.
Tipul de colagen hidrolizat 1 si 3 contine toti aminoacizii esentiali care actioneaza din interior spre exterior pentru a mentine fermitatea, elasticitatea si frumusetea pielii, in timp ce sustine procesul de regenerare a tenului acneic care se confrunta cu cicatrici si leziuni post-inflamatorii.
Varianta colagenului hidrolizat sub forma de peptide asigura o absorbtie rapida si eficienta in organism care, prin actiunea ingredientelor, previne aparitia afectiunilor dermatologice, reduce semnele vizibile ale imbatranirii si protejeaza frumusetea naturala a tenului cu pigment inchis.
Colagen pentru Frumusețe
Mai puțin de 5,22 lei per zi de tratament!
Prețul inițial a fost: 164,99 lei.156,74 leiPrețul curent este: 156,74 lei. TVA inclusEconomisești 8,25 lei
Colagen pentru Frumusețe
Mai puțin de 4,59 lei per zi de tratament!
Prețul inițial a fost: 144,99 lei.137,74 leiPrețul curent este: 137,74 lei. TVA inclusEconomisești 7,25 lei
Colagen pentru Frumusețe
Mai puțin de 4,59 lei per zi de tratament!
Prețul inițial a fost: 144,99 lei.137,74 leiPrețul curent este: 137,74 lei. TVA inclusEconomisești 7,25 lei
Colagen pentru Frumusețe
Mai puțin de 4,59 lei per zi de tratament!
Prețul inițial a fost: 144,99 lei.137,74 leiPrețul curent este: 137,74 lei. TVA inclusEconomisești 7,25 lei