🌟 10% Reducere la toate produsele din stoc, Folosește codul: VARA10 pentru o frumusețe de invidiat! ✨ Comandă Acum! 🎉

Te confrunți cu eczeme? Iată principalele tipuri și ce tratament naturist este recomandat

despre eczeme

Eczema este o afecțiune a pielii cu care te poți confrunta în oricare perioadă din viața ta, fie că vorbim despre perioada copilăriei, adolescenței sau chiar la maturitate. Această problemă de piele este mult mai frecventă în rândul persoanelor care au o piele sensibilă, foarte uscată. 

Dacă vreodată te-ai confruntat sau te confrunți în prezent cu eczemă, știi cât de supărătoare pot fi senzațiile pe care aceasta le provoacă la nivelul pielii. Eczema nu este o afecțiune care să ne facă rău, dar simptomele sale sunt supărătoare, iar semnele pe care le lasă pe piele pot afecta stima de sine, în special dacă petele apar pe față sau în zone vizibile. 

Hai să descoperim împreună care sunt principalele tipuri de eczemă, care sunt principalele cauze care duc la apariția acestei probleme și ce remedii naturiste sau sfaturi poți aplica pentru a reduce din iritații și mâncărimi. 

Ce este eczema?

eczema cauze

Când vorbim despre eczeme, nu ne referim neapărat la o anumită afecțiune în parte. Eczema este un termen colectiv pentru a descrie mai multe probleme de piele care cauzează simptome precum inflamații, roșeață, piele uscată sau descuamarea pielii. Orice tip de dermatită sau orice erupție cutanată însoțită de mâncărime poate fi numită eczemă. 

Această problemă apare cu precădere în cazul bebelușilor și a copiilor, deoarece pielea lor este mult mai sensibilă decât a adulților. Chiar și așa, eczemele apar și la adulți, iar simptomele sunt ceva mai agresive în cazul acestora.

Eczema debutează cu o inflamație care este localizată în primul strat al pielii. Odată ce bariera protectoare a pielii este distrusă, pielea se usucă și devine mult mai sensibilă, astfel că apar primele reacțiile inflamatorii și mâncărimile. 

Suplimente pe baza de colagen si nutrienti benefici pentru ameliorarea afectiunilor dermatologice

-12%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 6,32 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 215,99 lei.Prețul curent este: 189,66 lei. TVA inclus

Economisești 26,33 lei

-20%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 5,49 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 204,99 lei.Prețul curent este: 164,99 lei. TVA inclus

Economisești 40,00 lei

-23%
NOU!

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4,99 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 149,97 lei. TVA inclus

Economisești 46,02 lei

-13%
NOU!

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 6,49 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 224,22 lei.Prețul curent este: 194,98 lei. TVA inclus

Economisești 29,24 lei

Tipuri de eczeme

Există mai multe tipuri de eczeme, iar acestea depind de mai mulți factori precum vârsta și locul de pe corp pe care apar:

 • Eczema atopică, cunoscută mai frecvent sub numele de dermatită atopică, este cea mai comună formă de eczemă. Aceasta este mult mai frecventă la bebeluși, dar poate apărea și în cazul adulților. 
 • Eczema mâinilor, apare preponderent la adulți și este cauzată de mediul de muncă, în general. Dacă mâinile se află constant în contact cu apa sau alte produse care slăbesc bariera protectoare a pielii, pielea se va usca și va produce mâncărimi și iritații. 
 • Eczema de contact,  este provocată de anumite substanțe care irită pielea.
 • Eczema dishidronică, debutează în urma unei perioade stresante sau ca efect advers al alergiilor. Apare pe picioare și în zona degetelor și provoacă mâncărimi supărătoare. 
 • Eczema discoidă,  apare în cazul adulților și se manifestă prin pete roșii, circulare, care formează curste și provoacă mâncărimi. Acest tip de eczeme apare pe picioare. 
 • Eczema seboreică,  apare în special la nivelul scalpului și pe față. Este mult mai frecventă la bebeluși și la bărbații adulți. 
 • Eczema varicoasă, se localizează în zona gambelor și apare din cauza circulației sanguine deficitare. 

Principalele simptome ale eczemei

tipuri de eczema

Simptomele eczemei pot fi acute sau cronice. Mâncărimile și curta care apare la nivelul pielii sunt simptome periodice, care apar și reapar ca răspuns la anumiți factori.

Iată alte semne și simptome ale eczemelor: 

 • Inflamațiile la nivelul pielii, piele roșie și umflată 
 • Mâncărimi 
 • Cruste la nivelul pielii 
 • Piele uscată care se decojește 
 • Schimbări de culoare și textură la nivelul pielii. 
 • Sensibilitate la utilizarea anumite produse de îngrijire
 • În cazul dermatitei atopice, pot apărea și simptome mai severe precum: febră, oboseală sau probleme respiratorii. 

Cauze și factori de risc pentru eczeme

Eczema se localizează pe primul strat al pielii, adică pe epidermă, la nivelul stratului de protecție. Acest strat este extrem de important pentru că ține microbii și bacteriile la distanță. În cazul persoanelor care suferă de eczeme, acest strat este foarte sensibil, iar bacteriile pot pătrunde prin el, cauzând eventualele inflamații și mâncărimi. 

Iată câteva cauze și factori de risc care duc la apariția eczemelor: 

 • Factori genetici. 
 • Producție de sebum scăzută. Acest lucru face ca pielea să fie foarte uscată și mult mai sensibilă. 
 • Imunitate scăzută. Un răspuns imunitar scăzut din partea organismului nu va lupta la fel de eficient împotriva infecțiilor și a inflamațiilor. â
 • Alergiile. Pot apărea reacții alergice la nivelul pielii în urma consumului anumitor alimente sau în urma expunerii la anumite substanțe. 
 • Fumatul sau expunerea la un nivel mare de poluare. 
 • Climatul rece. Oamenii care trăiesc într-un astfel de climat sunt predispuși la eczeme din cauza faptului că pielea este mai uscată și mai sensibilă. 

Sfaturi utile pentru ameliorarea simptomelor eczemei

ameliorarea eczemei

Până să ajungem la remediile naturiste pentru eczeme, este foarte important să reții că schimbările în alimentație sau adoptarea unor bune practici sunt, și ele, utile în tratarea eczemelor. 

1. Evită alimentele și factorii de mediu care îți pot provoca reacții alergice

Anumite alimente sau anumiți factori de mediu pot provoca reacții alergice care pot cauza eczeme. Produsele de îngrijire sau de curățenie care conțin multe chimicale, praful, polenul, glutenul, zahărul sau uleiurile rafinate pot provoca reacții alergice la nivelul pielii. 

2. O alimentație sănătoasă

O dietă sănătoasă, care să includă mai multe alimente care au un efect antiinflamator sau care pot reduce simptomele eczemei sunt acizi grași, probioticele, fibrele și antioxidanții.

3. Nu te scărpina

Mâncărimile cauzate de eczeme sunt neplăcute și este greu să reziști tentației de a-ți calma pielea scărpinându-te. Totuși, această practică duce la cauzarea unor răni deschise care vor permite pătrunderea bacteriilor și agravarea simptomelor.

4. Aplică o cremă topică

Caută o cremă sau un ulei care să îți calmeze pielea și să reduce din inflamații. Uleiul de lavandă, uleiul din arbore de ceai, untul de shea și uleiul de cocos sunt câteva dintre ingredientele benefice după care să te uiți atunci când alegi produse pentru pielea sensibilă. 

Remedii naturiste pentru eczeme

remedii naturiste pentru eczema

Printre principalele remedii naturiste pentru tratarea exemelor se află cremele topice cu extracte naturale, suplimentele cu antioxidanti și antiinflamatori, compresele cu apă rece pentru remedierea senzațiilor puternice de mâncărime și suplimentele cu colagen pentru piele.

Colagenul este cea mai abundentă proteina din organismul nostru, iar o mare parte din aceasta se regăsește la nivelul pielii. Colagenul este o parte componentă a pielii și este absolut crucial în procesul de vindecare.

Un supliment cu colagen te poate ajuta să accelerezi procesul de vindecare al pielii, îți menține pielea hidratată și te poate ajuta să ții sub control simptomele eczemei. 

Suplimentele cu colagen marca Swedish Collagen conțin și alte vitamine și minerale benefice pentru sănătatea și frumusețea pielii. Acesta au un efect antioxidant și intens hidratant, menținând pielea sănătoasă și frumoasă. 

Recomandari premium pentru o piele hidratata si vizibil mai luminoasa

-20%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 5,49 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 204,99 lei.Prețul curent este: 164,99 lei. TVA inclus

Economisești 40,00 lei

-17%
BESTSELLER

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 174,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 30,00 lei

-26%
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 195,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 51,00 lei

-24%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4,83 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 189,99 lei.Prețul curent este: 144,99 lei. TVA inclus

Economisești 45,00 lei

Referințe

https://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/eczema/eczema-causes#1

https://www.healthline.com/health/eczema

https://www.healthline.com/health/types-of-eczema

https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/9998-eczema

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *