Astăzi, ai TRANSPORT GRATUIT PRIN GLS 🚚 la toate PRODUSELE - Folosește codul 0TRANSPORT Cumpără Acum!

Tot ce trebuie să știi despre îngrijirea tenului uscat

sfaturi pentru ingrijirea tenului uscat

Dintre toate tipurile de ten, cel uscat dă cele mai mari bătăi de cap când vine vorba de găsirea produselor ideale pentru îngrijire. Tenul uscat are nevoi speciale și, mai ales, are nevoie de produse care să fie blânde cu pielea. E nevoie de hidratare, este nevoie de protecție, este nevoie de multă atenție pentru a nu-l irita. Deci îngrijirea tenului uscat necesită multă informare și atenție.

Dar nu-ți face griji, am pregătit pentru tine un ghid care să cuprindă cele mai importante aspecte când vine vorba de îngrijirea tenului uscat.

Află care sunt caracteristicile principale ale unui astfel de tip de piele, care sunt factorii de risc și cum ar trebui să arate o rutină ideală pentru îngrijirea tenului uscat.

Ai tenul uscat?

ingrijirea tenului uscat

Persoanele care au tenul uscat au pielea fragilă și subțire. Principala caracteristică a unui astfel de tip de ten este aspectul aspru, deshidratat și fără strălucire. Persoanele cu ten uscat au porii foarte mici, iar sebumul aproape că lipsește. Tenul uscat se confruntă rare ori cu acnee sau puncte negre tocmai datorită secreției mică de sebum.

Pielea uscată se înroșește și se irită ușor. Pielea uscată poate provoca uneori mâncărimi, ba chiar se poate descuama. Tenul este mult mai vulnerabil în fața factorilor nocivi precum razele UV, motiv pentru care acesta este predispus la îmbătrânirea prematură. Fără o atenție deosebită pentru îngrijirea tenului uscat, ridurile și liniile fine vor apărea mult mai repede pe chip. 

Gama premium de colagen pentru frumusetea pielii tale

-12%
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 6,32 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 215,99 lei.Prețul curent este: 189,66 lei. TVA inclus

Economisești 26,33 lei

-23%
NOU!
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4,99 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 149,97 lei. TVA inclus

Economisești 46,02 lei

-26%
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 51,00 lei

-13%
NOU!
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 6,49 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 224,22 lei.Prețul curent este: 194,98 lei. TVA inclus

Economisești 29,24 lei

Tenul uscat este genetic sau este provocat de anumiți factori?

Aspectul pielii este, și el, influențat de predispoziția genetică, așadar poți moșteni tenul uscat. Totuși, trebuie să știi că tenul se poate modifica pe parcursul anilor din cauza anumitor factori externi. Dacă ai un ten mixt sau normal, acesta se poate transforma într-un ten uscat. Iară care sunt factorii care ar putea provoca această schimbare:

  • Dieta săracă în nutrienți benefici
  • Fumatul 
  • Schimbările hormonale
  • Folosirea unor produse cosmetice nepotrivite sau agresive 
  • Expunerea la soare fără protecție 
  • Mediul uscat, lipsit de umiditate

Ten uscat sau ten deshidratat?

Există o confuzie generată de acești doi termeni, iar majoritatea persoanelor au tendința să pună un „egal” între uscat și deshidratat. Dar tenul uscat nu înseamnă deshidratat. Un ten uscat este, automat, deshidratat, însă la fel de bine și un ten gras poate fi deshidratat. Tenul uscat este lipsit de sebum și ulei, iar tenul deshidratat nu are suficient de multă apă. Tenul uscat este în permanență uscat, iar cel deshidratat este așa doar pentru o anumită perioadă. 

Îngrijirea tenului uscat - rutina perfectă

tenul uscat are nevoie de hidratare si protectie sporita

Rutina de îngrijire a unui ten uscat are câțiva pași foarte importanți pe care trebuie să îi urmezi atât dimineața cât și seara. 

Dimineața trebuie să înceapă cu o curățare a tenului pentru a scăpa de orice impurități. Alege un produs pe bază de ulei, care să fie blând cu pielea ta și să nu-ți provoace niciun fel de iritație. Poți aplica, ulterior, un toner pentu a fi sigură că tenul a rămas perfect curățat. Un toner cu efect hidratant este ideal pentru pielea uscată.

Acum pasul cel mai important este crema hidratantă. Poți folosi un serum cu acid hialuronic pentru a menține apa în piele și o cremă emolientă pentru o extra hidratare. Ca ultim pas în rutina ta de dimineață este crema cu factor de protecție solară, extrem de importantă pentru a te proteja de efectele nocive ale razelor UV. 

Seara repeți primi pași și îți cureți tenul în profunzime, dar înainte îndepărtezi machiajul pe care l-a purtat pe parcursul zilei. Poți să îți exfoliezi tenul în cadrul rutinei de seară pentru a scăpa de celulele moarte, dar nu de mai mult de două ori pe săptămână. De asemenea, seara ai nevoie de o cremă intens hidratantă, care să îți mențină pielea hrănită pe tot parcursul nopții.

În rutina de seară a tenului uscat se potrivește foarte bine și un supliment cu colagen hidrolizat lichid pentru piele. Colagenul reface țesuturile pielii și îi menține elasticitatea, protejându-te de îmbătrânirea prematură. De asemenea, acidul hialuronic din compoziție îți va hidrata pielea din interior, menținând-o așa pentru mai mult timp. 

Îngrijirea tenului uscat nu a fost niciodată mai ușoară. De produsele pentru îngrijire te ocupi tu, de suplimentele nutritive ne ocupăm noi.

Recomandari premium pentru hidratarea tenului uscat de la interior spre exterior

-20%
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 5,49 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 204,99 lei.Prețul curent este: 164,99 lei. TVA inclus

Economisești 40,00 lei

-17%
Livrare Gratuita
BESTSELLER

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 174,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 30,00 lei

-26%
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 51,00 lei

-24%
Livrare Gratuita
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 189,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 45,00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *