Vergeturi – de ce apar și cum scapi de ele cu un tratament naturist?

vergeturi

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN HIDROLIZAT TIP 1 ȘI 3 PURE PEPTIDE® - 12.500 MG

*Reduce Semnele Vizibile ale îmbătrânirii pielii

*Hidratează Eficient Pielea din Interior către Exterior

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Îmbogățește volumul Părului și îi conferă strălucire

*Ajută la Reducerea Durerilor Articulare

189,66 lei TVA inclus

Economisești 26,33 lei

Mai puțin de 6,32 lei per zi de tratament!

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Colagen Hidrolizat Tip 1 și 3 Pure Peptide® - 12.500 mg

Reduce Semnele Vizibile ale îmbătrânirii pielii (Riduri, Cute, Pliuri)

*Hidratează Eficient Pielea din Interior către Exterior

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Ajută la Încetinirea procesului de Îmbătrânire a Pielii

*Ajută la Reducerea Durerilor Articulare

164,99 lei TVA inclus

Economisești 40,00 lei

Mai puțin de 5,49 lei per zi de tratament!

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN HIDROLIZAT TIP 1 ȘI 3 PURE PEPTIDE® DIN SURSE MARINE CU 10.000 MG

*Susține Hidratarea Pielii din Interior spre Exterior

*Menține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Ajută la îmbunătățirea Texturii Pielii

*Întărește Părul și Unghiile

*Contribuie la Reducerea Căderii Părului

144,99 lei TVA inclus

Economisești 51,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

COLAGEN LICHID CU 10.000 MG DE ORIGINE VEGANĂ

*Adjuvant Eficient în Îngrijirea Pielii, a Părului și a Unghiilor

*Susține Elasticitatea și Fermitatea Pielii

*Întărește Părul și Unghiile

*Contribuie la Reducerea Căderii Părului

*Îmbogățește volumul Părului și îi conferă strălucire și vigoare

144,99 lei TVA inclus

Economisești 45,00 lei

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Vergeturile sunt semne care se regăsesc pe corpul multor persoane, care apar în urma  unui proces prin care pielea se extinde brusc. Fie că este vorba de vergeturi roșii sau albe, acestea nu sunt un motiv de speriat pentru că nu sunt semnul vreunei boli și nici nu afectează sănătatea în vreun fel. Totuși, majoritatea femeilor sunt extrem de deranjate de aspectul inestetic al vergeturilor și depun eforturi pentru a le estompa. 

Femeile și adolescenți sunt cei mai predispuși să se confrunte cu această problemă, iar asta pentru că organismul este într-o continuă schimbare. Corpul adolescenților este într-o continuă dezvoltare, iar femeile trec prin mai multe schimbări, în special în perioada sarcinii, motiv pentru care se confruntă mai des cu vergeturi. 

După cum am menționat, vergeturile nu sunt un motiv de îngrijorarea, însă pot crea probleme de încredere dacă sunt considerate inestetice. Așadar, dacă te întrebi cum scapi de vergeturi, avem noi o soluție naturistă pentru tine. Dar înainte de a-ți dezvălui soluția noastră, trebuie, mai întâi să înțelegi ce sunt, mai exact, vergeturile, câte tipuri există și de ce apar. Hai să aflăm împreună din paragrafele de mai jos. 

De ce apar vergeturile?

Vergeturile sunt linii lungi, sub forma unor cicatrici, care apar de-a lungul pielii. Acestea se formează în urma unor procese care au forțat pielea să se întindă prea mult. Din cauza acestor factori cate au forțat pielea, fibrele de colagen și elastină se rup, iar vergeturile apar în urma procesului de recuperare al pielii. 

tipuri de vergeturi

Cele mai comune cauze pentru care apar vergeturile sunt: 

 

  • fluctuații bruște și rapide de greutate 
  • sarcina – vergeturile apar fie în timpul sarcinii, fie imediat după naștere 
  • pubertatea – creșterea rapidă din această perioadă și numeroasele schimbări suprasolicită pielea 
  • diverse afecțiuni medicale sau folosirea unor creme care scad nivelul de colagen din sânge (creme cu corticosteroid) 

Cum se formează vergeturile?

Pielea este formată din 3 straturi: epiderma, derma și stratul subcutanat. Fiecare strat al pielii are un rol diferit, însă pielea are un rol de apărare în organism. Responsabilă de apariția vergeturilor este derma, deoarece la nivelul acesteia se află fibrele cu colagen. Odată ce derma se întinde prea tare iar fibrele se rup, apar aceste cicatrici denumite vergeturi. 

Vergeturi pe picioare? Vergeturi pe abdomen?

Vergeturile pot apărea pe mai multe zone ale corpului și pot fi de mai multe tipuri. Cel mai adesea apar pe brațe, pe picioare, pe spate, pe abdomen, pe trunchi, pe fese sau pe șolduri. La femei, vergeturile apar și pe sâni destul de frecvent. 

Vergeturile în sarcină sunt cel mai des întâlnite la femei. Acestea apar în urma măririi abdomenului pentru a face loc bebelușului. Acestea sunt cel mai des întâlnite în ultimul trimestru de sarcină. 

Tipuri de vergeturi

Am menționat la începutul acestui articol că există două tipuri de vergeturi: roșii sau vergeturi albe. În funcție de tipul de vergeturi cu care te confrunti, vindecarea acestora este posibilă sau nu. Iată care este diferența între cele două. 

Vergeturi roșii – acestea debutează imediat după ruperea fibrelor de colagen din derm. Apar sub formă de linii lungi de culoare roșie, sunt încrețite, active și se întind ușor. Aceste tipuri de vergeturi sunt în faza incipientă, deci sunt mult mai ușor de estompat. 

Vergeturile albe – acest tip de vergeturi apare în urma „cicatrizării” complete a vergeturilor roșii. Sunt lipsite de pigment și au aspectul unei cicatrci. Acestea vor rămâne pe corp pe tot parcursul vieții, însă aspectul lor poate fi îmbunătățit. 

Există semne care să prevestească apariția vergeturilor?

Trebuie să te gândești că în momentul în care corpul tău trece printr-o schimbare majoră, posibilitatea ca vergeturile să apară crește considerabil. În stadiul inițial, porțiunea de piele care a fost supusă întinderii bruște va căpăta un aspect ușor roșiatic, ba chiar poate prezenta mâncărimi sau iritații. Ulterior vei observa cum pe pielea ta apar primele linii fine, de culoare roșiatică sau maro, în funcție de pigmentul pielii tale. 

Cum scapi de vergeturi?

Din păcate, vergeturile nu pot fi vindecate complet, în special cele mature, de culoare albă. Totuși există posibilitatea ca aspectul acestora să fie estompat. În acest caz, poți apela la proceduri care să te ajute sau la un tratament naturist pentru vergeturi

Tratament cu IPL (lumina intens pulsată)

Acest tip de tratament stimulează creșterea nivelului de colagen și elastină de la nivelul pielii, fiind eficient pentru reducerea aspectului vergeturilor. Se recomandă folosirea acestui tratament pe vergeturile roșii, care pot fi estompate cu ușurință. 

Microdermabraziune

Este o practică des utilizată și în tratamentul cosmetic. Acest tratament special presupune utilizarea unui dispozitiv cu cristale mici asupra pielii. Aceste cristale au efect de exfoliere, îndepărtând un strat fin de piele și încurajează dezvoltarea unui nou strat, mai elastic.

Creme topice

Aplicarea unor creme topice poate fi benefică pentru estomparea vergeturilor. Poți apela cu încredere la creme cu retinozi, derivate din vitamina A. Retinoizii ajută la reconstrucția colagenului, încurajând pielea să își recapete elasticitatea. De asemenea, cremele cu ulei de cocos, aloe vera sau ulei de măceșe pot fi benefice în estomparea vergeturilor.  

cum scapi de vergeturi

Tratament naturist pentru vergeturi

Având în vedere că ruperea fibrelor de colagen este cauza apariției vergeturilor, ce alt tratament mai bun decât un supliment cu colagen pentru piele există?

Colagenul este componenta esențială pentru o piele frumoasă și elastică, iar în lipsa acesteia pot apărea riduri și, bineînțeles, vergeturi. Din păcate nivelul de colagen al organismului nostru scade considerabil pe măsură ce îmbătrânim, așadar este nevoie să acționăm cât mai repede pentru a menține cantitatea optimă de colagen în organism. 

Dacă vrei să reduci aspectul neplăcut al vergeturilor, îți recomandăm să apelezi cu încredere la suplimente cu colagen de tip 1 și 3 pentru piele și să acționezi din interior, direct de la sursa problemei. 

Vergeturile pot fi prevenite?

Alimentația trebuie să fie echilibrată, iar în dieta ta este nevoie de surse bogate de vitamine și minerale, în special de vitaminele A și C, zinc și siliciu. Sportul este benefic în acest caz și, cel mai important, nu uita de cele 8 pahare cu apă pe zi. 

Poți să te ferești cât mai mult de vergeturi, însă acest lucru nu presupune doar aplicarea unor creme cu acțiune locală, ci presupune adoptarea unui stil de viață sănătos și echilibrat. Trebuie să te asiguri că pielea ta este hidratată și îngrijită corespunzător pentru a-și menține elasticitatea. 

Referințe

https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/vergeturile-ce-sunt-si-din-ce-cauza-apar-sarcina-tratament-si-preventie

https://www.medicalnewstoday.com/articles/283651#causes

https://www.healthline.com/health/stretch-markshttps://www.webmd.com/beauty/what-are-stretch-marks

https://www.byrdie.com/stretch-mark-treatments-4843512

https://www.healthline.com/health/inner-thigh-stretch-marks

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/stretch-marks/symptoms-causes/syc-20351139

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *