-10% reducere la toate produsele! ✨ Revitalizează-ți frumusețea și sănătatea pielii! Comandă Acum!

Comedoanele inchise si deschise: Afla ce sunt si cum poti scapa de ele in mod natural

comedoane puncte negre

Sebumul este produs in mod natural de catre organism, avand rolul de a mentine pielea hidratata si, impreuna cu alte molecule de lipide, formeaza un strat protector la suprafata pielii.

Desi sebumul este important pentru sanatatea pielii, o cantitate prea mare sau prea mica poate duce la aparitia acneei, pielii grase, prurit, cosuri sau comedoane, cunoscute si sub denumirea de puncte negre sau albe.

Acumularea de sebum si de celule moarte in interiorul porilor afecteaza aspectul tenului, indiferent de tipul acestuia, determinand aparitia imperfectiunilor si a denivelarilor la nivelul pielii.

Tenul cu gras, cu tendinta acneica, este mai predispus la acumulari de sebum sub piele, insa, anumiti factori de risc pot favoriza aparitia acestuia, indiferent de tipul de piele.

Afla in urmatorul articol ce sunt comedoanele si cum se formeaza, care sunt cele mai eficiente metode pentru a preveni aparitia acestora, precum si remediile naturiste recomandate pentru tenul acneic, predispus la aparitia comedoanelor si a altor semne asociate.

ce sunt comedoanele

Comedoanele se formeaza ca urmare a acumularii de celule moarte ale pielii si sebum in interiorul porilor, avand aspect de microchisturi. Cel mai frecvent apar la persoanele cu tenul gras si se localizeaza pe gata, piept sau spate, adica in zonele care contin cele mai multe glande sebacee.

In functie de forma si de nuanta lor, comedoanele se impart in:

  • Comedoane deschise sau puncte negre: apar din cauza acumularii de sebum sub piele care, in contact cu oxigenul, se oxideaza si ii schimba nuanta de culoare inchisa spre negru
  • Comedoane inchise sau puncte albe: apar atunci cand porii sunt complet blocati, iar sebumul isi pastreaza culoarea alba din cauza ca nu a avut contact cu oxigenul.

Avand in vedere ca stratul de celule de la suprafata pielii cu exces de sebum este gros, comedoanele se extrag cu dificultate si, de multe ori, extragerea poate fi incompleta. Lasate netratate sau daca sunt stoarse agresiv, acestea pot forma cicatrici inestetice la nivelul fetei.

Cauzele aparitiei comedoanelor

cauze comedoane

Comedoanele apar atunci cand porii pielii sunt infundati cu sebum si celule moarte ale pielii. Daca pielea din dreptul porului infundat ramane deschisa, se formeaza un punct alb. In schimb, daca pielea ramane deschisa la varf, se formeaza puncte negre in urma expunerii la aer in urma careia capata o culoare neagra.

Exista numiti factori de risc care pot creste riscul de a dezvolta acnee si comedoane, precum:

  • Productia excesiva de sebum
  • Modificari hormonale din timpul pubertatii, menstruatiei sau in urma administrarii anticonceptionalelor orale
  • Acumularea de bacterii Propionibacterium acnes la nivelul pielii.

Unii specialisti sunt de parere ca aparitia acneei si a comedoanelor poate fi influentata de o alimentatie nesanatoasa bogate in alimente care cresc nivelul zaharului din sange.

Descopera cremele naturale de calitate premium din gama Swedish Colagen Deluxe

-35%
NOU!
CADOU

Mai puțin de 3.03 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 139.99 lei.Prețul curent este: 90.99 lei. TVA inclus

Economisești 49.00 lei

-35%
NOU!
CADOU

Mai puțin de 3.03 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 139.99 lei.Prețul curent este: 90.99 lei. TVA inclus

Economisești 49.00 lei

-35%
CADOU

Mai puțin de 5.82 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 268.78 lei.Prețul curent este: 174.71 lei. TVA inclus

Economisești 94.07 lei

Metode recomandate pentru a preveni si elimina comedoanele

metode de ingrijire a tenului acneic

Primul pas pentru a preveni si a elimina excesul de sebum care favorizeaza aparitia comedoanelor este curatarea adecvata a tenului. In functie de gravitatea problemei, exista mai multe solutii la care poti apela.

Specialistii in dermatologie recomanda folosirea produselor de curatare profesionale special concepute pentru tenul gras, pe baza de acid salicilic, acid mandelic si musetel, avand proprietati exfoliante si de purificare a pielii.

Dupa curatarea tenului, se aplica o crema hidratanta, pe baza de retinol, colagen, acid hialuronic si vitamina C care, prin actiunea lor complementara, ajuta la eliminarea celulelor moarte, regleaza secretia de sebum si contribuie la uniformizarea nuantei tenului.

Pentru pacientii care doresc extragerea comedoanelor, se recomanda ca aceasta procedura sa fie efectuata de un profesionist, pentru a evita raspandirea infectiei si, implicit, aparitia altor afectiuni dermatologice precum acnee sau noduli.

Extractia se poate face si manual acasa cu ajutorul unui dispozitiv numit comedon extractor, insa necesita multa atentie din partea persoanei care efectueaza extractia.

Dupa curatarea adecvata a tenului, dispozitivul se fixeaza si se apasa pe comedon, pentru a impinge pielea din jurul sau, eliminand astfel sebumul oxidat. In cazul comedoanelor inchise, este necesara crearea unui orificiu de eliminare a sebumului cu ajutorul unei lame de bisturiu steril.

Remedii naturale pentru un ten sanatos, luminos cu aspect radiant

remedii naturale pentru ten sanatos

O piele frumoasa si sanatoasa necesita o serie de obiceiuri de ingrijire si atentie acordata alimentatiei.

Curatarea regulata a tenului, exfolierea acestuia si aplicarea produselor de ingrijire adecvate sunt esentiale pentru a indeparta impuritatile, excesul de sebum si a preveni astfel aparitia acneei.

Totodata, alaturi de o rutina de curatare si ingrijire corespunzatoare, dieta echilibrata este esentiala pentru a-i asigura organismului toate vitaminele si toti nutrientii de care are nevoie pentru o piele sanatoasa.

Consumul de alimente bogate in vitamina C, A, D si zinc sunt esentiale pentru a mentine elasticitatea pielii si a tonusului natural.

In continuare iti prezentam cateva dintre remediile naturiste cu actiune benefica asupra tenului acneic:

  • Colagenul

Colagenul este o proteina esentiala care contribuie la structura si elasticitatea pielii. In cazul tenului acneic, colagenul ajuta la imbunatatirea tonusului si fermitatii pielii, grabind procesul de cicatrizare a tenului afectat de cosuri, comedoane, postule sau noduli asociati acneei.

  • Acid hialuronic

Acidul hialuronic este o molecula prezenta in mod natural in straturile pielii, cu rol de hidratare a epidermei. Chiar si pentru persoanele cu tenul acneic, hidtratarea tenului este importanta, deoarece previne productia excesiva de sebum si previne aparitia acneei.

De asemenea, acidul hialuronic poate avea efect de umplere a cicatricilor post-acneice, imbunatatind textura pielii.

  • Vitamina C

Vitamina E este recunoscuta pentru beneficiile sale asupra sistemului imunitar si sanatatii organismului in general. Vitamina C are proprietati antiinflamatorii si antioxidante care pot ajuta al reducerea inflamatiei asociate acneei si la protejarea pielii impotriva stresului oxidativ. Totodata, vitamina C contribuie la uniformizarea tonusului pielii si la reducerea hiperpigmentarii asociata cu tenul acneic.

  • Retinol

Retinolul este o forma a vitaminei A care sustine exfolierea celulara si ajuta la indepartarea celulelor moarte de la suprafata pielii, prevenind astfel blocarea porilor si formarea comedoanelor. Retinolul poate stimula productia de colagen si elastina, ajutand la regenerarea tesuturilor si la imbunatatirea aspectului cicatricilor post-acneice.

In plus, retinolul poate ajuta la reglarea productiei de sebum si diminuarea inflamatiei asociata cu acneea.

Suplimente naturale din gama Swedish Colagen pentru un ten vizibil intinerit

-10%
NOU!
CADOU

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4.49 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 149.97 lei.Prețul curent este: 134.97 lei. TVA inclus

Economisești 15.00 lei

-10%
CADOU
BESTSELLER

Mai puțin de 4.35 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 144.99 lei.Prețul curent este: 130.49 lei. TVA inclus

Economisești 14.50 lei

-10%
CADOU
BESTSELLER

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4.35 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 144.99 lei.Prețul curent este: 130.49 lei. TVA inclus

Economisești 14.50 lei

-10%
CADOU

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Mai puțin de 4.35 lei per zi de tratament!

Prețul inițial a fost: 144.99 lei.Prețul curent este: 130.49 lei. TVA inclus

Economisești 14.50 lei

  • https://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/acne/how-to-remove-a-comedo
  • https://www.medicalnewstoday.com/articles/71615
  • https://www.healthline.com/health/blackheads
  • https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/how-to-get-rid-of-blackheads

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reduceri